• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Wij moeten hard werken om onze toerisme groter en duurzaam te maken”, vertelt Statenvoorzitter Ivar Asjes. Gisteren werd wereldwijd de Dag van het Toerisme gevierd en de Statenvoorzitter feliciteerde het eiland met deze dag. Hij wil meer lokale mensen een kans geven in de branche.

“We moeten ons inspannen om onze toerismesector te versterken als één van de belangrijkste pilaren van onze economie die werkgelegenheid biedt aan veel mensen”, vertelde Asjes. “Meer lokale mensen moeten een rechtvaardige kans krijgen om in de branche te werken. Dit was één van de redenen voor het goedkeuren van de 80/20 wet.”

Verbinden
De boodschap van de Dag van het Toerisme 2011 is dat dankzij toerisme miljoenen verschillende culturen elkaar ontmoeten in alle delen van de wereld. “Toeristen die naar Curaçao komen willen lokalen mensen ontmoeten, met hen in gesprek raken, zij willen de menselijke warmte voelen en de cultuur zien. We moeten dus in eerste instantie werkgelegenheid bieden aan lokale mensen. Alleen op die manier kunnen wij toerisme met cultuur verbinden.”

45 reacties op “‘Meer lokalen in toerismesector’”

 1. @Peter van Dungen, nou dacht ik toch echt dat we het hier over het service gehalte op Curaçao hadden maar ik kan me vergissen natuurlijk en het service gehalte in Nederland is naar mijn ervaring redelijk tot goed.

 2. @petervandungen. Je zal het probleem eerst moeten erkennen en dan kan je eraan werken. zoals jij met je vingertje wijzen en je kop in het zand steken daar is Curacao niets mee opgeschoten, dit gedrag heeft een miljardenschuld opgeleverd.. net zoals er geen incest en vrouwenmishandeling is op curacao toch? Ga dus maar aan de mentaliteit van de YDK werken zodat ze service minded zijn wat ze in Nederland wel zijn!

 3. @Totekki Het zijn de Nederlanders zelf die steen en been klagen over de service gehalte in Nederland. BNR nieuws radio, de VPRO, de Volkskrant enz. hebben allemaal aandacht aan dit problematiek besteed. Hoe graag jij en de andere azijnpissers de Curaçaoënaar in een kwaad daglicht willen stellen, is de kritiek tot dusver een Nederlands aangelegenheid geweest.

  @ Bert van Dijk. De Oostblok landen zijn goed genoeg voor export, maar zodra deze mensen over ons hek springen, dan komt de NIMBY syndroom naar boven drijven. Kortom, alles wat jij tot nu gezegd hebt over Curacao, kan zo ingewisseld worden ten nadele van de Nederlanders. Same shit different culture.

 4. @Bert van Dijk.
  Vanmiddag was ik bij supermarkt DEEN (Noord Holland) en kon iets niet vinden. Vroeg aan een vakkenvuller of hij mischien wist waar het door mij gezochtte artikel lag. Hij antwoorde ja en stond op, ik zei, wijs me maar even in welke richting ik moet zoeken. Nee meneer ik loop wel even met u mee.
  En dan zijn er van die nimkinpoops die zeggen dat de service in Nederland zo belabberd is. Hoogstwaarschijnlijk weten die ook niet wat het woord “service” inhoudt.

 5. Het is wat met de lokale mentaliteit. Vond het wel komisch dat toen ik een huurhuis zocht diverse Curacaoenaars wiens huizen ik bezocht heb hun huizen alleen aan macambas wilden verhuren, want dan wisten ze zeker dat ze iedere maand op tijd hun huur ontvingen.
  En dat is eigenlijk het verhaal met Nederland op het eiland, Nederland is goed om hun zwaar verdiende geld hier af te geven, maar moet zich verder nergens mee bemoeien.

