• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – Pueblo Soberano heeft geen goed woord over voor het rapport dat is opgesteld door de commissie Rosenmöller. “De leden hebben hier vakantie gehouden en een rapportje geschreven om daarna hun cheque te krijgen”, aldus partijleider Helmin Wiels.

Pueblo Soberano is boos, omdat de Nederlanders hun onderzoek zonder toestemming van de lokale regering zouden hebben uitgevoerd. “Voor de PS heeft het rapport dan ook geen enkele waarde.”

39 reacties op “‘Rapport Rosenmöller heeft geen waarde’”

 1. Natuurlyk heeft het geen waarde voor de nationale schreewerd een onderzoek kan voor iedereen wel eens grote consequenties hebben. Ik denk dat er nauwelyks iemand met schone handjes bij is.

 2. Het is zo simpel, hoe kan iets waarde hebben als jje niet begrijpt wat er geschreven wordt. Roep maar luid ” het heeft geen waarde” dan hoef je er ook niet over te discusieren en kan je weer verbloemen dat je inderdaad een stel hersens hebt als een garnaal! Nu ineens is het een aanval op de democratie…….maar hoe is de nieuwe naam van het Peter Stuyvesant college ook alweer tot stand gekomen…….??!! Een poging tot een staatsgreep, waar heeft Asjes het over, geen angst meer voor Nederland, waar heeft Asjes het over,Commissie Rosenmöller wil dat de Koninkrijksregering het parlement van Curaçao opzij schuift en een staatsrechtelijke inbreuk pleegt, waar heeft Asjes het over?

 3. @ Mansour, hartelijk dank! ik had jhet nog niet gelezen en gezien. wellicht zou de commisie ook een papaiaments versie kunnen uitbrengen daar dit de taal van de meeste stemgerechtigten is.

 4. Volgens mij heeft de heer Wiels zelf geen (meer)waarde voor het eiland.
  Er is een gezegde in het engels wat zegt: “don’t bite the hand that feeds you!”
  Deze meneer in kwestie kan alleen maar rechts extremistische teksten (vanuit het perspectief van de Antillaiaan dan) uitkramen die anti-Nederland, en die anti macamba zijn.
  Deze meneer in kwestie houdt er TE weinig rekening mee dat Nederland er voor zorgt dat hij salaris krijgt.
  Hij zou dankbaar moeten zijn voor wat hij heeft. in plaats dat hij de attitude heeft van een verwend jongetje met een minderwaardigheidscomplex.

 5. @Gerald, op 03-10-2011 om 11:52 schreef

  Gerald, het AD heeft zaterdag al een link naar het rapport geplaatst. Idem Amigoe, dus wie het wil lezen kan dat anytime doen.
  Ook versgeperst heeft het zaterdag geplaatst.

 6. neem maar van mij aan dat het rapport ook nog op een politieke en dus zeer verbloemende wijze is getoonzet. ik zie Rosenmöller en Maas al hoofdschuddend en verbijsterd rondlopen. Ze zijn stomverbaasd wat ze alllemaal (nog meer) aantroffen.het is dus nog veel erger dan wat het rapport meldt ! die info zal de minister-president van het koninkrijk en de gouveneur aanvullend ongetwijfeld wel bereiken.

 7. Wiels begrijpt niet wat er in het rapport staat, daar heeft hij te weinig opleiding voor genoten. Lezen van zo’n rapport moet je overlaten aan mensen die daar verstand van hebben.

 8. Voor de PS heeft het rapport geen waarde, toch is er volgens hem voor betaald….door het volk. Ik zeg publiceren zet het morgen in de krant dan kan een ieder voor zichzelf uitmaken of het van waarde is!

 9. “mijn” grondgebied ??? Ik wist niet “der Fuhrer” Wiels al het alleenrecht heeft over het Curacaose grondgebied. Hij laat nu steeds meer blijken welke richting hij uit wil:
  Dictatoriale macht en nada-noppes oor voor “kritiek”! Verdeel en heers en zelfverrijking dat wortdt de standaard als we Wiels zijn gang laten gaan.
  CURACAO WAKE UP and GET REAL.

 10. Had Thierry Henriquez niet een rapportje kunnen maken. Die maakt op bevel en voor veel geld rapporten op maak. Zeg maar wie je weg wil en Thierry maakt een leuk rapportje. Aangezien de regering deze rapporten gebruikt om mensen te ontslaan zullen ze zich moeten terugtrekken met de Henriquez rapporten. en zoals we al zien heeft alles een prijs bij Thierry!

 11. Wiels heeft zijn kans voorbij laten gaan en ziet nu in dat PS is uitgerangeerd, het is een deja vu van het Frente verhaal. De afkalving is al begonnen voordat de bouw gecompleteerd is.

