• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Wij zijn weer dichterbij de verwezenlijking van een visie”, aldus minister Nasser El Hakim. De minister doelt hiermee op het ontwikkelen van Curaçao als logistiek centrum. Curaçao Airport Holding N.V. en Curinde N.V. zijn namelijk een samenwerking aangegaan in het kader hiervan.

De twee nv’s willen Curaçao aantrekkelijker maken voor lokale en internationale investeerders. Het eerste doel van de samenwerking tussen Curaçao Airport Holding N.V. en Curinde N.V. is om de mogelijkheden vast te stellen om meer luchtverkeer tussen Europa en Curaçao te creëren.

Roland Berger

Om dit te onderzoeken is het bureau Roland Berger gevraagd om te helpen en adviseren. Het bureau behoort tot de Europese top drie op het gebied van strategie voor logistieke hubs. Francesco Calvi Parisetti van het bureau, was aanwezig bij het ondertekenen van het akkoord.

Uithoudingsvermogen
“Een logistieke haven is een veel besproken onderwerp, maar nooit was er het uithoudingsvermogen om het nodige werk te verzetten. Vanaf vorig jaar heb ik me vastgebeten hierin en hebben wij de mogelijkheden om deze visie te realiseren bestudeerd”, aldus Hakim. Dit onderzoek wordt gefinancierd door Curaçao Airport Holding, Curinde en de Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector.

2 reacties op “‘Logistieke hub een stap dichterbij’”

 1. Met een enkele airstrip blijft het lastig. ooit gedacht aan een uitbreiding?

 2. Er is in 1998 zijn er meerdere onderzoeken gedaan naar de Maritieme industrie, tot de dag van vandaag is niet eens een van de aanbevelingen in werking gebracht.
  En alles wat ze voorspeld hadden is nu een feit en nog wordt er niks mee gedaan.

  Ik vraag me af wat er met de onderzoeken gebeurd zijn. Strategies for Global and Regional Ports en Economic Impact Study for the MAritime Sector of the Netherland Antilles en is gedaan door Policy Research Corporation Nederland B.V.