• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Commissie Rosenmöller wil dat de Koninkrijksregering het parlement van Curaçao opzij schuift en een staatsrechtelijke inbreuk pleegt”, reageert Statenvoorzitter Ivar Asjes op het rapport van de commissie Rosenmöller. Hij is van mening dat het rapport een aanval is op de Democratie.
“Het rapport is nalatig, partijdig en niet professioneel”, gaat Asjes verder. Volgens de Statenvoorzitter loopt het rapport vooruit op zaken, omdat de resultaten van het onderzoek van de Algemene Rekenkamer, die is ingesteld door het parlement van Curaçao om onderzoek te doen naar de beschuldigingen van corruptie, nog onbekend zijn. “Het is beledigend en een gebrek aan respect voor onze democratische rechtsstaat dat Rosenmöller en consorten proberen vooruit te lopen op de resultaten van het onderzoek.”

Angst zaaien
De Statenvoorzitter denkt dat Nederland eropuit is de regering van Curaçao te laten vallen.  “Dit is duidelijk een poging van Politiek Den Haag om een ingrijpen uit te lokken door de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en zo te proberen de regering van Curaçao te laten vallen. De commissie probeert ons te laten schrikken door te dreigen met een staatsgreep, maar zij zullen daar niet in slagen. Al geruime tijd heeft de meerderheid van ons volk geen angst meer voor Politiek Den Haag.”

Zelf aanpakken
Asjes geeft ook aan dat de zaak tussen Centrale Bank directeur Emsly Tromp en Premier Gerrit Schotte een interne aangelegenheid is. “Wij pakken onze zaken zelf aan. De Nederlandse regering kan niet interveniëren volgens artikel 43 lid 2 van het Statuut, omdat wij op Curaçao zelf de situatie aanpakken. De Koninkrijksregering kan het rapport van de Commissie Rosenmöller gebruiken om angst proberen te creëren, maar zij weten drommels goed dat zij niet kunnen ingrijpen. Terwijl wij onze interne zaken aanpakken, kan de Koninkrijksregering niets opleggen!”

30 reacties op “‘Rapport is aanval op democratie’”

 1. Als de heer Asjes dan toch verwijst naar het Statuut, dient hij zich wel te realiseren dat volgens de Algemene Bepalingen van hetzelfde Statuut, Curacao nog steeds onderdeel van het Koninkrijk is en deze voor waarborging van deugdelijk bestuur zorg moet dragen en dus eventuele interventie niet uitgesloten is.
  http://lexius.nl/statuut-voor-het-koninkrijk-der-nederlanden

 2. Het meest beledigend van dit alles is de manier waarop Asjes, Schotte en consorten zonder respect omgaan met de belangen en democratische rechtstaat van het Curacaosevolk. Het is schandalig hoe deze nieuwe generatie omgaat met de democratische rechten van het Curacaosevolk. Ze voelen de aarde onder hun voeten trillen en zijn bang in Bon Futuro te belanden bij een Nederlandse ingrijpen. Dit is een jarenlange roep van het Curacaosevolk om
  ingrijpen van Nederland. Asjes en Schotte spreken niet namens het gehele Curacaosevolk maar een klein deel van hun kiezers misschien. Donner moet zich niet laten afschrikken gewoon doen.

 3. Sinds wanneer is het constateren van feiten en het samenvatten van wat iedereen op Curacao al lang weet en al lang over leest in de media een “Aanval op de democratie”? Het omkopen van kiezers en het ronselen van stemmen, DAT is pas een “Aanval op de democratie”. Voor 150 Naf werden stemmen gekocht bij de vorige verkiezing. Maar dat zegt meneer Asjes natuurlijk niet aangezien zijn partij en de coalitie daar alle baat bij hebben gehad…

  @ Constanzia: een maatpak voor Asjes van $ 2600? Dat begrijp ik wel, werd natuurlijk per meter in rekening gebracht 🙂

  @ Asjes denk eens aan de wijze woorden van Rosenmüller in het rapport en over jouw rol. Je bent geen politicus maar Statenvoorzitter en dus moet je alle schijn van partijdigheid tegengaan jij achterlijke gladiool. Basiskennis van politiek en staatsrecht heet dat. Maar ja dat JIJ corrupt bent dat spat er aan alle kanten vanaf beste Ivar, echt sneu.

