• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De BES-eilanden krijgen vanaf vandaag te maken met verschillende wijzigingen in het Belastingstelsel. Zo gaat de ouderentoeslag omhoog, het ABB-tarief omlaag en komen er aanpassingen met betrekking tot het invoeren van auto’s op Saba en Sint Eustatius.

Er zijn diverse wijzigingen die particulieren zullen merken, zoals de verhoging van de algemene belastingvrije som, de aanpassing van de kindertoeslag en de ouderentoeslag. Voor alle drie geldt een inflatiecorrectie van 5,9 procent en een aanvullende verhoging van 5 procent. De ouderentoeslag kent op jaarbasis een verhoging van 1.022 dollar. De maatregel gaat in per 1 oktober 2011.

ABB
Het ABB-tarief voor diensten wordt per 1 oktober verlaagd: van 8 procent naar 6 procent op Bonaire en van 6 procent naar 4 procent op Saba en Sint Eustatius. Het ABB-tarief voor (de invoer van) goederen blijft ongewijzigd. Voor reizigers, maar ook voor de inwoners van de BES-eilanden die terugkeren na een verblijf elders, geldt een vrijstelling van 500 dollar in plaats van 175 dollar voor het invoeren van goederen.

Informatie
Er wordt nog gewerkt aan een aanpassing betreft het invoeren van een auto op Saba en Sint Eustatius. Naar verwachting zullen de voorstellen voor 2012 worden behandeld in het parlement in Nederland. Voor meer informatie kun je de folder afhalen op het belastingkantoor of deze downloaden.

2 reacties op “Belastingwijzigingen voor BES”

  1. Er staat nergens dat dit vandaag of op de eerste was bekend gemaakt.

  2. Hoe kun je nou op 1 oktober bekend maken dat de belasting per die zelfde datum aangepast is. Snapt men wel in hoeveel computerprogramma’s, kassa’s, bedrukt papier etc. dit gewijzigd moet worden.