 6. Bij Vandorp Eddine werken ook van die leuke makamba haters.. en dan in op een toeristische lokatie! nee gaat goed zo!

 7. @Trey
  Als iemand mijn respect verdient zal hij of zij dat ruimschoots van mij krijgen, maar ze moeten er niet vanuit gaan dat ze automatisch dat respect krijgen en zeker niet als ze dat niet verdienen.

 8. Ik was vanmiddag ook in Centrum Piscadera, en vroeg aan een medewerkster beleeft (‘juffrouw’) waar ik eieren kon vinden. Ze keek me toen met een vuil gezicht aan alsof ze net een afrekening van de CTB credit card van Asjes gezien had, zei ‘a mi no sa’ en ging ongeinteresseerd door met vakken vullen. Yu Korsow en service, een onmogelijke combinatie.

 9. Ik was vandaag in CENTRUM Supermarkt Piscadera, bij de slagerij werd ik geholpen door medewerkster van lokale afkomst. Als dit het “gezicht van Curacao” is en dit moet in de lokale horeca gaan werken, dan kan je als werkgever beter direct je zaak sluiten. Je krijgt geen klant, laat staan toerist meer in je zaak. Wat was dit meisje “klantvriendelijk”en vreselijk chagrijnig.
  Van dit soort medewerkers wil je als ondernemer geen gebruik maken… en volledig terecht!!

 10. @Totekki
  Wees gerust, het gaat al goed. Feit is dat je je gastland en je medemens met respect dient te behandelen. Kan je dat niet….pak dan netjes je spullen in en vertrek. Waar je ook naartoe wilt. Kritische op- en aanmerkingen moet je idd kunnen geven, maar altijd met respect!!!

 11. Ik stel voor dat we de horeca bedrijven op Curacao verplichten om op een website van de overheid de etnische afkomst / nationaliteit van hun werknemers te vermelden. De geciviliseerde restaurantbezoeker kan dan een restaurant kiezen waar hij voornamelijk door Nederlanders of latinos bediend wordt, en de lokale restaurantbezoeker kan zo een restaurant selecteren waar hij bediend wordt door werknemers uit de lokale mondi of knoek waarmee hij dan ook in hun gemeenschappelijk brabbeltaaltje (papiamentu) kan converseren.
  Voordeel is ook dat de bezoeker van een restaurant met Nederlandse of latino bediening bij een ongelukje op de parkeerplaats een briefje onder zijn ruitwisser vind met het telefoonnummer van de dader. Bij een restaurant dat voornamelijk bezocht wordt door lokalen mag je blij zijn als je bij vertrek je ruitewissers nog hebt.

 12. @Trey, ja, kan mij voorstellen dat kritische op/aanmerkingen heel vervelend kunnen zijn vooral als je ze moet onderschrijven.
  En wat ik al eerder zei, er groeit toch nog iets moois tussen jou en Helmin, zelfde niveau, dus dat komt heus wel goed.

 13. @Ralph
  Als ik stemadvies nodig zou hebben ben jij toch echt de laatse die ik dat zou vragen. Je hebt bewezen nou niet de intelligentse te zijn. En de enige die hier in deze discussie discrimineert ben jij, maar wat is nieuw met Curaçaoenaars die zoals wel gezegd wordt “ausgelult” zijn ? Persoonlijk vindt ik namelijk dat Aboutaleb het prima doet.
  En maak je verder maar geen zorgen, met mij gaat het prima.

 14. Iemand noemde hier 30 mei 1969, waar Curacao zo trots op is (Anthony Godett, bekend politicus en veroordeeld voor fraude en corruptie) krijgt nog steeds een erecticus spontanicus als iemand over 30 mei 1969 begint.
  Wat er 30 mei 1969 werkelijk gebeurde was dat een stel dronken werknemers en hun werkloze aanhang plunderend door de straten trok en geld en goederen van onschuldige derden roofde en vernielde. Zowaar een revolutie om trots op te zijn! Maar de Cuacaoenaar kent geen enkele schaamte. Daarom keerde Anthony Godett na het uitzitten van zijn gevangenisstraf gewoon terug in de politiek, terwijl je voor de functie van jongste kantoorbediende bij de overheid al een blanco strafblad moet hebben.

