• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De PAR heeft op verscheidene gelegenheden aangetoond dat de screening van ministers niet goed is verlopen”, vindt partijleider Emily de Jongh-Elhage. De fracties van de coalitiepartijen wilden de positie van de PAR niet steunen, ondanks de brieven en vergaderingen in het Parlement.

“Het is triest en zelf beschamend voor Curaçao dat een rapport van een commissie tot dezelfde conclusie komt. Het rapport komt zelfs tot de conclusie dat drie ministers waarschijnlijk niet door de screening heen zouden komen. Wij hebben de kans verloren laten gaan om deze zaak zelf te regelen en om Curaçao de schande te besparen waar wij nu allen doorheen gaan”, aldus ex-premier De Jongh-Elhage.

Acceptatie rapport
De Jongh-Elhage geeft aan dat de PAR heeft vernomen dat minister president Gerrit Schotte heeft bevestigd dat hij zijn commentaar op het rapport zal sturen. “De PAR is blij dat de premier tenminste accepteert dat hij zelf heeft gevraagd om het onderzoek en het rapport niet kan negeren zoals zijn coalitiepartners Helmin Wiels en Carlos Monk die zeggen het rapport niet te erkennen.”

Terugtrekken
Gezien het feit dat het rapport een commissie aanbeveelt om de integriteit van drie ministers te onderzoeken, heeft de PAR voorgesteld dat deze ministers zich terugtrekken tot het voorgestelde onderzoek is afgerond. “PAR hoopt dat het voorstel serieus wordt genomen en dat Minister Schotte, Hakim en Jamaloodin zich terugtrekken om te voorkomen dat hun acties het onderzoek, dat moet plaatsvinden, kan verstoren”, aldus PAR-partijleider De Jongh-Elhage.

8 reacties op “‘Ministers moeten zich terugtrekken’”

 1. Er rest dit kabinet geen ander alternatief meer dan de eer aan zichzelf te houden. Waarschijnlijk willen zij nog genieten van hun onschendbaarheid als minister van een eiland. Maar vroeg of laat zullen ze net een poes toch het verrotten vis zullen moeten eten. Ze zullen gewoon goed schiks of kwaadschiks moeten vertrekken. Ander zal minister Donner maar moeten optreden en het gehele rattelplan moeten opsluiten en snel een tijdelijke zakenkabinet moeten installeren tot na de nieuwe verkiezingen.Veder heeft Emily Elhage groot gelijk. Ik sta voor honderd procent achter. Opruimen de boel.

 2. Asjes, Schotte enz, enz, respect voor iemand (Asjes) die openlijk heeft toegegeven gemeenschapsgeld (CTDB) te hebben gebruikt om dure maatpakken te kopen, voor zichzelf een mooi baantje probeerde te ritselen bij Selikor en nu zelfs totaal onbeschaamd al een baan voor zichzelf heeft geregeld voor wanneer het kabinet valt en hij statenvoorzitter-af is? Een baan waarvoor hij noch de capaciteiten noch de integriteit heeft?
  respect voor Schotte die niet eens een schooldiploma heeft omdat hij wegens fraude met cijfers vriendelijk is verzocht het PSC voortijdig te verlaten, die een spoor van faillissementen heeft achtergelaten, die geprobeerd heeft de verzekering op te lichten en nog veel meer op zijn kerfstok heeft?
  En zo kunnen we nog wel even doorgaan…….

 3. @gerrit, Infrastructuur viel jaren en jaren onder de FOL en MAN.. dus die zijn schuldig aan de slechte infrastructuur

 4. Triest. Beëindig deze belachelijke soap en treed af Schotte. De huidige toestand schaadt het land Curaçao enorm en veel van deze (imago)schade duurt jaren eer dat het hersteld wordt (als dat ooit nog lukt) Laat het volk opnieuw stemmen en begin dan als land met een schone lei. Het is voor iedereen beter dat er duidelijkheid en transparantie is en bovenal een goed bestuur, want van besturen komt op deze manier al helemaal niets terecht.

 5. Wat een gefreubel; de pot verwijt de ketel comes to mind.
  Aan de andere kant, als dat onderzoek in 3 maanden afgeron is zou het wel handig zijn als de ministers zich zouden terugtrekken. Langer zou het volk onnodig geld kosten en daarom zeker vermeden worden (dan moeten ze gewoon opstappen uit de politiek).

 6. Het zal zeker verstandig zijn dat open kaart gespeeld gaat worden. Dan kunnen we altijd nog een Minister op non actief zetten. Laten we hopen dat er nu snel een onderzoek gaat plaatsvinden.

  Met de PAR schieten we ook niks op! de hele infrastructuur hebben ze verpest en durven geen belangrijk beslissingen te nemen omtrent pensioenleeftijd omhoog, belasting aanpassingen waarvan de IMF hen allang een aanbeveling heeft gegeven, benzineprijs op kosten vd overheid laag houden. Aqualectra niet aanpakken ivm vriendjes, Dit alleen maar om kiezers te trekken maar ondertussen liep de schuld wel omhoog, zeker de afgelopen 3 jaar van de PAR periode.

  Hopelijk kan er onderzoek gedaan worden welke politieke partij het minst corrupt is.

 7. Waarom komt geen onderzoek?

 8. Ben geen PAR aanhanger maar geef mevr. Elhage groot gelijk. Uiteraard behoort deze regering onderzoek te laten plegen door onafhankelijk mensen en zeker behoren ze zich terug te trekken. Alhoewel waar vindt je hier op het eiland enige onafhankelijkheid. Iedereen en alles is met elkaar verweven. En aan zelfreflectie doet deze club niet. Je hoeft bijv. alleen al naar Aqualectra te kijken waar de comm. familie is van de partner van Schotte.