 4. @big daddy
  Een appel en een peer die door de Nederlandse belastingbetaler betaald is!

 5. Asjes schijnt de creditcard van het Touristenbureau te hebben gebruikt voor de aanschaf van persoonlijke spullen, oa maatpak voor 2600$.

  Het is wellicht toch nog wel interessant dit even na te slaan op:
  http://www.vrcurassow.com/2dvrc/stateofaffairs/circus/Brinkman.pdf

 6. PVV en PS = een pot nat, die partijen zorgen alleen maar voor verdeeldheid, onderscheid en stigmatisering van bepaalde groepen en daar moeten we juist vanaf, het gaat om de positieve bijdrage die iemand levert aan pais korsou, we hebben al genoeg politici die alleen hun eigen toko of broekzak belangrijk vinden en helaas ook teveel mensen die zich daardoor laten intimideren

 7. Big Daddy

  In DH zijn ze natuurlijk best competent, behalve dat het een ander soort zooitje is als hier.
  Incompetent is natuurlijk het rariteitenkabinet Schotte en consorten.
  Dus wel eerlijk blijven.

  Verder is mij opgevallen dat er mensen reageren die – dat weet ik bijna zeker – banden met de PVV hebben. Want dezelfde soort reacties op fora zie je in de Nederlandse kranten/tijdschriften etc. ook hier terugkomen. Iedereen kan nagtuurlijk op Versgeperst komen, vanuit Nederland en elders. En dan zeggen je woont hier. Lekker anoniem toch.
  Je kunt 10 verschillende namen en emailadressen maken en je gal eruit gooien.

  Dus ik zou me niet eens druk maken over een zekere Hans in jouw plaats. Zonder van de energy.

 8. Zomaar een gedachte; de democratie is ons opgelegd door de exkolonisator, zijn wij echter wel klaar voor de democratie ? In Afrika zijn de landen die een echte democratie hebben ook op één hand te tellen en dan hou je nog een paar vingers over.

 9. @Hans: schreef: “Geef nou gewoon toe dat jullie incompetent zijn!”.

  De incompetenten zitten in Den Haag.
  Als je op Curacao woont mag je van mij per direct oprotten voor een appel en peer.

 10. Geef nou gewoon toe dat jullie incompetent zijn!

 11. @WaarGaatDitEilandNaarToe; Hoe kan hij dat rapport nou lezen, het is toch in het Nederlands en dat mag hij van papi (diktator in spe) Wielsepielsje toch niet lezen.

  @Churandi; Ik zou met jou graag eens van gedachten willen wisselen aangaande corruptie etc.
  Vraag de redactie maar naar mijn mail-adres.

  Churandi gaf het al aan: ” teveel genoten gelden van Selikor al terug betaald?? “. Wie wat te schuilen heeft voelt altijd nattigheid van onderzoeken.

  Wat weten we eigenlijk van die Asjes buiten dat hij uit Nederland komt voor zover ik heb gehoord.
  Waar is HIJ bang voor??
  Wat heeft HIJ te verbergen???

 12. Asjes en democratie. Het moet niet nog gekeker worden. Haha

 13. NB
  En vooral geen business class meer te vliegen richting Nederland op kosten van de belastingbetaler!!!

 14. Eierhoofd Asjes moet zijn dienstauto (betaald door ons) niet aan roeptoeter uitlenen. Wat zijn dat nu voor corrupte methoden.
  Verder zou ik Asjes (al lid van een 3/4-tal partijen geweest) en zijn roeptoetervriend aanraden hun paspoort in te leveren,.
  Als zij dat deden dan zou ik nog enig respect kunnen opbrengen.

