• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De milieudienst ondergaat de komende tijd flink wat veranderingen. Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacinta Constancia heeft het startsein gegeven voor cursussen voor alle medewerkers en ook het beleid en de organisatie zal worden aangepakt.

De medewerkers zullen cursussen gaan volgen om hun werk meer te professionaliseren. Het beleid van de Milieudienst zal versterkt worden en er zullen organisatorische aanpassingen worden doorgevoerd. Ook de milieucontroles moeten worden verbeterd en intensiever worden.

Apparatuur
De geplande innovaties maken deel uit van fase twee van het project, fase één is in december afgerond. Het is de bedoeling dat na fase twee verschillende moderne apparatuur wordt aangeschaft om het werk van de dienst te vergemakkelijken en verbeteren. De renovatie maakt deel uit van het SEI-project om de Milieudienst te verbeteren en wordt gefinancierd door USONA en de regering van Curaçao.

8 reacties op “Innovaties voor de Milieudienst”

 1. @J: [quote] Niet alles geloven wat SMOC naar buiten brengt… Er kloppen veel verhalen niet.
  [/quote]
  Vertel vertel, ik word nu nieuwsgierig. Ik lees veel over smoc en meerdere.
  O ja dat witte poeder op juliana dorp was een plaats gebonden hallicunatie. En de stank, komende van het isla terein komt van de SNEK op de hoek.
  En de olie op en in het water en stranden was van de olieboer op de J. Noorduynweg.

  Laat je wat betreft SMOC eerst eens goed voorlichten door deskundigen en niet door de zogenaamde vakbond van Isla.
  De milieudienst was ten tijde van de verspreiding van het poeder uit de catcracker niet aanwezig, slechts op aandringen van velen kwam er een antwoord. “Het is niet gevaarlijk” kort daarna kwam het antwoord “het poeder verspreid over Julianadorp bevat schadelijke en kanker verwekkende stoffen”.

  O ja Voor jou @J; niet gevaarlijk je eet het elke dag.

 2. Ze zegt net niet dat haar personeelsbestand bestaat uit incapabele mensen. Mmmm ik vraag me af of het niveau van de personeelsleden die nu de cursus gaan volgen op een bepaald level zitten om de stof aan te kunnen. Wordt het in het papiaments gegeven of in het nederlands. Dat zal nog lachen worden.

 3. Top ze weten het allemaal zo goed elk intiatief om vebetering door te voeren eindigt na een paar maanden toch weer in de prullenmand. Het is vreemd dat er bij selikor een zooitje dik betaalde commisarisen ziten maar een beetje afval scheiden blijkt onmogelijk, misschien stoppen met lullen en eens wat gaan doen!

 4. @ J
  Indien deze dienst niet optimaal gaat functioneren, gaan er simpelweg koppen rollen…
  Maar nogmaals, dit is niet van belang voor de media.
  Nou beste J. for your information, alles wat met onze belastingcenten gedaan en of niet gedaan wordt is van belang voor ons belastingbetalers. Dus waar jij de arrogantie vandaan haalt om te zeggen dat dat niet van belang is voor ons, mag Helmien weten. Volgens mij heb jij een veel te grote broek aangetrokken.

 5. Nou dhr. Wiels houdt zich toch aardig stil op het moment over zijn partij en coalitiegenoten.. misschien is hij in de wieg gelegd voor oppositievoerder

 6. @M
  Daar wordt aan gewerkt, maar dat is natuurlijk niet zichtbaar voor het volk.
  Niet alles geloven wat SMOC naar buiten brengt… Er kloppen veel verhalen niet.
  Ten derde: De reden dat deze cursussen nodig zijn voor de milieudienst, is omdat het door de vorige regeringen een dumplek is geweest voor familie en vrienden. Indien deze dienst niet optimaal gaat functioneren, gaan er simpelweg koppen rollen…
  Maar nogmaals, dit is niet van belang voor de media…

 7. “Ook de milieucontroles moeten worden verbeterd en intensiever worden.”
  Tegen de tijd dat dat gebeurd is, is de bevolking onder de rook van de isla dood en begraven. Maar krijgt iemand die en cupje neergooit een mooie boete.
  Het is en blijft een genante vertoning van minister en dienst!

 8. Misschien dat Jacinta zelf ook enkele van die cursussen kan gaan volgen, want bij mijn weten heeft ze nog nooit een opleiding van niveau afgerond.
  En was zij niet die politica die haar broer in haar dienstwagen liet rijden die daar vervolgens een ongeluk mee veroorzaakte waarna Jacinta loog dat zij achter het stuur had gezeten?
  Volgens mij is ze daar ook voor veroordeeld. Maar in Curacao en enkele andere bananenrepublieken staat dat een politieke carriere niet in de weg, integendeel, het toont aan dat je je aan de heersende politieke moraal hebt aangepast en niet dwars gaat liggen als collega politici niet integer handelen. Voorbeelden te over: Anthony Godett die vanuit de gevangenis door bleef regeren, Richard Salas die op het vliegveld niet door de douane gecontroleerd wenste te worden, minister van justitie Komproe die vliegtuigen vol prostituees ongecontroleerd naar het eiland liet komen, minister Cooper die toestaat dat aan de Caracasbaaiweg en de Schottegatweg in strijd met of zelfs zonder bouwvergunning gebouwd wordt, enzovoorts enzovoorts.
  Alhoewel ik het niet met zijn denkbeelden eens ben en ik hem vaak een ordinaire schreeuwlelijk vind heb ik als enige wel respect voor Helmin Wiels, die dit soort praktijken aan de kaak stelt, ook als ze in zijn eigen partij plaats vinden.