• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Plan Nashonal pa Desaroyá Bario (PNB) gaat een nieuwe fase in. De afgelopen maanden waren gericht op het consulteren van de buurten en het vormen van de organisatie. Nu is het de beurt aan planning in de buurt. Voor 2012 zijn vijftien buurten geselecteerd waar PNB zal starten met de integrale aanpak.

De vijftien buurten zijn verspreid over heel Curaçao en worden beschouwd als de buurten met de meeste urgentie. In de eerste ronde zijn de bewoners gehoord. De coördinatoren van het programma van PNB werken nu aan de verslagen om de opmerkingen van de bewoners te verwerken in actieplannen.

Buurten
Dit proces heeft langer geduurd dan verwacht. Dit kwam door de personele bezetting van PNB, die nu is uitgebreid met werknemers van verschillende ministeries.  De medewerkers van PNB zullen aan vertegenwoordigers van de buurten uitleg gaan geven over de huidige situatie. Ook zal gezamelijk worden beslist over de volgende te nemen stappen. Als onderdeel hiervan zullen vertegenwoordigers van de regering te voet door de wijk lopen om met eigen ogen de situatie te aanschouwen.

Actiepunten
Na het werken aan de actiepunten worden de inwoners er weer bij betrokken, om te verifiëren of PNB de aandachtspunten van de inwoners  goed heeft begrepen. Samen met de bewoners zal gewerkt worden aan priorisering van de actiepunten en om deze vertalen naar concrete projecten. Deze projecten zullen worden ingevoerd in de begroting van de regering en vervolgens worden ingevoerd bij de betrokken ministeries. Voor projecten die niet passen in de begroting zal worden gezocht naar financiering uit ander fondsen.  Al deze acties moeten in de maand november worden afgerond.

3 reacties op “Nieuwe fase voor Plan Nashonal”

 1. Het zal wel niks worden omdat de Hr. Wiels geen geld wil aannemen van de diverse landen die het willen betalen.
  Neem alleen maar de sporthal in Barber , 1.6 mil, van Usona en ons land draagt 130.000 gulden bij.
  Dan nog maar niet te spreken van alle bouwvakkers 80-20 regeling die helemaal op Ban Aboa moeten gaan werken. het project komt nooit op tijd en zal nooit in het huidige begroting worden afgebouwd. Zal me benieuwen wie het hoofd van het project word en met welke vergoeding in de maand.

 2. Als de regeerders onderling ALLEMAAL mee zouden werken aan dit plan is veel mogelijk. Maar als men de verdeeldheid ziet en dat weer de kinderen op een laatste plaats worden gezet heb ik er een hard hoofd in. Het plan is niet in samenwerking met iedereen en is duidelijk een politieke stunt van heer schotte en zijn maatjes. De rest van de politiek doet er alles aan om het op een laag pitje te zetten. Zo zien vele buurtbewoners het weer als een politieke zet en niet als een werkelijk plan. Vertrouwen in deze zaken kan je ook niet meer hebben als je weet dat bv Barber weer gevochten wordt om een sporthal en sport veld terwijl er 200 miljoen klaar ligt om geheel bandabou te voorzien van buurthuizen, sport akkommodatie, winkelcentra’s en alle voorzieningen die in de stat al vele jaren aanwezig zijn. Maar omdat er geld moet verdwijnen in de diverse zakken heeft nog geen een regering getekend! Ego en geld spelen vele mensen parten en de bevolking moet maar wachten tot er eens wat geld over blijft voor hoofdzakelijk nood.

 3. Hoeveel dagen zitten er in november??
  Ben benieuwd stand van zaken op 1 dec. op te nemen, petje af als dit gaat lukken.
  Vind initiatief trouwens WEL goed maar reël tijdspad voor “goede” afwikkeling zou op z’n plaats zijn!