 15. @Ralph
  Ik ben er helemaal met je eens.

  Ik weet heel goed dat heel veel zaken op Curacao beter kunnen en dat wij niet de beste politici hebben (ben ook geen voorstander van de huidige coalitie). MAAR….om Curacao en diens bevolking altijd op deze manier te discrimineren en af te zeiken kan je dan toch liever verhuizen naar de ‘perfecte’ Nederland. Nederland is toch zo goed?…VERHUIS dan!! En zoals ik in een andere discusie al zei: ik begin toch sympathie voor Wiels te krijgen.

 16. @ Nederlander. Ik hoop voor je eigen geluksgevoel dat je in Nederland woont. Zo niet, raad ik je aan die stap onmiddellijk te maken. Stem op Wilders, want in tegenstelling tot de Wiels stemmers zijn Wilders stemmers ten minste hoog begaafd. Zorg samen met Leefbaar Rotterdam, dat Aboutaleb onttroont wordt. Een allochtoon aan de macht kunnen we zeker niet hebben. Maak een account aan op Geenstijl en Stormfront. Daar kan je kankeren op alles dat “anders” is totdat je groen ziet, zonder tegenspraak. Je leeft maar 1 keer.

  Het gaat je goed.

 17. @Ralph, je opmerking “voor het gemak laten we even de incidenten in Apeldoorn, Alphen aan de Rijn, Pim Fortuin, alle familie drama’s even buiten beschouwing” slaat werkelijk nergens op en getuigt van een ziekelijk minderwaardigheids complex gekoppeld aan een Aboutaleb IQ. Maar daar je deze kant op wil gaan, laat ik voor het gemak maar even dat drankorgie op 29 mei 1969 buiten beschouwing laten en verder het feit dat ongeveer 9 op de 10 kinderen op Curaçao hun vader niet eens kennen. Need I say more ?

 18. @Ralph, toch wel wat vreemd dat de helft van de Curaçaoënaars het klaarblijkelijk wel heel erg prettig vind om in een rijtjes huis te wonen. Ik zie daar namelijk één groot voordeel in, je hoeft alleen maar aan de voorkant en aan de achterkant tralies te zetten, behalve als je per ongeluk een hoekhuis toegewezen krijgt.

 19. Ralph, ik respecteer ieders mening – ook die van jou. Ik weet niet of ik racistisch ben, ik zie het goede en kwade in individuele mensen, niet in groepen. Maar moet wel zeggen dat sinds mijn komst naar Curacao lang geleden ik erg veel Curacaoenaars heb leren kennen waar ik weinig respect voor heb omdat ze lui, asociaal en ongemanierd zijn. En ja, ik heb ook heel fijne Curacaoenaars leren kennen, maar duidelijk in de minderheid. En als je ziet wat voor volksvertegenwoordiging door de Curacaoenaars gekozen wordt is dat toch niets meer dan een bevestiging van mijn opvattingen, niet?

 20. Voor het gemak laten we even de incidenten in Apeldoorn, Alphen aan de Rijn, Pim Fortuin, alle familie drama’s even buiten beschouwing .

  Er is niemand op Curaçao, die je zal dwingen, die “achterlijke apentaal” te spreken. Niemand houd je tegen om je eigen enclaves te bouwen, je eigen strandtenten te beheren, je kinderen naar Arische scholen te sturen enz. enz. Dit is immers geen Nederland waar de overheid tot achter de voordeur meekijkt. Dus snap ik deze hele discussie niet. Nederlanders beweren altijd bovengemiddeld intelligent te zijn, dus zal er tzt iets creatiefs bedacht worden om de 80/20 te omzeilen. De angst dat er een neger invasie in de Nederlandse horeca zal plaatsvinden, is dus onterecht.

