• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid Helmin Wiels (PS) heeft gisteren aangifte gedaan tegen Emsley Tromp, de directeur van de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS). Volgens Wiels is Tromp betrokken bij een illegale lening van drie miljoen gulden en is er 400.000 dollar op de pensioenrekening van Tromp gestort.

De Pueblo Soberano leider baseert zijn aangifte op de informatie die premier Gerrit Schotte in mei bekendmaakte tijdens een persconferentie. Volgens Wiels is de zaak al maanden bekend, maar heeft het Openbaar Ministerie (OM) het niet opgepakt. Wiels wil aan de bevolking laten zien dat niet alleen de gewone man wordt onderzocht door justitie, maar ook hooggeplaatste personen.

15 reacties op “Wiels doet aangifte tegen Tromp”

 1. Raar dit verhaal, wel aangeifte tegen rossenmuller wegens illegaal verkrijgen informatie.

  maar om zijn maatje schotte te dekken, met illegale verkregen informatie aangifte doen tegen Tromp.

  Wiels is tegen corruptie, allleen als hij er zelf niet beter van word

 2. Oke Ralph, blij dat je het vraagt:
  Je moet dan je Arubaanse collega’s invullen bij CC, dat betekend ‘Cancel Collegaes’
  Succes in de toekomst met mailen!

 3. Weet iemand misschien hoe ik een mail naar Aruba kan sturen zonder daar al mijn collegas ook op in te copieren?

 4. Bekijk het eens van de “sunny side”. Er is dus vertrouwen in justitie! Dat is ook wel eens anders geweest. Even afwachten of Wiels een onafhankelijke justitie ook echt accepteert als de uitkomst hem niet bevalt. Als hij zich erbij neerlegt, dan stijgt hij in mijn achting. Als hij dan van zich af gaat blazen, dan is het gewoon een ko….. di… . lets wait and see..

 5. Wiels denkt politiek met deze “gewezen” kwestie te kunnen gaan bedrijven en zijn achterban (niet echt de slimste mensen) zullen dat hoogstwaarschijnlijk niet gaan begrijpen en daardoor maakt hij zich schuldig aan misleiding van zijn eigen mensen en in de verte zie ik het Frente syndroom aankomen. Frente beloofde, beloog, kocht om en belazerde ook haar achterban en zie wat er van Frente over is. Dus mensen dit is een gods gift in disguise.

 6. Wiels zei toch ook dat zijn coaltiegenoten corrupt waren? Waarom klaagt hij die niet aan?

 7. @TB aangeklaagd is niet veroordeeld. verdachte is niet schuldige.

  Dat is ook nog een groot verschil met hier, waar bij de screening veroordeling naar voren zijn gekomen

 8. Beste allemaal,
  Laten we nu wel even redelijk blijven. Als het OM inderdaad al heeft aangegeven ook in Tromp’s handelen niets onoirbaars te kunnen vinden kan het OM de aangifte van Wiels nog dezelfde dag naast zich neerleggen, gebaseerd op diezelfde uitspraak.
  Iedereen roept maar dat Wiels niet zomaar moet lopen beschuldigen, maar naar het OM moet stappen. Nou doet ie dat, en dan is het weer niet goed??
  Voor de duidelijkheid, ik ben absoluut geen fan van de man, maar deze reacties hebben toch wel een tamelijk hoog Pavlof – gehalte

 9. Als Wiels wil laten zien dat niet alleen de gewone man wordt onderzocht, waarom maakt hij de resultaten van de screening niet bekend?!!
  Oh nee dat gaat over mensen van zijn coalitie

 10. Gewoon blijven doordrammen Wiels !. Tegelijk met de mededeling van het OM, dat Schotte niet strafbaar was op de aantijgingen van Tromp, werd ook door datzelfde OM gemeld dat in de handelingen van Tromp, waarop Schotte zijn tendentieuze TV show baseerde, ook niets fout was te ontdekken. Er is dus terecht geen vervolgonderzoek naar Tromp ingesteld. Schotte zou om die reden ontslag moeten nemen en zich in een klein hoekje gaan zitten schamen.
  Nu komt Chavez Ultra Light nog eens met mosterd na de maaltijd weer wat op te warmen om de goede naam van Tromp alsnog te torpederen. Het zou toch te gek zijn als dat gaat lukken zeker na de rehabilitatie van Tromp door het OM. Case closed, zou je denken. Maar Schotte wil Tromp nog steeds niet ontvangen op Forti, en hij liegt tegen Donner dat het gedrukt staat als hij zegt : “Niets aan de hand hier.” Dus moet C.U.L. de kastanjes nog maar eens uit het vuur gaan halen.
  Dit soort handelingen is verboden gesteld in de Universele verklaring van de Rechten van de Mens. Lees er de (complete) rede van Karel Frielink nog maar eens op na.

