• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ‘Er moet onderzoek komen naar de integriteit van de minister’, concludeerde het rapport van de commissie Rosenmöller. Het rapport viel niet bij iedereen in goede aarde. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers hoe serieus het rapport genomen moet worden op Curaçao.

“Waarom zou het niet serieus genomen worden? Is dat überhaupt een optie?”, vraagt de 28-jarige Charlene zich af. “Het is een rapport met ideeën en ideeën zijn altijd welkom, lijkt me. Ik begrijp echt niet dat je deze vraag stelt eigenlijk, het zou geen vraag mogen zijn.” De 62-jarige Harold is het met haar eens. “De enige die het niet serieus nemen, zijn mensen die er belang bij hebben dat het rapport in de doofpot verdwijnt.”

Goed idee
De 23-jarige Rennie kent het rapport niet, maar vindt het een goed idee om het serieus te nemen. “Er is zoveel aan de hand in de regering, iedereen ruziet en maakt elkaar zwart. De regering kan dat niet zelf oplossen. Als ik ruzie heb met mijn ouders en we komen er niet uit, springen mijn familie of kennissen ertussen om te kijken hoe het zit en wie gelijk heeft.”

Beter weten
“Een rapport dat door Nederlanders wordt gemaakt moet je nooit serieus nemen”, vindt de 33-jarige Ruperto. “Nederlanders vinden altijd dat ze het zelf beter kunnen dus wat denk je dat er in zo een rapport staat? Precies: dat zij het beter weten. Zij nemen ons niet serieus dus wij moeten hen ook niet serieus nemen. Rosenmöller begrijpt niks van ons eiland dus hoe kan hij weten hoe het moet? Ga toch weg.”

Zelf oplossen
“Het rapport moet een beetje serieus worden genomen”, vindt de 55-jarige Precious. “Het moet bestudeerd worden, maar niet per se nageleefd. Lokale onafhankelijke mensen moet beoordelen in hoeverre er waarheid zit in het rapport en of het onderzoek nuttig is. Verder moeten we het zelf oplossen. Helaas hoor ik van onze regering alleen maar geschreeuw in plaats van hoe het zit met de inhoud van het rapport.”

Stank voor dank
De 28-jarige Lisa begrijp niet wat het probleem is. “De regering, en helaas ook veel lokale mensen, hebben zoveel haat naar Nederlanders dat ze niet helder denken. Ze zien en horen niks meer ook al zijn het goede ideeën en bedoelen mensen het goed. Dit rapport is opgesteld door hele professionele mensen die bovendien Curaçao het voorstel geven om zelf te doen. In plaats van een bedankje krijgt die Rosenmöller stank voor dank.”

7 reacties op “‘De regering kan dit niet zelf oplossen’”

 1. Morgen zullen we weten hoe de reactie van de tweede kamer is op het rapport

 2. @ruperto, als rosenmoller niets snapt van het eiland misschien kan jij het uitleggen? Waarom heeft Curacao een criminele en corrupte regering?

 3. Domheid is van alle tijden maar het volk van curacao heeft met het verkiezen van deze smurfenregering laten zien dat ze totaal wereldvreemd is.

 4. Ha ha dat was onze vriend Ruperto.. van hem weten we al dat je hem niet serieus kan nemen. Hij zal wel een baantje hebben gekregen van de corrupte regering.

 5. In het afgelopen jaar heeft deze regering toch wel duidelijk laten merken dat zij niet kunnen regeren, wat een zooitje maken zij ervan. Nu kun je wel zeggen dat nederland het altijd beter weet maar is dat in deze ook niet zo? Ministers en zelfs de minister president kunnen niet gescreend worden omdat er dan van alles aan het licht komt, nee dat is een goede regering!
  Vind je het gek dat zij Curacao niet serieus nemen, het lijkt wel een strip verhaal in een bananen republiek!

 6. @zizztala

  En u heeft helemaal gelijk.

 7. Als er geen onderzoek dan worden ze gedrongen door de ministerraad want in het statuut is ruimte om dit soort zaken te naleef. Dit rapport kunt de hele kabinet grote problemen komen want we kennen het nederland politicus mentaliteit.Ze kunnen roepen dat nederland met eigen zaken bemoeien maar zo werkt natuurlijk niet.