 21. Vreemde reacties hier van lieden die het Papiaments verdedigen (vind Aapiamentu trouwens wel leuk gevonden, maar ietwat racistisch) terwijl Erik Verdonschot gewoon gelijk heeft. Het is een baby brabbel taal (‘menezjur’ voor ‘manager’, kan het nog gekker?) die gelukkig door weinigen gesproken wordt buiten het eiland.
  En wat die Polen betreft: in Nederland is iedereen welkom, maar gedraag je je niet dan is het wat mij betreft wegwezen. Dat geld voor Polen (die zich bovengemiddeld schuldig maken aan laveloos rondrijden) en Antillianen (die zich bovengemiddeld schuldig maken aan zware criminaliteit).
  Dit geld ook voor Nederlanders die zich op Curacao misdragen. Maar ik zie opvallend weinig blanken als de Vigilante of Extra weer eens foto’s publiceert van beschonken chauffeurs of gearresteerde overvallers en moordenaars.

 22. Laten we hopen dat de hotel school heel veel goed opgeleide paisano’s aflevert. Jonge lokale energieke mensen, die service met een smile geven. Beginnen met een tijdelijk dienstverband en als je je bewezen hebt mag je blijven tegen een hoger salaris. Let’s give everybody a fair chance!

 23. @Erik Verdonschot. Als de Aapiapements en de Antilliaan jou niet bevalt, dan kan je ten alle tijden terug naar de “o zo goede Nederland”. Verruil je vrijstaande woning voor een door de staat opgedrongen rijtjeswoning. Want de Antilliaan zijn eigen land uit jagen, zodat de superieure Nederlands sprekende medemens zijn plaats in neemt, gaat nooit lukken. Wel in Nederland waar ze nu inmiddels hun zinnen hebben gezet op het verwijderen van de polen.

 24. @ Peter van Dungen,heb je wel eens gehoord dat een uitbater zegt “de klant is koning” ?
  En van: iedere toerist krijg dus van jouw een gratis cursus papiaments bij het boeken van zijn reis, maak jij: En wat hoor ik nou, dat de nederlander geen papiament moet leren, want het is een achterlijke taal?
  Dit geeft duidelijk aan hoe JIJ over papiaments denkt en probeer mij dan ook geen woorden in de mond te leggen, dat kan ik helemaal zelf en heb zeker jouw hulp niet nodig.

 25. @wimpiri, mijn punt is dat men al te graag curacaoenaars wilt vervangen met de Nederlanders, terwijl uitgerekend de Nederlander zeer slecht staat aangeschreven op service gebied. Nederlanders zijn gewoon bang dat hun enclaves overspoelt worden door curacaoenaars en dat kan natuurlijk niet gebeuren. Als men al te graag door nederlanders geserveerd wilt worden, dan stel ik voor meteen te verhuizen naar een rijtjeswoning in Nederlander. En wat hoor ik nou, dat de nederlander geen papiament moet leren, want het is een achterlijke taal?

  Ik raad iedereen aan om eens een keer te kijken hoe het in de Renaissance aan toe gaat. Daar werkt geen nederlander maar de service is daar wel top.

 26. @Hans, de waarheid zeggen (en dan door een Makamba) is op Curaçao een “capital offence”, dat heeft Vrielink verleden week ervaren, die kreeg een emmer stront over zich heen. Maar dat spoel je met een goede douche weer van je af. De “genoemde” feiten blijven echter bestaan en daar lig ik dan niet wakker van, zo van serves them right. Zolang ze dan maar niet Nederland weer de schuld gaan geven van hun incompetenties.

