• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Er zijn te veel twijfels over de integriteit van de ministers van Curaçao”, stelt de commissie Rosenmöller, die onderzoek doet op het eiland naar aantijgingen van corruptie. Paul Rosenmöller, die het onderzoek leidt, denkt niet dat de minister zouden zijn benoemd als ze vooraf waren gescreend.

De commissie wil dat de integriteit van de ministers wordt onderzocht. Volgens de commissie was er te weinig tijd voor de screening, omdat de verkiezingen op 27 augustus 2010 waren en de nieuwe beëdigde ministersploeg op 10 oktober 2010 meteen van start moest.

Onderzoek
Er moet nu een commissie komen die de integriteit van de ministers gaat onderzoeken. Als de commissie niet op eigen initiatief door Curaçao wordt ingesteld, zal deze eventueel vanuit het Koninkrijk worden afgedwongen.

Beschuldigingen
De ministerraad besloot het onderzoek door Rosenmöller  in juni in te stellen, naar aanleiding van beschuldigingen van corruptie over en weer door de Centrale Bank en de regering van Curaçao.

28 reacties op “Curaçaose ministers onder vuur”

 1. Beste Millerson wanneer ze het hebben over boeven dan zijn het politieke krachtstermen waar jij niks aan heb. Iedereen weet dat er overal boeven zijn. Feit is dat de meeste politici op Curacao hun eigen zakken vullen ten koste van het volk. Dat moeten wij niet onder tafel schuiven. Waarom denk jij dat tijdens het laatste referendum het volk niet massaal heeft gekozen voor onafhankelijklheid. Doordat het volk duidelijk op de hoogte is dat meerendeel van onze politici boeven en corruptacie zijn. Het Curacaosevolk wil niets anders dan eerlijke bestuurders of politici die het algemeen belang dient. Ga maar zelf goed na de laatste jaren heeft Curacao weinig politici gekend die echt wat voor het volk deden. Het waren allemaal profiteurs, zakkenvullers die opkwamen voor hun eigen belangen. Ga maar al die splinter partijen onderzoeken ze denken allemaal dat ze het beter konden dan de oudere politici maar puntje bij paaltje waren het vechtkabinetten, alleen maar graaien in de kas van het volk.Nogmaals dit heeft niks te maken met het Curacaosevolk maar met Curacaose politici die het niet willen leren. Het Curacaosevolk is zijn hoop kwijt in de nieuwe generatie politici die een zooitje van maken. Voor jou informatie ben ik op Curacao geboren en getogen m.a.w. weten wij heel goed waarover wij het hebben. Niet vergeten iedereen heeft zijn eigen mening en dienen ook gerespecteerd te worden vooral ook hoe hard ze mogen klinken. Zo ook met alle respect ook voor jou mening.

 2. @or Millerson, op 03-10-2011

  Helemaal correct.

 3. Het zal mij niet verbazen als er op de achtergrond al een geheim derden-onderzoek loopt naar de bewijzen van de “niet passende activiteiten” van dezen en genen en als er plotseling aanhoudingen gaan plaatsvinden.
  De situatie wordt namelijk m.i. onhoudbaar en sommige laagwaardigheidsbekleders ( nou ja : waardig?) nopen anderen tot ingrijpen om het curacaose volk de goede toekomst te geven die ze meer dan verdient.

 4. Ik wil alleen reageren op de opmerkingen van enkele mensen uit Nederland die de hele Curacaose bevolking over een kam scheert. Schijnbaar zijn wij hier in Curacao allemaal stuk voor stuk boeven. Dat er gedurende de tweede wereld oorlog een paar mensen in Nederland NSBers waren nomen wij toch niet alle Nederlanders NSBers toch? Net als in Nederland heb je ook hier boeven en eerlijk hard werkende mensen, domme en slimme mensen, heethoofden en pacifisten en zo kunnen we het hele rijtje opnoemen. Zo toch een beetje meer respect voor de Curacaose bevolking.