 15. Asjes en democratie. Asjes en creditcard fraude. Laat me niet lachen. LOL LOL

 16. Rosenmuller verwijst ook naar de rekenkamer en naar de nog lopende onderzoeken van justitie…. Hij legt nog eens uit wat “Integriteit van bestuur” betekent en stelt vast dat de meerderheid van Curacao bij het Koninkrijk wil horen en dat schept verplichtingen. Erbij horen betekent ook een beetje dezelfde normen en waarden delen, anders moet je zelfstandig worden en een eigen paspoort aannemen.Als Curacao zelfstandig wil worden, zal Nederland dat niet tegenhouden ben ik bang. Het rapport laat zien [wel even lezen..] wat er dan van Curacao als democatie overblijft. Een minister die steekpenningen vraagt voor olieleveranties, Governance die niet wordt nageleefd. Een President Commissaris van de centrale bank die niet gekwalificeerd is.. etc etc. Ik wacht nog op echt inhoudelijke reacties..Schreeuwen over inmenging helpt niet. Curacao had dit niet zelf zo op tafel gekregen. Politiek: reageer eens op de punten zelf!!!

 17. Resultaten van het onderzoek van de Algemene Rekenkamer?

  Na 3 maanden mag er toch wel een keer een resultaat komen? Of wordt het weer vooruitgeschoven net zolang niemand er meer over praat. Ongelooflijk dat het rapport aangeeft dat er 3 ministers niet geschikt zijn. Kan me nog goed herinneren dat Schotte aangaf dat er geen problemen zijn met de screening.

 18. Asjes? Ha ha ha hi ha ho ik kom niet bij.

 19. dhr. Asjes kwam in elk geval vanwege zijn reputatie niet in aanmerking om minister te worden, dat heeft wiels dan wel weer voorzien anders was hij nr 4 op het lijstje van zou-onder-normale-omstandigheden-absoluut-niet-door-de-screening-zijn-gekomen-ministers….

  en het begrip democratie zou zeker meer aandacht moeten krijgen op het eiland, op veel plaatsen in de wereld is daar strijd voor gevoerd en zijn mensen daar eeuwig dankbaar voor, ps gaat daar schandalig mee om, dhr asjes weet wat goed voor u is…

 20. Ik ben ook banger voor Asjes en Wiels dan voor Den Haag/ Nederland. Asjes weet niet van democratie is. Daarnaast is deze man corrupt en weinig principieel. Weg met dit soort mensen. Afvoeren naar Rotterdam Zuid.

 21. Koninkrijksregering zijn we toch met alle landen, dus waar maakt de statenvoorzitter zich druk om.
  Trouwens hij moet zich met de staten bezig houden, aftimmeren bij onregelmatigheden en de regering laten antwoorden op het rapport.
  Als hij er op wil reageren dan moet hij maar minister worden.

 22. Het zou me niets verbazen als Asjes het hele rapport geneens gelezen heeft. Hij had bijvoorbaat al zijn commentaar klaar. Hij gaat volledig aan de boodschap van het rapport voorbij. We hebben een illegale regering en WIJ moeten er wat aan gaan doen. Het liljkt me niet meer dan logisch dan dat alle ministers die niet ministriabel zijn naar huis worden gestuurd. Een democratie houdt namelijk ook in dat je ook een rechtstaat bent. Bij een rechtstaat horen regels en deze moeten worden nageleefd.

 23. @een Nederlands paspoort
  Kan iemand Asjes eens uitleggen wat het begrip “democratie” eigenlijk betekent.

  NEE, zelfs met gebruikmaking van een Jip & Janneke niveau zal dat niet lukken, jammer maar het is niet anders.

