• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Gezondheid) heeft besloten om de ambulance permanent bij de post van Barber te plaatsen. Volgens MFK-Statenlid Gilmar Pisas is dit een ‘enorme opluchting voor de bewoners op Banda Bou’.

De beslissing van Constancia is op 23 september ingegaan. Voorheen veranderde het ambulancepersoneel van dienst bij de GGD, waardoor de post bij Barber elke dag een tijd onbemand is.

Hulp
“Het volk van Banda Bou schreeuwde om hulp”, aldus Pisas. “Als zich een ernstig ongeluk of andere noodsituatie voordoet tijdens de wachtwisseling, moest het slachtoffer veel te lang wachten.” Het Statenlid maakt zich al langer hard voor de inwoners van Banda Bou. Hij streed al een langere tijd voor een ambulance die 24 uur per dag beschikbaar is voor het gebied.

Tegenstand
Pisas betreurt het dat een deel van het ambulancepersoneel zich verzet tegen de beslissing. “Verschillende leden van het personeel komen met eigen vervoer en vinden Barber te ver. Sommige leden hebben zelfs geweigerd om de wachtwissel op Barber te doen.” Ondanks de tegenstand sluit Pisas zijn verhaal af met een felicitatie voor de bewoners van Banda Bou met de ambulance en het sportcentrum dat in Barber gebouwd gaat worden.

6 reacties op “Ambulance permanent bij Barber”

 1. Ik ben in de wijk van de financieel directeur van Aqualectra gaan wonen (Cas Cora). Dan weet je zeker dat bij een black out wanneer er geschakeld moet worden tussen wijken jouw wijk altijd stroom blijft behouden.

 2. Ja, dat van die familie is ook belangrijk.
  Ik ben nu aan het uitzoeken waar de familie van Monk woont, want dan kan ik onze straatverlichting achterna verhuizen. Wel jammer dat ik dan mogelijk het gebied van de ambulance weer moet verlaten op Banda Bou.
  Eigenlijk moeten we een regering kiezen die bestaat uit mensen met een grote familie of die uit een groot gezin komen……

 3. Big Daddy, voordat je slingers en lampionnen gaat ophangen voor mevrouw Constantia (veroordeeld voor meineed inzake het gebruik van haar dienstauto, maar dat terzijde) is het wellicht goed te weten dat ik vernomen heb dat haar familie op Barber woont.

 4. Hulde voor een WERKENDE politicus.
  MFK-Statenlid Gilmar Pisas vocht lang om Barber te voorzien van een 24/7 ambulance. Personeel weigerd om deze weg te gaan ( DE AFSTAND IS TE VER )

  “Verschillende leden van het personeel komen met eigen vervoer en vinden Barber te ver. Sommige leden hebben zelfs geweigerd om de wachtwissel op Barber te doen.”

  Wel weigeraars, er is een andere weg. De weg van (BYE BYE )

 5. Eidgenlijk is het belachelijk, dat je niet 24/7 op een ambulance kan rekenen…

 6. dat ze over dit onderwerp moeten nadenken is al triest genoeg !