 5. @Bert van Dijk Zullen we aan Versgeperst voorstellen om een apart forum te openen? Zo kun je je gal spuwen op allerei zaken die je niet zint. Ik kan moeilijk inhoudelijk op jou commentaar reageren als je het over een aanrijding hebt waar uiteraard de Curaçaoënaar het weer verkeerd heeft gedaan, terwijl dit artikel over de integriteit van de ministers gaat.

 6. @ Chamo Tsja de ongekende domheid die je toch met (te grote) regelmaat tegenkomt bij mensen die denken dat Curacao iets echt toevoegd aan Nederland. Curacao drijft op de constante ontwikkelingshulp, schuldsanering (of zou Curacao zo rijk zijn dat het Nederland van de Staatsschuld af zouden kunnen helpen? Denk het toch echt niet), en allerhande bijstand middels militairen / marine / kustwacht / politie / gevangenis / en alle andere diensten. Neem daarbij de veelal Nederlandse toeristen, stagiaires en ondernemers en dan is het zelfs vor iemand met het ontwikkelingspeil van en Ivar Asjes, Helmin Wiels, Elmer (Fudd) Wilsoe(n) en Gekke Gerrit Schotte duidelijk hoe de zaak echt in elkaar zit.

  Pakken we dan ook nog even de echte kansloze criminelen over die en masse naar Nederland komen omdat je beter kunt stelen bij de bron…
  Persoonlijk hoop ik dat Curacao ECHT ONAFHANKELIJK wordt. Dan is Nederland tenminste van het ondankbare stiefkind af en kunnen we het geld dat we niet maar aan Curacao wegsmijten goed gebruiken.

 7. Net weer bijna een aanrijding gehad met een Curacaose dame die zonder richting aan te geven ineens mijn straat inkwam. Toen ik claxoneerde en een beleefd gebaar maakte van ‘wat doet u’ schreeuwde ze iets van ‘konjo bo mama’ (‘ik ken je moeder’?). Wat ze daarmee bedoelde weet ik niet, maar ik had het idee dat ze boos was dat haar make up doorgelopen was, waar ze namelijk mee bezig was in plaats van richting aan te geven.

 8. @Gert
  Nou heb ik het niet zo op met Nederlanders, maar om Wiels gelijk te stellen met van Gogh vind ik toch wel een degradatie van Theo.

 9. Herinnert u zich voormalig minister en praktiserend tuinkabouter Errol Cova nog? Die maakte zich er sterk voor om Nederlands en Engels uit het onderwijs te bannen, want Papiamentu was de taal van het volk.
  Vervolgens stuurde hij zijn kinderen naar de elite International School, waar les wordt gegeven in… Nederlands en Engels.
  Wat goed is voor de landskinderen is blijkbaar niet goed genoeg voor de eigen kinderen.

 10. Ed, ben het helemaal met je eens. De Curacaoenaar lijdt aan grootheidswaanzin door te denken dat Curacao zo belangrijk is voor Nederland. Het tegendeel is waar, het kost Nederland alleen een hoop geld, dat zowel naar Curacao gaat als justitie in Nederland om de criminele Curacaoenaars in Nederland op te vangen. Elk ander land had een bedorven eiland als Curacao al lang laten vallen, maar Nederland toont zijn verantwoordelijkheid en kriigt daarvoor stank voor dank.
  Ik heb veel gereisd, ook in de Kariben, en kan zeggen dat Curacao een van de mooiste eilanden is waar ik ooit geweest ben maar ook het eiland met de meest ongeciviliseerde bevolking.
  Ik denk wel eens dat De Schepper dacht dat hij een veel te mooi eiland had geschapen en dat daarom compenseerde door de Curacaoenaars erop te zetten.