 24. Dat is ferme taal van de Statenvoorzitter. Helemaal in lijn met de titel van het rapport : “Doe het zelf”. In plaats van zijn lichtelijk overspannen reactie , had de voorzitter ook de Staten in vergadering bijeen kunnen roepen om een begin te maken met een krachtige aanpak. Helaas heeft hij het te druk met mopperen op de makamba’s die ook nu weer overal de schuld van zijn. Dat Asjes het over een staatsgreep heeft, toont aan dat hij in gedachten de Gouverneur al voorbij is en niet van plan is ook maar een vinger te bewegen. Kan iemand Asjes eens uitleggen wat het begrip “democratie” eigenlijk betekent.

 25. De enige die hier met regelmaat de democratie aanvalt is Ivar met z’n vriendjes. Democratisch gekozen statenleden de mond snoeren als ze kritiek uiten, doen alsof het volk onafhankelijk wil worden (terwijl 90% anders heeft gekozen), een beeld van een historisch persoon grof laten verdwijnen terwijl het meerendeel tegen is, adverteerders onder druk zetten om maar niet bij een radio kanaal te adverteren die kritiek heeft op het regeringsbeleid en dan hebben we het nog niet over de opruiende uitspraken van Helmin. Ivar, in de leer geweest bij onze zuider-buurman?

 26. Het vlammende commentaar van de heer Asjes( en anderen) geeft te denken!
  Het kan niet anders dan dat hij nattigheid voelt….. Daar hoef je geen psycholoog voor te zijn.
  Beter ware geweest als hij gezegd zou hebben dat al die verbeterpunten/punten van kritiek hem allang bekend zijn en dat aan de verbetering ervan hard gewerkt wordt….

 27. Dhr.Asjes kent alleen de PS democratie en dat is gewoon een dictatuur. Voor ik zo hoog van de toren zou blazen zou ik eerst eens even de wetten en staatkundige regels doornemen. Dan zou hij gelijk zijn mond houden. Wat heeft deze charlatan toch een enorm gebrek aan gezond verstand.

  Dhr. Asjes heeft nog nooit een rapport geschreven…. dat kan hij niet. Jamnmer van die jaloezie.

  Heeft hij eigenlijk zijn teveel genoten gelden van Selikor al terug betaald??
  Misschien ook een commissie van wijze mannen benoemen die dat even onderzoeken.

  Regering laten vallen??? Welke regering!!!!!

  Nou laat maar eens zien wat “er zelf wordt aangepakt” ha ha ha laat me niet lachen.
  Maak je niet bang Asjes, een commissie van wijze mannen samenstellen zal niet meevallen. De echte wijze mannen zijn allemaal naar het buitenland vertrokken en de mensen die denken dat ze wijs zijn, zijn op Korsou achter gebleven. Stel daar maar eens een commissie uit samen, gaat niet lukken.

 28. Ik denk dat de Koninkrijks Regering de verantwoordelijkheid over het wel of niet ingrijpen bij jou (Jasje) heeft neergelegd bij geen actie heeft de Koninkrijks Regering als stok achter de deur altijd die geldkraan. En dan los jij dus je eigen probleem op. Het alt.ernatief is om nu die fel begeerde onafhankelijkheid af te kondigen en dat is dan precies wat ze willen. Hoorde ik laatst niet iemand zeggen dat Donner een “schaker” is ? Nou ben jij dus aan zet.

 29. Nee het volk is niet meer bang voor politiek Den Haag, maar bang voor Coalitie Curacao…

  Ruzie Schotte en Tromp is inderdaad een interne(t) aangelegenheid het mag alleen maar gespeeld worden via de Curacaose media… Nederlandse media moet eruit blijven.

  Hij komt wel weer mooi met artikel wat doet blijken wat wel en niet mag, maar ik vermoed dat er ook een artikel is waarin staat dat men met een strafblad of dubieus verleden niet in de regering mag zitten?

 30. typisch