• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken is tijdens zijn bezoek aan Bonaire in gesprek geweest met de gebroeders Eric en Cedric Soleana. De broers wilden met de minister praten en hem een brief overhandigen namens een groep verontruste Bonairianen.

Donner heeft tijd vrijgemaakt voor de broers in zijn drukke programma, omdat hij het belangrijk vindt om een kritische noot van de inwoners te horen. De minister heeft met de broers Soleana gesproken over hun zorgen die te maken hebben met de veranderingen na 10-10. Tevens hebben zij een document overhandigd aan de minister waarin de zorgen nogmaals worden benadrukt.

Woordvoerders
Eric en Cedric Soleana zijn allebei woordvoerder voor een groep inwoners van Bonaire die moeite hebben met de staatkundige veranderingen. Zij zijn ook de groep die op Bonairedag een demonstratie hadden georganiseerd.

8 reacties op “Gebroeders Soleana in gesprek met Donner”

 1. Even een Reality check :
  Ik moet in Nederland als ondernemer zes en halve dag in de week werken, 50 weken per jaar.
  Als ik dan al mijn belastingen betaald heb (waar de vm Antillen van betaald worden ) dan kan ik twee weekjes op vakantie naar Bonaire..
  Misschien is het een idee om op Bonaire ook de schouders er eens onder te zetten , en eens te stoppen met Nederland altijd de schuld te geven…
  By the way : degenen die dachten dat er op 10-10 een schip met geld uit 0031 kwam, moeten misschien eens bij zich zelf te rade gaan !

 2. Bert van Dijk,

  Ik ben blij met Nederland. Zij hebben dit zooitje 400 jaar in stand gehouden, laat ze maar lekker de schuld krijgen. Wij hebben tenminste iemand om op te zeiken. Heerlijk is dat.
  Nederland mag lekker betalen en zo is het altijd gegaan en zo zal het ook blijven, men heeft ons altijd wijs gemaakt dat we niet op eigen benen kunnen staan.
  Nederland wil de Antillen maar niet loslaten anders verliest men de greep in de regio.
  Bedankt voor de uw financiele bijdrage.

 3. Ja, de Surinamer heeft gelijk. Toen Suriname nog niet onafhankelijk was, was de Surinaamse gulden meer waard dan de Nederlandse. Na de onafhankelijkheid betaalde je in Suriname ineens 2000 gulden voor een krant. Nederland heeft het beste met de wereld voor, maar kreeg van Suriname en krijgt van Curacao stank voor dank. Laat die landen het dan toch ook maar zelf uitzoeken met hun Boutersen en hun Schotten.
  Trouwens, zou het toevallig zijn dat Bouterese en Schotte beiden een strafblad hebben?

 4. Nederland krijgt de schuld van alles. Dat kennen we allang in Suriname. Maar gelukkig verstrijken de jaren en nu zien de Surinamers in dat ze alle “ellende” van het land aan zichzelf te danken hebben.

 5. Als de prijzen op Bonaire omhoog zijn gegaan komt dat door de Bonairiaanse winkeliers, dus geef Nederland daar niet de schuld van. De dollar en gulden hadden een vaste wisselkoers, dus daar kan het niet aan leggen. Op Bonaire moet men de hand eens in eigen boezem steken.
  Winkeliers kunnen prijzen vragen die ze willen, en dat moet zo blijven want dat is economische vrijheid. De consument kan spreken door bij bepaalde winkeliers niet meer te kopen of zelf te gaan importeren.

 6. De zonsondergangen hier zijn prachtig! 😉

  Ik vind niet dat je de Bonerianen moet beschuldigen van zeuren.

  Er zijn niet zo lang geleden staatkundige veranderingen ingevoerd. Dit kan niet zonder en gaat niet zonder slag of stoot. Om de overgang beter te laten verlopen is het van belang de bijkomende problemen in kaart te brengen. Zo kan er ook iets aan gedaan worden.

 7. @Bert. Ik kom regelmatig op Bonaire en vind het er vreselijk duur geworden.
  De 8% ABB en de komst van de dollar hebben de prijzen flink omhoog gedreven. Ik heb ook klachten vernomen uit de gezondheidszorg en verder zijn er allerlei regeltjes in een nood tempo doorgevoerd daar waar op Bonaire de tijd lang stil heeft gestaan. Ik ben blij dat Piet Hein Donner de tijd heeft genomen voor de gebroeders Soleana.

 8. De Bonairianen moeten niet zo zeuren. Ze geven Nederland de schuld van de prijsstijgingen na 2010, terwijl die wereldwijd (ook op Curacao) gestegen zijn. Maar het is het favoriete tijdsverdrijf op de Antillen: Nederland van alles de schuld geven, want daar wordt wel gewerkt en geld verdiend dus is er wat te halen. En dat is toch een stuk makkelijker dan er zelf voor werken.
  En dus krijgt Nederland de schuld van wat je maar kunt bedenken. Het duurt niet lang meer of Nederland krijgt de schuld van de zonsondergang iedere avond.