 27. Antilliaanse werknemers zijn een ramp, en dat heeft niets met racisme te maken maar wel met ervaring. Laat ik er wel meteen bij zeggen dat Antillianen die in het buitenland gewerkt en gestudeerd hebben vaak wel heel geschikt zijn. Echter deze mensen kom je in de horeca (vaak minder geschoolde banen) niet zoveel tegen.
  En ik wordt een beetje moe van die Nederlanders die zo graag Papiamentu willen spreken. Ik leer graag een vreemde taal, maar niet dit baby taaltje wat wereldwijd door minder mensen wordt gesproken dan het aantal inwoners van Maastricht. Je maakt jezelf toch volslagen belachelijk als je een taal gaat leren waarin ‘manager’ geschreven wordt als ‘menedjur’? Dat doe ik al niet meer vanaf de kleuterschool! Aapiamentu, weg ermee!

 28. @ peter van dungen, wij hebben het hier over Curaçao en ga dat nou niet vertroebelen met zaken die daar niets mee te maken hebben. Hoe belabberd de service waar ook ter is, zal ons worst moeten zijn, wij willen hier op Curaçao het service niveau omhoog brengen en ik ben ervan overtuigd dat die 80/20 daar juist averechts op gaat werken. Het is al vaker gezegd, met onwillege honden is het slecht hazen vangen.

 29. Wordt toch eens volwassen, en zie de realiteit eens onder ogen! Dit gaat gewoon niet werken die 80/20 regeling. Ik heb zelf jaren in de horeca op het eiland gewerkt, en wat de realiteit is; 1 Antillanen werken niet hard genoeg.. 2. Voor 1 macamba heb je minimaal 3 Antilianen nodig om hetzelfde werk verzet te krijgen. 3. Vrienden drinken vaak gratis. 4. Wanneer er ergens een groot feest is meldt iedereen zich massaal ziek. 5. Je moet extra op het geld letten. enz. enz.
  Dit klinkt allemaal niet correct wat ik hier zeg. Maar het is wel gewoon zo. Dus Curacao: Heel erg veel succes met verpesten van jullie paradijsje.

 30. Nederland staat aangeschreven als een van de slechtste service verlenende landen in heel Europa. Met name in de Horeca klaagt men steen en been over de mensen die het maar als een bijbaan doen en daardoor slecht service verlenen. En uitgerekend dat volk (als ik het even zo mag noemen) heeft kritiek op de Curaçaoënaar. Ik ga sowieso al niet meer naar mambo, zanzibar, blue bay, waar ik ten eerste niet eens in het Papiaments kan bestellen.Ten tweede is het eten daar rond uit slecht. Wat natuurlijk ook logisch is gezien Nederland absoluut culinaire land is. Een broodje kroket is al heel wat daar. Ten derde verkoopt men wel geïmporteerde sisi en fanta maar geen lokale pop of fria.

  In Nederlands bestaat al zo’n 80/20 regeling onder de scholen waar kinderen geboren in Nederland van buitenlands komaf, niet toegelaten worden als er meer dan 20% van hun aanwezig is.

 31. Ik zie een hoop racistisch getinte meningen, wellicht niet direct zo bedoeld maar wel berust op vooroordelen. Veel herken ik voor betreffende werktijden, bellen, heel hard met je collega’s praten en stieken alcohol gebruik en niet delen van tips. Daarin tegen is onvriendelijkheid een kwestie van pure onzin en geld het bovenstaande ook niet voor iedereen. In vele amerikaanse bedrijven zoals Mariott of Renaicance is het personeel getraind op vriendelijkheid en service, dit werkt daar echt! Het risico is wel dat als je je personeel zo traint en je van europeesche komaf je bestempeld wordt als koloniaal of slavendrijver. Het is een kwestie van taining en niet van afkomst Jim heeft groot gelijk probeer maar eens je drankje te bestellen bij Mambo, Zanzibar of Cabana waar het voornamelijk over de rotzooi heenstapt en weinig interesse of inzet toont!