 12. @Gert Verdalen, op 01-10-2011 om 22:05 schreef:

  Het erge is dat ‘het nederlandse volk’ dat achter Wilders staat elke vorm van beschving enintelligentie ontbreekt.
  Als u dat schrijft kan ik u nog enigszins serieus nemen. Ik zie namelijk geen verschil! U kennelijk wel.

 13. @Luty. De Burgermeester stapt in Nederland wel op als het fout zit. Schiedam is daar een voorbeeld van. De wethouder gaat mee: zie
  http://www.binnenlandsbestuur.nl/vakgebieden/publieke-zaken/schiedamse-wethouder-stapt-op-om-bing-rapport.1799446.lynkx
  Er gebeurt ook van alles in NL, maar er wordt wel onderzoek gedaan en conclusies getrokken en afgetreden…

 14. Wiels is maar EEN statenlid. Het is nu aan de Staten om een onafhankelijk onderzoek te starten, anders moet de Gouverneur aan de slag en anders Nederland… Daarom heeft het rapport ook de titel “doe het zelf” (Curacao). NIETS doen betekent dat de Staten hun controle functie niet willen uitvoeren. Dat is het bankroet van een democratie. Interessant zijn ook de opmerkingen van Rosenmuller over “Governance” en hoe de overheid daarmee omgaat. Klopt aan geen kanten. En passant meldt hij nog even dat de net benoemde President Commissaris van de Centrale Bank niet gekwalificeerd is en dat men zich moet houden aan de statuten van de Centrale Bank. Rapport te downloaden oa hier:
  http://dl.dropbox.com/u/2675530/Rosenmuller30september2011.pdf

 15. Valt niet mee voor Wiels. De bal ligt nu bij de Staten. Als die er niets mee doen, gaat hij naar de Gouverneur. En als dat niet lukt komt de Rijksministerraad in beeld met ingrijpen.
  Dom van die bestuurders en Statenleden dat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Nu staat hun eigen mening nergens vermeld. En de windvaan voorzitter van MFK voelt wel wat voor een onderzoek wat door de Staten wordt geregeld. Hij is het slimste jongetje van de klas in dit geval. Dat het onderzoek voor de PS “geen enkele waarde” heeft, is mooi meegenomen, dan hoeven ze er verder ook niets over te zeggen. Benieuwd wat Wiels vindt van de “Lijst van Aanbevelingen” want die liegt er ook niet om.

 16. Volgens mijn telt de wetten voor iedereen,nu wordt de regering met dezelfde wapen bestreden.Ze onderzoek tocht de overheidbedrijven?

 17. Landgenoten: Wat zijn wij mee bezig? Met onze economie gaat het steeds slechter en wij presteren ons aan een onderzoek hoewel wij drommels goed weten dat het de recht is van het curacaose parlement om een onderzoek te doen of niet op welke front dan ook. Wij moeten onze eigen zaken doen en stoppen met het gezeur.

 18. Ik denk dat de eerwaarde hr. Rosenmoller volop werk zal hebben in Nederland als hij en consorten maar een beetje meer uitkijken dan hun “vingers’ lang zijn……: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/317385/Burgemeester-Gouda-handelde-fout-bij-bouw-Ghanahuis.htm

 19. Als Wiels iets op je aan te merken heeft dan weet je dat je iets goed doet en gelijk hebt 🙂

 20. Laten we ons niet druk maken om de uitlatingen van Wiels, hij heeft immers het IQ van een garnaal maar is volgens mij wel integer. Daarom kan ik zijn uitlatingen wel hebben, serieus neem ik ze immers niet en ik kan er wel om lachen. Maar nogmaals, Wiels is wel integer en dat kunnen we van Schotte, Jalamalodin en El Hakim niet zeggen. Zij laten zich iets (maar niet veel) beschaafder uit in de media maar hebben geen greintje integriteit. Liever 10 Wielsen in het parlement dan 1 Schotte.
  Schotte was trouwens niet bereikbaar voor commentaar vandaag, het zou zijn schoothondje Stella van Rijn sieren als zij naar aanleiding van het rapport van vandaag haar ontslag indiende, maar ze blijft waarschijnlijk als een lemming achter Schotte aanlopen. Wat een tuthola.

 21. Ik snap niet dat mensen zich nog druk maken om uitlatingen van Wiels: niemand neemt deze schreeuwlijk die nog nooit van zijn leven gewerkt heeft toch serieus. Erger is dat de verdachten van het rapport, SCHOTTE, JAMALOODIN en EL HAKIM nog steeds in het pluche van de regering zitten terwijl zij al lang door de mand zijn gevallen door de screening. En nog erger is dat het Curacaose bevolking aan iedere vorm van intelligentie ontbreekt door op deze nietsnutten te stemmen.

