• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Een jonge quadrijder raakte gistermiddag gewond door een ongeluk met een auto. De bestuurder van de auto merkte de quadbestuurder niet op en sneed hem af. De 18-jarige man liep een flinke snijwond op aan zijn hoofd en klaagde over pijn. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

15 reacties op “Ongeluk tussen quad en auto”

 1. Wim, jij hebt het totaal niet begrepen. Ik vermoed dat u uit de veenkolonieen of ander achtergebleven gebied komt? U heeft het over respekt, dat wil ik ook, ontvangen en geven. Maar hoe kan ik corrupte politici en politici met een strafblad respecteren (zet er een ander neer en ik respecteer hem!)? Hoe kan ik een automobilist die op volle snelheid door rood rijdt respecteren (laat hem stoppen en ik respecteer hem!)?
  Het probleem van de Yu Korsow is dat hij voortdurend om respect vraagt, maar hij doet helemaal niets om het te verdienen.
  En als u, Wim, bij deze missstanden de andere kant opkijkt bent u geen haar beter.

 2. Kan het toch even niet laten.
  1. Als de berichtgeving die Ferdinand juist zijn, waaraan ik geen reden heb om te twijfelen moet ik concluderen dat het zeker versgeperst gepast had een correctie te plaasten inzake de oorzaak. Nu lees ik duidelijk over afsnijden.
  2. Hoe waren de reacties geweest van mijn mede Nederlanders als het een nederlandse jongeman was die de quad had bestuurd. Of als het een automobilst was geweest. Een Nederlandse pensionado bijvoorbeeld.
  Heren kan u alleen maar vragen ga terug naar Nederland en sluit u snel aan bij de PVV denk dat u daar uw gehoor heel goed kunt vinden.

  Laat ons svp een beetje respect vol met elkaar omgaan. Er wordt al zoveel gewezen nodig of niet nodig. Maar met wijzen verbeter je niets, meestal het tegendeel, verbeteren kun je door voorbeeld gedrag of op eerlijke voorlichting.En soms zul je corrigerend moeten ingrijpen maar altijd met repsect.

 3. Natuurlijk was de quad rijder fout, dat is per definitie zo. En ik blijf erbij dat de Europese Nederlanders zich hier beter gedragen dan de lokalen. Hoe vaak staat een Europese Nederlander in de krant met een moord, overval, of verkeersongeluk? Ik weet dat wij hier in de minderheid zijn maar dat is de Curacaoenaar in Nederland ook en die is daar wel oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Het is jammer dat Curacaoenaars totaal niet tegen kritiek kunnen, terwijl ze er zoveel van zouden kunnen leren.En dat Nederlanders alleen maar negatief zijn is onzin, de Curacaoenaars geven hen echter wel alle reden om negatief te zijn, helaas. Je hoort geen Nederlander klager over handwerkende latinos, waar de Curacaoenaar dan weer jalours op is.

 4. Over het algemeen worden de quads bestuurd door asociale jongetjes die niet op de weg letten en zeer gevaarlijk over de straat rijden

 5. @Patrick: Antillianen zijn ook Nederlanders, dus hij steekt de hand al in eigen boezem. Overigens -on topic- heb ik een reactie elders gelezen van een ooggetuige. De jeugdige bestuurder van de quad gedroeg zich zichtbaar asociaal, wilde onherroepelijk nog even inhalen, verloor de macht over het stuur en reed de bestuurder van de auto (die aan het afslaan was) in de achterflank aan. Hij had ook even kunnen wachten en AFSTAND kunnen houden. Maar nee…

 6. Ben Bartels, alles wat je opnoemt als een voorbeeld geldt net zo goed voor Nederlanders. Alsof Nederlanders zo perfect zijn….laat me niet lachen. Kijk eens vaker zelf in de spiegel, Nederlanders houden ervan om naar anderen te wijzen terwijl ze zelf dezelfde dingen uitspoken. Probeer jullie eigen problemen een keertje in het licht te brengen misschien kunnen ze dan opgelost worden.
  Ik heb zo vaak moeten aanhoren dat Antillianen drugsdealers zijn maar als ik zeg dat Nederlanders kinderverkrachters zijn dan willen ze ook nog boos worden. Dan krijg ik te horen van “Je moet niet all Nederlanders over één kam scheren”. Maar Nederlanders mogen dat wel? Als je veranderingen wilt zien, begin dan eerst bij jezelf.

 7. Wim, goed te horen dat jij af en toe in de spiegel van je auto kijkt. De gemiddelde Yu Korsow doet dat alleen om te kijken of zijn tattoos goed opgepoetst zijn.

