• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De reacties vanuit de regering op het rapport van de commissie Rosenmöller liegen er niet om. Termen als respectloos worden in de mond genomen en Pueblo Soberano heeft aangekondigd geen waarde te hechten aan het rapport. Paul Rosenmöller zelf voelt er weinig voor te reageren op de uitspraken.

“Ik kan niet zoveel met de uitspraken van de statenvoorzitter”, laat Rosenmöller aan het Antilliaans Dagblad weten. Statenvoorzitter Ivor Asjes noemde het rapport eerder koloniaal, provocerend, partijdig en een dreigement voor de democratie. “De uitspraken zijn weinig inhoudelijk en gezien de grote woorden die hij gebruikt, is het de vraag namens wie hij sprak. Was dat namens de Staten? Ik heb wat reacties uit de Staten gelezen en die hadden een andere teneur.”

Uitgespeeld
Rosenmöller vertelde aan de krant dat de taak voor commissie Rosenmöller er nu op zit. “Onze rol is uitgespeeld, het debat moet op Curaçao worden gevoerd. Wellicht dat we worden gevraagd toelichting te geven in Nederland of op Curaçao en dit zullen we ook zeker doen, maar de bal ligt nu bij Curaçao. “

7 reacties op “Rosenmöller is uitgespeeld”

 1. Ik heb met grote verbazing het rapport gelezen, ik wist dat het erg was hier op Curacao maar dit overtreft toch wel alles, en ik denk dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Ik heb gezien dat de minister van financieen op het Curacao North Sea Jazz, een beetje verborgen op een stoel de medewerkers van Speedy opdracht gaf om de mensen beter te controleren op hun toegangsbewijs, de waanzin, je had hem moeten zien zitten!!! Ik dacht nog bij mijzelf, moet een minister zich zo verlagen om zijn “personeel” op deze manier te controleren?? Wat is het probleem nou eigenlijk, van mij mag iedereen een onderzoek naar mij instellen, ik heb niets te verbergen, het zegt toch genoeg waarom deze heren zo spastisch doen over het onderzoek.
  Wat mij betreft mag Nederland ingrijpen, en goed ook!!

 2. Geen hoop voor dit land met deze waardeloze corrupte regering.

 3. Regering nu maar doen wat jullie volgens de regels van de wet moeten doen en de eer aan jullie zelf laten.
  Aftreden dus en het serieuse werk, reeren, laten aan mensen die wel het land wensen te dienen.

 4. Het zegt al genoeg over een Statenvoorzitter om de uitslag van een officiel door de eigen minister aangevraagd onderzoek af te doen met ”koloniaal”.

  Van de PS had men toch niks anders verwacht toch! zo’n uitspraak, gewoon doen of er niks is dan is er ook niks toch!

  Regering nu maar doen wat jullie volgens de regels van de wet moeten doen en de eer aan jullie zelf laten.

 5. Rosenmoller, sorry

 6. Rosenloller heeft groot gelijk. Zijn commissie heeft gedaan waarom werd gevraagd. En verder is het aan de politiek (die doen niets) en uiteindelijk de gouverneur.
  Het zal het laatste wel worden.
  De politiek, mn MFK zullen niets doen gezien het feit dat men zoveel van elkaar weet dat het een sneeuwbaleffect gaat worden. Maw de 1 sleept de andere mee.
  Haha ikm lach me werkelijk suf.

 7. Als Rosenmoller nog niet weet dat we hier de unieke situatie hebben dat er een Statenvoorzitter is die niet namens de Staten spreekt, maar uitsluitend namens zichzelf en zijn metersbrede ego, dan moet hij nog maar eens terugkomen voor een vervolgonderzoek!

  Alvast een werktitel “Doe iets!”