 22. Ken a paga bo pak “deftig” Wiels?

 23. Het is heel simpel: op Curaçao is Nederlands geld altijd welkom, maar Nederlandse kritiek nooit.

 24. Wiels gaat weer volledig voorbij aan de werkelijke boodschap maar zet weer vol in op de boodschapper(s).

  Dat is zijn manier van politiek drijven, niet ingaan op het rapport (of wat dan ook) maar hij/zij die het rapport aanlevert zwart maken.

  Think about it..

 25. Je zou toch bijna medelijden met hem krijgen.

 26. Wiels is een leugenaar.. Hij wilde niet meewerken en heeft niets gezegd ondanks dat hij in de pers vaak zegt dat de MAN en MFK door en door corrupt zijn.. Trouwens denk je dat een groep criminelen toestemming gaan geven om onderzoek te laten doen naar criminele activiteiten. Weer bewijs dat Wiels zo corrupt is!

  Laat wiels zijn implemenatie managers maar goed in de gaten houden zodat ze geen vrouwelijke medewerkers lastig vallen!

 27. Ons volk, bedoel ik iedereen op Curacao. IEDEREEN

 28. Ik kom net van Vakantie op Curacao. Regering = PANNENKOEKEN. Nu afwachten en kijken hoe ver ons volk het nog laat gaan.

 29. Ik stel voor dat er op wel zeer korte termijn een onderzoek naar WIELS komt. Hij roeptoetert maar raak in de media om zo zijn eigen onvermogen te verbloemen.
  Churandi: interessant gegeven dat WIELS in de dienstauto van A. rondrijdt. Wij als bevolking moeten nu antwoorden op alle vragen hebben.
  En overigens waarom rijdt Asjes in een dienstauto rond. Het moet niet gekker worden allemaal op kosten van de belastingbetaler.
  DIT EIST OM UITLEG EN CONSEQUENTIES.

 30. En dan zijn er hier nog lieden die durven te beweren dat het Curacaose volk dat deze brulaap heeft gekozen niet oliedom is! Laat deze man snel terugkeren naar zijn beveiligingsbedrijfje, waarvoor hij dank zij zijn positie als minister een aantal leuke nieuwe opdrachten (oa Girobank) heeft kunnen binnenhalen,

 31. Rosemuller werkt tenminste nog voor zzijn geld, dat kan je van deze roepsmurf niet zeggen.

 32. Ja, Helmin we gaan je vragen of je het met de inhoud eens bent voor dat we het publiceren. En nog bedankt voor die fijne vakantie, we voelden ons zo welkom.

  groeten
  Paul R.

  Nieuws voor meneer Wiels, een onafhankelijk onderzoek is ONAFHANKELIJK en heeft geen opdracht gekregen van de lokale regering maar van de koninkrijks regering. En had hij nu echt verwacht dat de commissie onder de indruk zou zijn van zijn dreigementen en niet zou zien wat iedereen allang weet. Dat deze regering corrupt is.

 33. De waarde is dat bij een onderzoek uit gaat komen de connectoe PVV nederland met PS van heer Wiels en daarom blijven schreeuwen heer wiels tegen Nederland die nergens goed voor is en zelf toch corrupt is!!!

 34. Ach, hij zal ook eens niets te mekkeren hebben *zucht*

 35. Als ik in de schoenen van 3e klas clown Wiels zxou staan zou ik het rpport ook afwijzen. LOL,
  LOL.

 36. Mag ik Wiels eraan helpen herinneren dat het onderzoek is uitgevoerd op verzoek van onze minister president Gerrit Schotte aan de Rijks Ministerraad. Dat hij iedere medewerking, door de coalitie partijen, aan dit onderzoek verbood en dat de MAN en MFK als marionetten aan dit verbod gehoorzaamden geeft hem nu niet het recht om op deze kinderachtige manier te ageren. Dat moet hij voor in de staten bewaren, daar wordt hij beschermd door zijn immuniteit als statenlid (zolang het nog duurt).
  Een andere optie zou kunnen zijn dat hij naar het OM stapt en Rosenmüller aanklaagt voor smaad van de regering, maar daar zal hij de cojones niet voor hebben alhoewel het wel “lachen” zou zijn.

 37. Roepkoekoek voelt nat in zijn kruis

 38. Projecteert dhr WIELS zijn eigen doen en laten nu op de leden van de commissie???

  Kennelijk is dhr. WIELS vergeten dat zijn Minister President Schotte zelf om het onderzoek gevraagd heeft en is hij er niet in geslaagd om in opdracht van WIELS het onderzoek tegen te houden. Wat een slechte verliezer is deze charlatan.

  Logisch dat het rapport geen enkele waarde heeft als je coalitiepartners zwaar onder vuur liggen betreffende hun integriteit.
  Trouwens, hoe is het met de integriteit van WIELS zelf gesteld als hij in de dienstauto van Asjes rondrijdt???? Shame on you!!!

 39. Dat ik dit nog meemaak, een brevet van onvermogen door hemzelf afgegeven, hij begint het licht te zien.