 8. Beste Mensen.
  Helaas heb ik deze jongeman via de spiegel van mijn auto door de lucht zien vliegen, ofwel de salto’s die hij maakte. Ben dan ik erg blij te lezen dat hij in ziekenhuis is opgenomen en hoop voor hem dat hij er niets aan overhoud en snel weer op de been is.

  Alleen moet een ding in dit geheel van mijn hart, dat bij de reacties de quad bestuurder bij voorbaat veroordeeld wordt, dit is zeker niet correct. Zullen we dan ook maar alle modelen van auto gaan verbieden die ongelukken maken. Dan rijden we straks met ons allen in botsautootjes van de kermis of zo.

  Denk dat vele ongelukken kunnen voorkomen worden door ons aan de regels te houden zoals die gesteld zjin. Zorg voor juiste richting en niet pas als je afdraait maar vooraf. Gebruik je spiegels. pas je aan, aan het overige verkeer op de weg. Dit gebruik moet niet komen omdat we een boete zouden kunnen krijgen als we fouten maken. Maar gewoon voor je eigen en overige weggebruikers veiligheid.

  En voor motor, bromers, quad en zelfs fietsers zou ik alleen maar kunnen zeggen gebruik minimaal een helm. Want je bent meestal de zwakste partij als er iets gebeurt.

 9. S. Martina: ze laten je voorgaan omdat er een mooie dame langs de kant staat of in de auto zit die ze voor laten gaan.

 10. Beste B. Bartels, u maakt een grote beoordelingsfout.

  De Curacaose bestuurder geeft namelijk niet vaker voorrang dan de Nederlandse bestuurder, maar de motor van zijn Nissan Sunny uit 1976 is waarschijnlijk weer eens afgeslagen waardoor u voor kunt.

 11. Ik heb heel wat gereisd in mijn leven, en het is mijn ervaring dat je de ontwikkeling van een volk het makkelijkst en betrouwbaarst kunt aflezen aan hun verkeersgedrag. En wat dat betreft moet je vaststellen dat Curacao niet veel verder ontwikkelld is dan een apenrots. Mag ik noemen:
  – zonder gordel rijden;
  – bellen en teksten onder het rijden;
  – veel te hard rijden;
  – onder invloed rijden;
  – doorrijden bij een rood verkeerslicht;
  – doorrijden bij een aanrijding;
  – nooit richting aangeven;
  – ‘s avonds en ‘s nachts zonder verlichting rijden;
  – onverzekerd rijden;
  – enz.
  En het ergste is, de politie treedt hier totaal niet tegen op of maakt zich er zelf ook schuldig aan. Boetes hebben ook geen enkele zin, want die hoeve toch niet te worden betaald (heb er zelf nog enkele liggen wegens het rijden zonder verloren nummerplaat, maar justitie heeft nooit gepoogd deze te incasseren).
  Gelukkig zijn wij Nederlanders beter ontwikkeld en geven we het goede voorbeeld. Dit mag ik dan wellicht weer niet zeggen omdat het discriminerend is, maar ik mag toch wel de goede bestuurders van de slechte onderscheiden? De Curacaose bestuurder is ronduit asociaal, want met zijn gedrag hindert hij de andere weggebruikers of brengt hen zelfs in (levens)gevaar.
  Om toch nog iets positiefs over de Curacaose bestuurder te zeggen (en te bewijzen dat ik niet eenzijdig discrimineer): hij geeft je veel vaker voorrang dan de Nederlandse bestuurder.

 12. Ja, maar Hans wilde dit even kwijt!
  Punt is dat er van alles gebeurd op de weg zonder dat men zich aan regels stoort. Dan gaan dingen mis.
  Zo erger ik me altijd aan die types die hun quad vergeten zijn, maar tijdens de ochtend file gewoon inhalen met hun auto en als er een tegenligger aankomt die auto er snel tussenprakken. Ze brengen de tegenliggers enorm in gevaar…. Geen agent te zien.

 13. @Hans, ik lees in het bericht dat het de automobilist was die de fout maakte.

 14. De intelligentie van de gemiddelde quad bestuurder is meestal omgekeerd evenredig met zijn snelheid. Niet zelden opgeleukt met tatoeasges zo groot als tafellakens en met een kilo 24 karaat goud in zijn oren maakt hij de straten onveilig, zich ondertussen niet geremd voelend door welke verkeersregel dan ook. Een helm draagt hij bijvoorbeeld niet, maar dat is niet zo erg want hij heeft weinig hersencellen om te beschermen. Daarbij stoot hij ook nog eens meer uitlaatgassen uit dan de Isla en overstemt zijn motorgeluid zelfs Helmin Wiels tijdens diens radiouitzendingen.
  Verbieden kun je de quads waarschijnlijk niet, maar het zou prettig zijn als de politie ze eens vaker controleerde in plaats van in hun auto’s voor de snek te hangen.

 15. Quads horen ook niet op de openbare weg