 11. @chamo, als we het hebben over corruptie van de laatste 10 jaar dan hebben we het over de FOL, MAN, NPA en de eenmanspartijen. Tevens aan ministers zoals Asjes, Constancia etc. En ook over de corruptoe van de huidige regering.. daarom willen ze Gumbs weghebben! trouwens Wiels heeft zelf ook gezegd dat de mensen van de MFK en MAN corrupt zijn!! je eigen coalitegenoot! en vergeet niet de partijfinancier van de MFK.. de familie Dos Santos! dus de corrupte politici zijn de politici van de huidige regering!

 12. Helmien Wiels is een crimineel. Een slapjanus met een grote bek. Leeft van de staat en heeft zelf nog nooit wat gepresteerd. Dat geldt eigenlijk voor de meeste politici van de Staten. De Staten ha ha ha . Tsjonge wat een stel debielen bijelkaar.
  En dan de ministers. De “minister” van gezondheid heeft geen opleiding!!!, de “minister”van financiën kan terug kijken op een prachtige carriere , als verhuurder van auto’s ( ha ha) en dan de minister van economische zaken. Dat is een opticien!!!! Vergeet Schotte niet! Geen middelbare school, wat gescharreld in “business”. En zo kunnen we doorgaan. Triest triest.
  En Wiels maar roepen dat de Curacaoer ijn helden uit de eigen zwarte groep moet halen. Na Tula is er niet veel gebeurd. Wiels is de Mugabe van Curacao

 13. Waarom denken PS aanhangers toch altijd dat Nederland Curacao wil hebben. Wat moet je met dat eiland. Het heeft geen economie, geen geschoolde bevolking, een bevolking die geen arbeidsethos heeft. Het eiland draait op toerisme en pensionado’s.
  Helmien Wiels cs begrijpen weinig van organisaties, mensen en ontwikkeling.

 14. De reactie van Chamo getuigt van het intelligent van een bierviltje, dus daar ga ik niet eens op in. En ja, sorry, maar stemmen op Schotte cs is bewijs van een ongekende domheid of corrupte betrokkenheid (Robbie Dos Santos?).
  En wat Wilders betreft: je kunt zeggen van hem wat je wilt, maar niet dat hij corrupt. Zijn uitlatingen zijn vaak ongenuanceerd, maar snijden wel hout. Zoals het verkopen van Curacao, dat komisch bedoeld was daar hij wilde zeggen onafhankelijkheid van Curacao. En waarom niet? Curacao kost de Nederlandse belastingbetaler handenvol geld dat op Curacao in bodemloze (corrupte) putten gestort wordt, en wat krijgt Nederland ervoor terug? Een leger Curacaose werklozen die zich in Nederland in de crimininaliteit storten.

 15. Helmien Wiels de Theo van Gogh van Curacao!

 16. @Chamo:
  Wat heb jij verscrikkelijk weinig last van verstand. Je weet niet waar je het over hebt.
  Op 10-10-10 heeft Nederland, de schulden die Curacao had genivelleerd tot 0,00.
  Nu, na 1 jaar wanbeleid van deze groep notoire criminele zakkenvullers die zich regering noemt, is er al weer een giga begrotingstekort. Je denkt toch niet dat Nederland ooit nog Naf/US$ 1,00 in dit eiland stopt en dat ze Curacao willen “hebben” .

  Behalve het feit dat de financiers /vriendjes van de verschillende campagnes inmiddels in overheids NV’s benoemd zijn en daar met niets doen hun zakken vullen met het belastinggeld, het verwijderen van een standbeeld en een nieuwe naam voor een school heeft men NIETS voor elkaar gekregen. Hoe dat komt…. kijk eens naar het opleidingsniveau van deze charlatans, hun (criminele) verleden.. dan weet je toch genoeg, Curahiti is born!!!!!

