• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is een drukke week in de Staten. Vanmorgen werd directeur Emsley Tromp van de Centrale Bank ontvangen en ook de rest van de week wordt er veel vergaderd. Paradise FM verslaggever Oscar van Dam bespreekt de belangrijkste uitkomsten tot nu toe.

5 reacties op “Tromp in de Staten”

 1. @ Hans de Jong

  Als je terug naar Nederland gaat kun je natuurlijk ook je lol op met “kom op nou man”. Tweede Wiels, alleen ander kleurtje.

  Het ga je goed.

 2. Natuurlijk Martina, we weten allemaal dat de hoogste opleiding van Schotte de lagere school is. En van de meeste kiezers klaarblijkelijk ook, want die hebben massaal op hem gestemd.Ik ga Curacao binnenkort verlaten en zal het missen, de lokale poltici. In het buitenland ben je als je voor zo weinig mensen werkt een wijkagent, hier ben je ineens minister. Het is toch prachtig om te zien, een Constantia die nog geen kat van een duif kan onderscheiden maar wel beslist over nieuwe ziekenhuizen? Of de dikbetaalde persoonlijke fotograaf van Schotte, die hem met troetel poede Stella van Rijn over de hele wereld achternavliegt? In hele volkswijken gaan de kinderen zonder eten naar school, maar gelukkig krijgen ze in die wijken wel foto’s van Schotte met Richard Gere, Schotte bij de Yankees en Schotte met weer een president van een andere banananrepubliek die nog nooit van Curacao gehoord heeft maar er wel miljoenen in wil investeren. Ik ga dit missen!

 3. @Hans de Jong

  LOL

  Maar je bent vast met mij eens dat noch Schotte, roeptoeter Wiels, Rozier, Asjes enz enz zelfs maar in de schoenen van Tromp kunnen staan.
  Daar hebben ze het intellect namelijk niet voor.

 4. Ik ben dit jaar 2 keer naar een Statenbvergadering geweest, waarbij ik tot mijn verbazing helemaal alleen boven op de publieke tribune zat (waarom was er zelfs geen pers?). Het was een ervaring, die Statenleden bezig te zien – het leek wel een optreden van de Josti band.
  Elemantaire vergaderetiquette wordt er met voeten getreden, want als een Statenlid aan het woord is zijn de andere leden druk bezig met hun laptop of Blackberry. Zelfs als deze leden door de spreker persoonlijk aangesproken worden. Ze schamer er zich er ook niet voor te bellen of telefoontjes te beantwoorden tijdens de vergadering. Ook de voorzitter Ivar (j)Asjes, verantwoordelijk voor de orde tijdens de vergadering, telefoneert er lustig op los.
  En dit moet dan een voorbeeld zijn voor de bevolking. Ik schaamde me er echt even voor op Curacao te wonen bij het zien van dit gedrag (wellicht ook nog live op Telecuracao uitgezonden?). Wat een apenrots, de Statenvergadering.

 5. Zal gezellig samenzijn geweest zijn, Schotte en Tromp. Maar misschien mocht Tromp de troetel poedel van Schotte, Stella van Rijn, wel even aaien.