• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tropisch cycloon Ophelia bevond zich vanmorgen boven het westelijk deel van de Atlantische oceaan en is inmiddels uitgegroeid tot een orkaan in categorie 3. De orkaan beweegt richting noordwestelijke richting en vormt geen bedreiging voor de Caribbean. Wel zorgt hij voor veel warmte.

“De komende 24 uur houdt de warmte nog aan”, laat de meteorologische dienst weten. “De temperatuur zal rond de 34 graden liggen en de gevoelstemperatuur zelfs rond de 40.” De hitte is een gevolg van Ophelia die de wind naar zich toe trekt. Hierdoor is de wind boven Curaçao erg zwak terwijl de zon juist hevig schijnt. “We raden bewoners aan zich licht te kleden, veel te drinken en koele en schaduwrijke ruimtes op te zoeken.”

3 reacties op “Orkaan Ophelia brengt hitte”

  1. Wancho, je hebt volkomen gelijk. Niettemin wacht ik nog op de eerste yu Korsow die hier de schuld van de orkaan aan Nederland gaat geven, want Nederland is toch overal schuld aan?

  2. Heerlijk. Lekker zonnetje! Ik kan me het pokkenweer in Nederland nog goed voor de geest halen. Kou. Regen. Hagel. Wind. Jas. Das. Muts. Oorwarmers. Dubbele sokken. BAH.

    Wat dat betreft vind ik het echt lekker hier! Nog een beetje behoorlijk bestuur en minder criminaliteit, en we begeven ons op een paradijs. Sorry, in een paradijs!

  3. Ach ja, dat kan er ook nog wel bij. Naast al het politiek geweld en onzin, ook deze hel op aarde.