 11. Overigens geld dit in mindere mate ook voor Fatum, dat een directeur (Steve Martina) aangesteld heeft die Aqualectra heeft achtergelaten met de hoogste produktiekosten ter wereld en er ieen onverantwoord riant salarishuis heeft opgebouwd. Maar veel erger is dat hij geen enkele kaas van verzekeren heeft gegeten.
  Ik zeg niet dat het zo is, maar als je als aandeelhouder jezelf op onverantwoorde wijze aan het verrijken bent wil je natuurlijk graag een directeur hebben die daar de ogen voor sluit of, beter nog, zo weinig verstand van zaken heeft dat hij zelfs met open ogen niet ziet wat voor onverantwoorde praktijken er in het bedrijf plaats vinden. De heer Martina zal ongetwijfeld de maandelijkse Aqualectra rekening tot in detail kunnen controleren, maar de technische verzekeringsreserve controleren is een ander verhaal.

 12. Als je pensioen bij Ennia aan het opbouwen bent zou ik me ernstig zorgen maken. Niet alleen heb je je zuur verdiende geld toevertrouwd aan een cowboy als Ansari, ook worden er directeuren aangesteld (Ralph Palm, die een mooie carriere heeft gemaakt in het verzamelen van fiscale aftrekposten maar evenveel van verzekeren weet als de choller op het Julianaplein) die vooral uitblinken door een totaal gebrek aan kennis van zaken. Als banken om kunnen vallen, waarom dan verzekeringsboeren niet? En met de huidige directie die debet niet van credit kan onderscheiden zal niemand het zien gebeuren.

 13. Het is bij Ennia toch een zooitje.. Ik voel me niet Segure.. als ik bij hen een verzekering heb lopen want ze zeggen dat ze gaan betalen en daarna betalen ze niet en beginnen ze je eigen woorden te verdraaien..

 14. “Wiels wil aan de bevolking laten zien dat niet alleen de gewone man wordt onderzocht door justitie, maar ook hooggeplaatste personen”.

  Maar een onafhankelijk integriteits/corruptie onderzoek naar de regering op Curacao???? Nee daar willen wij liever niet aan meewerken….. Stelletje hypocrieten…. Misschien moet het volk ze ook gewoon maar eens gaan aanklagen. Net zoals in NL bepaalde mensen uit de regering ook zijn aangeklaagd om bepaalde uitspraken die “oproepen tot haat”…..

  @ Henk, ik weet niet of ik iets mis of dat ik nog niet 100% wakker ben, maar ik kan de link tussen jou bericht en dit item niet echt leggen?

 15. Ik las in het Antilliaans Dagblad dat Ralph Palm, ex belastingadviseur van KPMG en niet gehinderd door enige kennis van verzekeringen nu directeur van Ennia, een bedenkelijke rol heeft gespeeld in de affaire Tromp.

  Herinner me het verhaal dat Palm in zijn KPMG tijd ooit via de company mail een broeierig berichtje stuurde naar zijn byside op Aruba maar hij die mail per ongeluk ook naar al het personeel van KPMG gestuurd heeft. Vanaf dat moment schijnt Ralph Palm bij KPMG niet meer serieus te zijn genomen en heeft hij de mogelijkheid om bij Ennia omhoog te vallen met beide handen aangegrepen.

  Dit lijkt een vreemde zet van Ennia, maar sinds Ansari daar de scepter zwaait kan het natuurlijk geen kwaad om een directeur te hebben die van verzekeringen geen verstand heeft en bepaalde misstanden niet ziet. Zo vraag ik me af of Palm beseft heeft dat het niet herverzekeren van orkaanschade gedupeerden van een eventuele orkaan volledig in de kou laat staan.