• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Statenvergadering over het nutsbedrijf Aqualectra viel vandaag lichtelijk in het water. De Raad van Commisarissen (RvC) en de directie van Aqualectra zouden de vergadering bijwonen, maar hebben afgezegd in opdracht van premier Gerrit Schotte.

Schotte zou namelijk zelf de vergadering niet kunnen bijwonen, omdat hij pas vanavond terugkomt uit New York. Hij was in de Amerikaanse hoofdstad New York vanwege de VN-conferentie. De premier wil een andere datum inplannen voor het overleg in de Staten.

Respect
Statenvoorzitter Ivar Asjes is niet blij met de inspraak van Schotte. “Alleen de Statenvoorzitter bepaalt wanneer welke vergadering wordt gehouden en of deze wordt afgezegd.” Asjes vindt dat de instructie van Schotte laat zien dat hij ‘gebrek aan respect heeft voor het parlement’.

Recht
MFK-fractieleider Dean Rozier vindt dat Asjes het niet persoonlijk moet opvatten, en volgens hem hebben de RvC en directie het recht om af te zeggen. “Daarnaast hebben zij aangegeven de vergadering te willen verschuiven.”

Vinger in de pap
De PAR-fractie, die de vergadering had aangevraagd, vraagt zich af wat er speelt binnen Aqualectra en ‘wat de premier probeert te verbergen’. Voor de fractie is dit een bewijs dat de premier en commissarissen een grote vinger in de pap hebben bij de overheids-nv.

10 reacties op “RvC Aqualectra niet in de Staten”

 1. Volgens artikel 59 van de Staatsregeling van Curacao (onze grondwet) hebben de staten het recht van enquete (onderzoek) Dat neemt niemand ze af, ook de regering niet. De staten kunnen dus wel verder als ze dat willen. Zie http://dl.dropbox.com/u/2675530/staatsregelingcuracao.zip

 2. Volgens artikel 59 van de Staatsregeling van Curacao (onze grondwet) hebben de staten het recht van enquete (onderzoek) Dat neemt niemand ze af, ook de regering niet. De staten kunnen dus wel verder als ze dat willen. Zie http://dl.dropbox.com/u/2675530/staatsregelingcuracao.zip

 3. @Bert
  “echter premier kun je worden na 3 bachatalessen”
  die houden we erin!!!

  Helaas maar waar
  ook dat stella verhaal.
  Niet alleen de leiders, maar ook hun schoothondjes komen door geen screening heen

 4. Wat een poppenkast… ik hoor alleen maar negatieve verhalen van iedereen, maar er is nog steeds geen collectief gevormd om een concrete actie te voeren.

  Roepen we het dan niet elke keer zelf op ons af?

 5. Dat een persoon als Schotte zonder enige opleiding of inhoud (en met veroordelingen achter zijn naam) ministerpresident kan worden zegt genoeg over de intelligentie van de kiezer op Curacao. Ieder volk krijgt weer eens de regering die het verdient (en kiest).

  Overigens ben ik het eens met het vertrek van de Aqualectra directie. Die heeft er namelijk een puinhoop van gemaakt. En in plaats van daar iets aan te doen verdient de financieel directeur, Dieudonne van der Veen, riant bij als commissaris van de Girobank. Niet alleen zou hij daar gezien de rampzalige situatie bij Aqualectra absoluut geen tijd voor moeten hebben, ook is het van de gekke dat iemand toezicht moe houden op een andere onderneming terwijl het bij zijn eigen onderneming een grote puinhoop is.

 6. De premier heeft geen respect voor het parlement laat staan voor het Curacaosevolk die hem gekozen heeft. Ik snap dit niet hoe het Curacaosevolk dit zolang heeft kunnen accepteren. Het in en in triest. Het is allemaal goed dat ik geen militair bent geworden. Ik weet niet wanneer mijn volk ooit weer wakker zal worden. Tula is er niet meer Papa Godett is er niet meer.

 7. Ik wordt doodmoe van die Schotte die op kosten van de belastingbetaler de hele wereld over reist met een eveneens door de belastingbetaler betaalde privefotograaf die mooie vakantiefotos schiet van Schotte met Richard Gere, Schotte bij de New York Yankees enzovoorts.
  Nog erder is Stella van Rijn, die als een poedel achter hem aanloopt. Als voorzitster van de aannemersvereniging maakte zij nog enige indruk, maar zij heeft al haar principes laten vallen door als Schotte’s schoothondje en tegen een dik salaris ook belastinggeld te verkwisten op snoepreisjes. Diep triest dat deze toch intelligente dame zich volledig schikt naar onze premier, veroordeeld voor examen- en creditcardfraude en niet gehinderd door het bezit van enig diploma. Voor iedere overheids NV controleert het SOAB of de bestuurders aan enige vereisten voldoen, echter premier kun je worden na 3 bachatalessen. En Stella vind het allemaal normaal, zolang zij maandelijks maar haar riante salaris int.

 8. De ene zegt dit de ander dat, en Schotte maar feestvieren. Walgelijk ronduit.

 9. Who the f*** is Gerrit Schotte. Oh nee, ik was ff vergeten dat dit de “Schotte democratie” is!! De democratie waar dit eiland aan kapot gaat!!!

 10. Asjes de premier heeft geen respect voor het parlement dan kan je beter uit de coaltie stappen!