 32. Toeristen die naar Curaçao komen willen lokalen mensen ontmoeten, met hen in gesprek raken, zij willen de menselijke warmte voelen en de cultuur zien.
  Meneer Jasje, iedere toerist krijg dus van jouw een gratis cursus papiaments bij het boeken van zijn reis.

 33. ik ga geen lullige opmerking maken over cowboy foto.
  maar wel een beetje over the top..
  ik vind de reactie van Erik van der veen een beetje beneden peil.
  er zijn best heel goede lokale horeca medewerkers.
  dat heeft allemaal met de opleiding te maken.
  ik hoop echt dat er een grote groep lokalen een goede kans krijgen in de horeca.
  er zal misschien wel wat bij sommige medewerkers aan de motivatie gewerkt moeten worden.
  maar ben en blijf tegen de 80/20 regeling omdat dit discriminatie is.
  mensen met een sedula zijn gewoon curacaoenaars en moeten binnen de 80% vallen.

 34. Ik weet van de manager van een groot restaurant in de stad dat het een drama is om te werken met Curacaonaars. Afgezien dat ze van service verlenen helemaal niets weten is het iedere dag maar weer de vraag of ze wel op hun werk verschijnen. Sterker nog, deze manager bekijkt iedere week met angst en beven de feestagenda in de K-pasa, want bij iedere groot feest meld de helft van zijn lokaal personeel zich meteen ziek. Hij had 80% lokaal en 20% latino personeel in dienst maar is dat gaan veranderen in 20 / 80 en de zaken gingen met sprongen vooruit. 80 / 20 is een leuk idee van dik betaalde politici, maar laat ze eerst eens gaan kijken wat de praktijk is. En die is dat je bedrijf met alleen Curacaose werknemers ten dode opgeschreven is.

 35. Beste Heer Asjes, Hoeveel lokalen volgen een opleiding voor de Horeca en maken deze ook af? Hoeveel lokalen zijn er daadwerkelijk bereid om deze uren in de horeca te werken. Zouden we het beleid niet eens vriendelijker kunnen maken door bijv. omstandigheden te creeren dat ook lokale kunnen werken in de horeca door bijvoorbeeld kinderen creshes te laten open zijn in de late uren. Voor de moeders die werkzaam zijn in de horeca. Talen cursussen te geven zodat we de engelse sprekende gasten kunnen verstaan? laten we dit volgende jaar evalueren. Weer op de dag van Toerisme.

 36. Ik heb wel eens de bedrijfspolicy van een lokaal restaurant gehoord: 50/50, maar een buitenlander neemt dubbel zoveel tafels, want die werken harder. wel tegenhetzelfde loon natuurlijk. en fooien delen
  Lijkt wel omgekeerde slavernij zo

 37. Dit plaatste ik op CHATA’s wall:
  In julie nieuwe vacature staat “de voorkeur gaat uit naar kandidaten die op Curacao geboren zijn”. dezelfde regels geldt voor iedereen die ‘van rechtswege toegelaten is’ hier op Curacao. Zelfs de engste definitie van PS erkent elders geboren kinderen van Curacaoenaren als yu’i Korsou en dat is al onrechtmatig voor de burgers die wettelijk zijn toegelaten en dus dezelfde rechten zouden mogen genieten. Deze zin is in de trant van “mannen verkiezen de voorkeur” of “niet ouder dan 50”. Discriminatie dus. Er is melding van gemaakt.

  wellicht een verklaring voor wat in het artikel staat.
  Tja met Dindial aan het roer..