 17. Mensen , mensen. Nederland is niet geïnteresseerd in Curacao. Dit nieuws haalt daar pagina 6 , 7 of verder. Gelukkig zijn er nog Nederlanders die willen voorkomen dat een stel gangster negers het eiland voor eigen gewin gebruiken. Te gek voor woorden natuurlijk dat een stel ongeschoolden als Schotte cs ministertje mogen spelen. Echt bizar. En dan hebben we het nog niet over grote bek Wiels gehad , de Curacaoer met Nederlandse naam en opleiding. Die iedereen en alles verrot scheld. Chris Cross zou zeggen, een echte nigger. Of de Theo van Gogh van Curacao?

 18. @chamo, je bent een domme domme man… Ongelooflijk! Je zit er zo ver naast dat ik inhoudelijk niet eens wil reageren. You cant argue with a fool. Helaas

 19. Dit fora is weer rijkelijk vertegenwoordigd door de PS aanhan opgehitst door roeptoeter Wiels..
  Mensen laat je nakijken, Wiels is een zakkenvuller pur sang net als de rest die graag heen/weer naar Nederland vliegt en dan vooral BC. Schs een operettefiguur die zich graag laat fograferen met allerlei toppers.Intellect ontbreekt helaas.Maar dat heb je niet nodig met ene Stella. Om over de rest van dit rariteiten gebeuren maar niet te spreken. LOL LOL.

 20. Mensen laten we even bij de feiten blijven. Men kan nu Nederland gaan beschuldigen met van alles, ”dat zij het eiland willen bemachtigen en veroveren”, maar wie heeft Nederland nou bij deze hele zaak betrokken?
  Was het niet de Minister-President die ZELF In de Rijksministerraad om een onderzoek heeft gevraagd? dan moet men nu geen moord en brand schreeuwen als nu de feiten op tafel komen.
  Ieder weldenkend mens kan zien waar de huidige regering al tijden mee bezig is, eerst de Veiligheids dienst ”uitschakelen”, die weten teveel dan trachten de economie naar de hand te zetten om ook daar de macht te proberen te krijgen en dan langzaamaan de hele zaak over te nemen en dat allemaal voor eigen gewin.
  Wees blij dat er goede wetten en regels zijn die kunnen worden ingezet en hopelijk is het nog niet te laat om deze Rots in de oceaan te redden.

 21. Heeft Rosenmuller met zijn niet wetenschappelijk integriteitsonderzoek weer € 70.000 rijker geworden waarbij het resultaat van tevoren al vast stond. Op zo’n manier heb ik ook belangstelling voor een onderzoek voor de staat. Misbruik van kennis is ook coruptie daar hebben de Antilliaanen het van geleerd, toch

 22. Bert van Dijk. Wie ben jij om te stellen dat de Curacaosebevolking bijzonder dom heeft gestemd met de laatste verkiezingen. Misschien wou het volk een loer draaien aan het oude politieke systeem van Curacao en denkt het zijn allemaal hetzelfde zooi die politici, dus wat anders proberen, op hoop van een goede zegen. Als jij dit stelt dan is het Nederlandsebevolking ook bijzonder dom om op Wilders te stemmen. Of heb ik het mis.Alle beiden volkeren heeft progresief gestemd maart kwam belabberd, bedrogen d’ruit. Maar het oude politici hebben wel hun lesje geleerd, denk ik.Van het schothondje Cohen van de Pvda kunnen wij hier in Nederland niks verwachten. Misschien zullen wij allemaal ook PVV moeten gaan stemmen. Wie weet. Natuurlijk hebben wij allemaal dit conclusie verwacht. Alleen vind ik dat Rosemuller niet zoveel bombarie moeten maken voor een onderzoek dat van tevoren vast stond dat het resultaat tot dit conclusie zou komen. Dus geen wetenschappelijk onderzoek. Dat antwoordt had hij zelfs van mij kunnen krijgen. Wat nu. Misschien kan men van de volgende regering eisen dat ze een verkiezingswet invoert, dat iedereen die deel wilt nemen aan de verkiezingen vooraf gescreend dienen te worden alvorens mee te doen aan een verkiezing. Dit zal ook moeten gelden voor de Nederlandse staatsbestel. Trouwens meerendeel van het Curacaosebevolking heeft niet op Schotte gestemd.

