• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister-president CuraçaoCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte is gisteravond teruggekeerd uit New York van een druk werkbezoek. Naast het bezoek aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, werd er volop genetwerkt. Schotte is daarnaast voor twee televisie-interviews uitgenodigd door de zenders Fox Channel en CNN Español.

Bij CNN Español besprak de premier maandag in het programma ‘Dinero’ de economie van Curaçao. In het programma Fox Business Show ‘Follow the Money‘ praatte Schotte over de manier waarop Curaçao de globale wereldcrisis de baas wil blijven.

Bekijk het interview op Fox Channel in het Engels en het interview op CNN Español in het Spaans hieronder.

21 reacties op “Schotte op de Amerikaanse televisie”

 1. Mijnheer HAANMAN,

  Jij bent de beste en de intelligentste van allemaal, stel je dat eens voor! Een kleine wereld in een heel grote wereld!

 2. Beste Zizztata,

  Zal jij teken van voldoening geven, indien Schotte tientallen projecten binnenhaalt voor honderden banen? Neen, je zal niet tevreden zijn samen met honderden van jouw soort. Omdat Curaçaoënaars niet beter weten dan elkaar afbreken of elkaar vermoorden, zodat de elites, elites blijven en de gewone man uitgesloten blijft omdat hij ook niet vooruit mag. Het is gebakken in onze ziel.

 3. Ik wil graag weten hoeveel projecten heeft hij binnen halen voor de bevolking.

 4. Helaas blinken de meeste mensen die hier reageren niet uit door een overschot aan intelligentie. Wat er werkelijk gebeurde is dat Schotte op kosten van derden (of dat nu de belastingbetaler of de eigenaar van de Yankees is doet er niet toe) eens als VIP een baseballwedstrijd wilde bijwonen, wellicht met zijn troetel poedel Stella van Rijn. Om dat te verkopen aan de Curacaonaar moest hij wel met een verhaal komen dat Curacao er voordeel aan zou hebben. Dit keer dus met een baseball academy die er, en daar durf ik mijn huis onder te verwedden, nooit gaat komen.
  Maar is het niet zo met iedere verre reis van Schotte? Altijd ontmoet hij wel op weer een andere vakantiebestemming in een of andere banananrepubliek een politicus die miljoenen wil investeren in Curacao terwijl hij nog nooit van ons eiland gehoord heeft.
  En de Curacaose kiezer (vaak even hoog opgeleid als Schotte zelf) slikt het allemaal voor zoete koek.

 5. @ OJeda
  Ik zeg eerlijk ik wil een NY Yankees academie hier op curacao maar tegerlijkertijd wil ik niet waarom kijk naar sto domingo daar worden tieners vanazf 12 wekelijks ingespoten met vitamine om sterker te worden zodat ze bij hun 16 ou genoeg en fit beter dan hun leeftijd zijn om een contract te tekenen, heel veel jongeren liegen leeftijd daar om contract te krijgen met een team en ook peer pressure wanneer die mensen die voor contract zorgen komen en bijv een tiener zeg je doet alles goed alleen moet je harder rennen of stronger zijn , door al die peer pressure en wens en droom gaan veel tieners steriods en illegale middelen nemen om contract te krijgen

 6. @Wancho, ik zou niet weten of het fout is. Het Nederlands is niet zo belangrijk voor me. Ik praat en schrijf maar wat in het Nederlands. Het is mijn vijfde taal, zesde Italiaans en laatste Duits.

  Zelfs die Hollanders begrijpen het niet zo goed bij het lezen van een opgave tijdens de tentamens, Curacaoenaars wel ! hahaha !!!

 7. Beste Romad,

  Indien je de details van:’fool the people all the time’ niet kan weerleggen, dan verlaag jij je tot vuige laster en eerroof. Goed fatsoen en basis opvoeding houden ook in: Leef en laat leven! Jij zou ook niet geschoffeerd willen worden, wanneer je je werk probeert goed te doen?
  Je moet je schamen Romad, bij gebrek aan beter weten!

 8. @Ojeda: Je schrijft: “Hij verkoopt Curacao heel goed in het buitenland.” Er hoort te staan “Hij verkoopt Curacao heel goed aan het buitenland.”

