• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tien gedetineerden uit Curaçao en Bonaire zijn vanmorgen aangekomen in Nederland. Begin september besloot de Nederlandse staatssecretaris Fred Teeven vijf gedetineerden uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk naar Nederland over te brengen. Hier kwamen nog eens vijf gevangenen bij.

Teeven besloot tot de overplaatsing op verzoek van de minister van Justitie Elmer Wilsoe. De minister is van mening dat, nu Bonaire een Nederlandse gemeente is, de eigen gevangenen ook daar moeten worden opgesloten. De rechten van de gevangenen worden volgens hem geschonden, omdat het voor hun familie lastig is hen te bezoeken.

Niet geschikt
Toen de Antillen nog één land waren, zijn gevangenen uit Bonaire opgesloten in een gevangenis op Curaçao. Bonaire heeft nog geen gevangenis die geschikt is om zware criminelen in op te sluiten. Alle gedetineerden zullen de laatste periode van hun detentie weer in een cel op Bonaire zitten.

Nodig
Bij de vijf waarvan begin september al duidelijk was dat ze naar Nederland zouden gaan, kon de veiligheid in de gevangenis van Bonaire volgens Teeven onvoldoende worden gewaarborgd. Ook twee andere gedetineerden die vastzaten op Bonaire, zijn uit veiligheidsoverwegingen naar Nederland gebracht. De drie andere gevangenen zijn op het vliegtuig gezet omdat dat nodig was voor de behandeling van hun geestelijke gesteldheid.

3 reacties op “Gedetineerden aangekomen in Nederland”

 1. Hans de Jong jij weet ook dat velen met jou eens zullen zijn. Ik ondersteun je. Ze lopen mensen te beroven en te vermoorden en krijgen ook een retour ticket Nederland erbij. Ophangen die gasten. Dat is altijd goedkoper. Als de doodstraf bestond dan hadden wij allemaal minder last van dit soort criminelen die de Antillen onveilig maken. Als het aan de Antillen zit hebben zij allang de doodstraf ingevoerd want het volk is deze mensen ook goed moe.

 2. Ik vermoed dat deze gevangenen geen geld hebben, maar als ze vermogend zijn is het wel een idee om ze te laten betalen voor de eigen kosten. In NL moet je binnekort honderden euros griffierecht gaan betalen als je naar de rechter stapt. “kostendekkend” moet dat zijn. Met die logica is betalen voor het eigen gevang ook logisch.

 3. Het mag wat kosten… las ergens dat gedetineeren de belastingbetaler 300 gulden per dag kosten, en bij deze 10 lieden komt er nog eens reisje Nederland en begeleiding bij. Wat mij betreft krijgen deze lui dan ook gewoon een nekschot, scheelt miljoenen belastinggeld en je bewijst de maatschappij een dienst door deze criminelen voor altijd uit de samenleving te halen waaraan zij geen enkele positieve bijdrage leveren. Want zeker is dat ze terugkeren in de criminaliteit als ze vrijgelaten worden.
  Ik weet dat velen het niet met mij eens zullen zijn, alle respect daarvoor maar kunnen we de rekening van het gevangen houden van criminelen dan ook bij deze tegenstanders neerleggen? Het is namelijk erg makkelijk sociaal te zijn als een ander dat betaalt.
  Ik betaal graag flink minder belasting door dit tuig voor eens en altijd te elimineren.