 38. Wanneer zal men op Curacao nou eens in gaan zien dat doordat een bepaald gedeelte van de ”Yu di Corsow” niet voldoende scholing heeft genoten het voor hen een onmogelijke zaak wordt om bepaalde werk situaties te beoefenen.
  Nu wordt door dhr Asjes een kreet gelanceerd dat er ”meer lokale mensen in de toeristen branch moeten werken”, maar dat schut je niet zomaar uit je mouw meneer Asjes, eerst moeten er wel mensen geschikt worden gemaakt!!!!! en dat vergt heel veel tijd.
  De 80/20 % regeling zal echt niet helpen om meer ”lokaal” personeel op die plekken te krijgen meneer Asjes.
  Eerst de zaak bij de kern aanpakken en dan met eisen komen en niet andersom.

 39. Ik denk dat dit bij uitstek een sector is waar de 80/20 verhouding zou kunnen werken. De wet slaat nergens op dus die schuiven we even terzijde maar de bedoeling (meer lokaal personeel aan de bak in de horeca) is denk ik een goed idee. Stap 1 is wel een goede opleiding die aansluit bij de jobs en inderdaad, die klantvriendelijkheid bijbrengt. Overigens: ‘lokaal’ personeel heeft bepaald geen alleenrecht op gebrek aan servicegerichtheid. Wel eens geprobeerd een biertje te bestellen bij zo’m blonde koe bij Mambo? Dramatisch.

 40. Ik kom bewust niet in restaurants waar lokaal personeel werkt, want de service is daar altijd ongeinteresserd, onvriendelijk en vooral tergend langzaam. Laat de lokalen een voorbeeld nemen aan personeel van Zuid Amerikaanse komaf, atlijd vlot en met een glimlach. Ik heb op kantoor gewerkt bij een bedrijf met voornamelijk yu di Korsou in dienst, en zij vielen op door een uur te laat op kantoor te komen, vervolgens een uur met hun Blackberry te gaan spelen, een uur te lang gaan lunchen en als ze van lunch terugkomen gaan ze eten achter hun bureau! Natuurlijk vervolgens klokslag 5 uur naar huis en het meest verbazingwekkende was dat ze dan ook klaagden hoe druk ze het op kantoor hadden en er daarom meer personeel nodig was.

 41. Prima idee. En al die toeristen spreken natuurlijk gewoon Papiaments, zoals de lokale 80% werkers. Die kunnen elkaar wel verstaan.
  Nee, die Asjes kun je wel om een boodschap sturen. Gebarentaal wordt waarschijnlijk ook Afro Curacaose cultuur.

 42. Elke Horeca gelegenheid wil graag lokaal personeel in dienst. Maar wel mensen die van aanpakken houden en ze moeten vriendelijk zijn naar de klanten. Helaas is dit vaak niet het geval..

 43. En niet te vergeten dat ze goede service willen…

 44. Toerisme met Cultuur verbinden.

  fantstisch idee.

  the cowboys.haha

 45. Iedere keer als ik (J)asjes zie moet ik toch weer denken aan zijn misbruik van de company credit card van het CTB. Na zo’n affaire vraag je je toch bij iedere uitspraak van Asjes af in hoeverre die uitspraak integer is.
  Maar goed, in het casino en op Curacao is van alles mogelijk. Het SOAB keurt commissarissen bij een busbedrijf af omdat ze geen HBO opleiding hebben, maar je kunt wel ministerpresident van het land worden met een MBO diploma (naar verluid ook nog behaald middels examenfraude).
  Dieptepunt was destijds natuurlijk de gevangenname van Anthony Godett, die niet alleen zijn zus (destijds junior kantoorbediende bij Selikor als ik het mij goed herinner) in zijn plaats als ministerpresident benoemde, maar na het uitzitten van zijn straf weer gewoon in het politieke pluche plaats nam. Waarna zijn zus weer papercilips bij Selikor ging tellen maar wel haar salaris van ministerpresident wilde behouden, schreven de kranten. Mocht dit scenario Schotte overkomen dan kan Stella van Rijn zijn plaats tijdelijk innemen. Zij loopt als nu al als een lemming achter Schotte aan en weet als troetelpoedel wat ze moet blaffen en wie ze pootjes moet geven.