 9. Fox News staat niet bekend als bijster intelligent in the US of A. Curaçao is an new independent country.??? CNN doet wel moeite om de structuur te begrijpen.
  Schotte kan goed praten maar praatjes vullen geen gaatjes.
  You can fool the people some of the time but you cannot fool all the people all the time.

 10. Ik mis de stoeipoes van Schotte, Stella van Rijn, in deze filmpjes. Normaal gesproken is ze niet uit zijn schaduw weg te slaan.
  Stella van Rijn is het levende voorbeeld dat geld corrumpeert. Als voorzitter van de aannemersvereniging toonde ze altijd een rechte rug. Nu loopt ze als een schoothondje achter Schotte aan, die een vlotte babbel niet ontzegd kan worden maar waarvan iedereen met een intelligentie hoger dan die van een garnaal op zijn klompen aanvoelt dat hij gespeend is van ook maar de geringste integriteit.

 11. Wij moeten toch accepteren dat Schotte het goed doet ! Hij verkoopt Curacao heel goed in het buitenland. Het lijkt dat hij beter is dan de andere Minister Presidenten die Antillen-Curacao heeft gekend. Hij weet wat hij het over heeft, spreekt vloeiend zijn talen, maar ook social communicatief heel erg sterk.

  Hij heeft zelfs contact met de Yankees, en dat kun je niet zeggen van de andere Ministers die Antillen heeft gekend. Laten we hopen dat hij die Baseball University kan realiseren voor Curacao.

 12. Ik geef hem credits omdat hij voor het eerst niet over zichzelf heeft gesproken. In elke speech of interview komen de kreten “ik ben de jongste premier ooit”‘ “in 5 maanden tijd is mijn partij de grootste geworden” naar voren. Anderzijds hoort een leider goed te spreken. Etienne Ys en Maria Liberia Peters waren ook goede sprekers.

 13. Iedereen die een beetje kan acteren kan deze rol spelen. Geloof me, geen enkel probleem. Het gaat er om dat je een premier moet “zijn” en niet “acteren”. Daar ontbreekt het dus aan.

 14. De naam van de Prime minister is niet goed uitgesproken .

 15. Beste Nelli,

  Denkt U werkelijk, dat U in staat zal kunnen zijn, die rol te spelen?
  U kent uzelf, wat heeft u in uw leven op niveau reeds gepresteerd? Nada?
  U doet uzelf voorkomen erg meelijwekkend giftig en meewarig zielig, daarom wordt uw
  reactie uit voorzorg niet geplaatst!

 16. Ach, mijn reactie werd niet geplaatst. Ik ben niet de enige die er zo over denkt hoor. Deze meneer is alleen maar dol op publiciteit en zal alles doen (en zeggen) om in een goed blaadje te komen.. en op de tv. Die rol kunnen wij allemaal wel spelen, toch?
  Voorlopig heeft hij nog steeds NADA gepresteerd.

 17. Of je nou voor of tegen Schotte bent, niemand kan ontkennen dat hij goed over komt en ons land in dit interview super heeft vertegenwoordigd. Noch Emily, noch Mirna had dit zo kunnen doen.. Credit where credit is due.

 18. Wat kost die reclame tijd bij al die zenders? Being VIP at Yankee Stadium is in elk geval niet goedkoop! Of vinden ze hem echt zo interessant….

 19. @John Het gaat inderdaad om integriteit, normen en waarden. In de politiek en ook bij Schotte is dit ver te zoeken. Hij kan praten als de beste. Gewoon om jaloers op te worden. Maar hij blijft de inborst van een straatdief houden. Volgens een goed oud-hollands spreekwoord; Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen!

 20. I don’t like Gerrit Schotte and even less his poodle dog Stella van Rijn, however I must say that Schotte did very well in the tv shows. It is therefore such a pity that Gerrit Schotte lowers himself to dirty politics and corruption, because he could become a highly expected the ‘maximo lider’ of Curacao if he just would show some integrity.

 21. We kunnen alles zeggen over Schotte, (persoonlijk geen voorstander van hem) maarrr..hij heeft wel verdomd goed gesproken! Een beetje trots,, Nu nog deze praatjes waarmaken..