• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een nationaal plan om seksuele intimidatie op de werkvloer aan te pakken, dat is één van de onderwerpen in de Staten deze week. Volgens de PAR-fractie heeft de regering de taak en ook een voorbeeldfunctie om duidelijk te maken welk gedrag absoluut niet getolereerd wordt.

“Met de voorbeeldfunctie wordt ook een signaal afgegeven dat hopelijk door het particuliere bedrijfsleven kan worden opgevolgd”, aldus de fractie. “Het voorkomen van seksuele intimidatie op de werkplek bij entiteiten van het Land Curaçao is in grote mate afhankelijk van het bestaan van een beleid met betrekking tot seksuele intimidatie.”

Landsverordening
Maar volgens de PAR is beleid vaak vrijblijvend van aard, terwijl met een landsverordening een beleid wordt afgedwongen. “Tevens kan met een landsverordening worden gegarandeerd, dat een klacht over seksuele intimidatie serieus wordt genomen en behandeld. Een serieuze aanpak vereist ook duidelijkheid over de te nemen maatregelen, wanneer seksuele intimidatie bewezen is.”

Consequenties
Onder seksuele intimidatie wordt elke vorm van ongewenste seksuele toenadering, verzoeken om seksuele gunsten of ander verbaal, niet verbaal of fysiek gedrag van seksuele aard verstaan. PAR wil dat in de landsverordening wordt vastgesteld waar personen terecht kunnen in een geval van seksuele intimidatie. “De landsverordening heeft ook een preventieve werking, omdat er duidelijkheid wordt gecreëerd voor iedereen die werkzaam is bij een instelling op Curaçao, dat seksuele intimidatie niet aanvaarbaar is en er consequenties zijn.”

4 reacties op “Landsverordening seksuele intimidatie”

 1. De reacties van Rignald en Churandi zijn juist. Als Rosalia en Schotte hun eigen echtgenotes al bedriegen met hun sexuele escapades, hoe kun je er dan op vertrouwen dat zijn hun kiezers NIET bedriegen.

  Helaas heeft 1) de politiek op Curacao geen enkel zelfreinigend vermogen (hoe langer je strafblad, hoe langer je minister kunt zijn) en heeft 2) de kiezer op Curacao de intelligentie van een leguaan, want zij blijven trouw op dit soort lieden stemmen.

 2. Zolang Schotte nog met een ander in bed ligt geeft hij het “goede” voorbeeld. Dit soort van “voorbeeldgedrag” zorgt voor ongewenste sexuele toenadering wat eindigt in sexuele intimidatie.

  GEWELDIG VOORBEELD SCHOTTE ga vooral zo door….

 3. Jammer dat minister Rosalia er niet meer is.. die weet veel hierover

 4. Praten praten praten en dat doen we al tientalle jaren en ondertussen gaan we met onze kinderen naar bed en verhandelen we ze als ze goed geld op kunnen leveren. Vandaar de vraag aan onze koningin:
  Majesteit
  Op dit eiland hebben we kinderen die geen eten hebben, in een krot wonen, geen normaal gezin om zich heen hebben, verkracht en mishandeld worden en als ze werkelijk pech hebben verhandeld worden. Wat kunt u als allerhoogste persoon van ons Koninkrijk hier aan doen? Daar onze regering en die van Nederland zeer weinig aan dit probleem doen en alle verantwoordelijkheid afschuiven naar anderen.