• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling heeft een team van deskundigen gevormd om te werken aan een beleids- en uitvoeringsplan voor Dok. Het ‘Turn Around’ team is aangesteld om een plan op te stellen dat de huidige koers van Dok zal wijzigen zodat het bedrijf winstgevend wordt.

Het Turn Around team bestaat uit zowel internationale als lokale krachten uit verschillende sectoren zoals de maritieme sector, sales, techniek en financiën. Het behoud van personeel, inclusief de uitzendkrachten, staat volgens de minister voorop.

Investeerders
Hakim is nog op zoek naar partijen die willen investeren in het winstgevend en gezond maken van de Curaçaose Droogdokmaatschappij. “We blijven opties verkennen, maar wachten niet meer op offertes van andere bedrijven. We moeten onze koers zelf bepalen.” Naar verwachting komt het Turn Around team voor 15 december met een plan dat per 1 januari 2012 van start kan gaan.

5 reacties op “Nieuwe koers voor Dok”

 1. In 2009/2010 zijn er miljioenen uitgegeven om een strategische partner te vinden. Dat is gelukt en er is een overeenkomst voorbereid die de huidige dokwerkers een baan garantei had gegeven. Hakim heeft dat afgeblazen en is hij niet in staat om een alternatief te presenteren. Vervolgens wordt een turn around team aangesteld bestaande uit lokale en buitenlandse krachten. Dit gaat weer miljioenen kosten. Het resultaat. Als dit turn around team niet in staat is een of meerdere investeerders te vinden die bereid zijn in het bedrijf te investeren zullen zij niet in staat zijn om het Dok te redden want de overheid heeft het geld niet. Waarom al die moeite. Damen was bereidt om het geld te investeren. Weggegooide tijd en geld door Hakim met een hele grote kans om te falen. Dit kost Hakim niets maar wel de 400 a 500 dokwerkers.

 2. Deze zelfde Hakim heeft in het kielzog van de anti makamba beweging, aangevoerd door Wiels, het nodig gevonden de overeenkomst met Damen Shipyard van tafel te vegen met het argument dat hij betere voorwaarden kon bedingen. Nou zit en zat Damen natuurlijk niet te wachten om de zogenaamde duimschroeven van Hakim aangedraaid te krijgen en heeft de kosten voor het voorbereidende werk voor lief genomen, haar koffers gepakt en vriendelijk goededag zeggend, vertrokken. Nu een jaar later heeft Hakim nog geen alternatief gevonden en verschuilt zich nu al achter de tweede commissie die een oplossing moet zoeken. En dan het lef van die man om ons te komen vertellen dat er weer een luchtvaartmaatschappij op Curaçao gaat vliegen, waarvan ik zeg eerst zien en dan geloven.
  Misschien wacht hij op de messiah die uit het midden-oosten moet komen.

 3. Vreselijk hoe zo’n potentieel mooi bedrijf de vernieling in wordt geholpen door incompetente bestuurders (uit het heden en het verleden). De combinatie van incidentele bemoeienis en structurele ongeïnteresseerdheid in de bedrijfsvoering van het DOK helpen dit bedrijf voorgoed de vernieling in. Kunnen verantwoordelijk bestuurders niet worden vervolgd voor grove nalatigheid c.q. mismanagement?

 4. Dat klinkt erg positief. Als het echt zo wordt uitgevoerd, petje af voor minister Hakim.

 5. Wat een top initiatief. Een minister die denkt, wat overigens erg zeldzaam is hier. Top werk Hakim!