 23. Over welke ministers heeft rosenmoller erover. Van de afgetredende schoothondjes van CDA(dus PAR=Rosenmoller/CDA), of van de nu zittende ministers dat helemaal geen vinger in de paap heeft van al de verdwijnen miljoenen guldens dat curacao kwijt is.
  Mensen het is zo simpel,als curacao door coruptie falliet gaat dan is NL blij ermee zodat zij de ultime BAAS op curacao kunnen worden. Maar alleen nu zit regering Schotte hun in de weg door het volk te helpen en ook door andere gebieden bij betrokken te hebben en NL wil dat helemaal niet. PAR was en is de verdoemenis van curacao en precies wat de ELITE van NL wil om hun doel te bereiken om curacao financieel te veroveren en bemachtigen. Want met de wetten van nu kan het niet zo makkelijk meer en met een falliesement kan het wel lukken. Regering Schotte staat op dit moment in hun weg. Waarom heeft NL de laatste 10 à 18 jaren de corruptie niet onderzocht? Simpel omdat de bedoeling was om te lijken dat zij geven om de volk van curacao maar achter de schermen proberen zij curacao te verzieken samen met domme emely de jongh el hachoe(bless me) zodat zij de regie krijgt wanneer curacao naar de klote gaat met de financien.
  Dus welke ministers zijn nu schuldig aan corruptie? En welke heeft miljoenen gebruikt in projecten en zijn niet de Baas hierop en dat de volk ook geen toegang en gebruik mogen maken of deelnemen aan deze projecten. Mensen kijk wie allemaal de Bazen zijn van al die projecten en wie de Belasting daar op het eiland niet betalen. Dit allemaal in samen werking met CDA en PAR. Curacao gaat nu terug naar zijn eigen volk. Viva MFK viva Pueblo Soberano viva Man VIVA

 24. Het verbaas niemand als deze regering hun biezen pakken.

 25. Tot nu toe alleen maar verhogingen van allerlei zaken.

 26. De Curacaose bevolking heeft m.i. niet ‘dom’; gestemd. Elk mens stemt behalve dat het een democratisch recht is maar ook omdat sommige mensen denken dat het altijd beter kan.
  En de mens laat zich nu eenmaal snel inpakken.
  Je wilt me toch niet vertellen dat 2 milj Nederlanders die op Wilders hebben gestemd allemaal dom zijn. Dat geloof ik namelijk niet. Mensen stemmen veelal ook op emotie.De waan van het moment. Zo ook hier.
  Maar voor mij mogen ze het hele zwikkie hier op non aktief zetten,
  Net zoals de hele VVD/CDA met gedoogsteun van blonde Dolly eruit gekieperd mogen worden.

 27. GUMBS moet natuurlijk niet voor niets weg, hij droeg kennis van deze feiten en is voor SCHOTTE c.s. gewoon een “lastig mannetje”.

 28. Goede zet van Rosenmoller & co., maar deze conclusie hadden we natuurlijk al verwacht gezien de reeks van schandalen die Schotte & co. ons hebben gepresenteerd. Tel daarbij nog het aan de kant zetten van het hoofd van de veiligheidsdienst, en je kunt vasstellen dat de Curacaose bevolking bijzonder dom gestemd heeft bij de laatste verkiezingen. Maar goed, ieder volk krijgt de regering die het verdient.
  Wat mij betreft maken Schotte en zijn schoothondje Stelle snel de pleiterik, nog een keer vastgelegd door zijn lijffotograaf die vast wel bij de Vigilante terecht kan om overvallen en verkeersfouten te gaan fotograferen.