• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix zal vanaf vrijdag 28 oktober weer bezoek brengen aan alle zes de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Versgeperst.com is benieuwd hoe de Antilliaanse gemeenschap tegen het koningshuis aankijkt.

Andina (36) houdt zich niet bezig met zaken rondom het koningshuis. “Ik heb koningin Beatrix vroeger wel gezien toen zij op het eiland was. Maar ik vind het niet zo interessant.”

Geen belangstelling
Ook de 57-jarige Eithel heeft geen belangstelling voor het bezoek van de koningin. “Het is wel goed dat ze komt en waar ze zich mee bezig houdt maar voor mij is het geen bijzondere gelegenheid. Je zult mij niet in het oranje aantreffen als de koningin er is”, vertelt hij lachend.

Verering
Eugene (65) wil zijn persoonlijke mening hierover wel delen. “Ik vind dat de verering eens op moet houden. Ik vind het maar overdreven”, vertelt hij. “Zowel door een groot Nederlands publiek als op Curaçao wordt er naar mijn mening teveel ophef over gemaakt. Je hebt ze hier wel, de oranje-aanbidders, dat zijn vooral de oudere mensen. Maar voor mij hoeft het niet.”

Oranje-liefhebber
“Ik ben blij met het bezoek van de koningin in oktober”, vertelt de 54-jarige Civard enthousiast. “Ik vind dat de koningin veel voor onze gemeenschap betekent en dat moet gestimuleerd worden. Ik zal samen met mijn vrouw in het oranje gaan kijken als het koningshuis weer op het eiland is.”

10 reacties op “Populariteit rondom koningshuis”

 1. @ Silvia,

  “Je beschuldigt de koninging van iets waar zij niet verantwoordelijk voor is. Duik effe in het staatkundig bestel voordat je wat gaat koeren.”
  Wees zo aardig en vertel jij mij dan op welk vlak zij daar niet verantwoordelijk voor is? Wie vertegenwoordigt zij dan? Nederland en haar geschiedenis of slechts dr zelf? Nogmaals ik ben wel ergens ingedoken en kwam de quote van Koninging Juliana tegen “Elk volk heeft recht op vrijheid”.

  “Voorlopig is de koningin het stabiele factor van onze natie. Als die lapzwansen als Wilders en Wiels zorgen voor een negatief beeld.” Of het nou wel of geen stabiele factor is, dat neemt niet weg dat ze het Molukse en West-Papua volk flink heeft laten vallen. En je noemt Wilders en Wiels, maar er zijn meerdere (normale) partijen die ook van het koningshuis af willen… los gezien of ik het daar mee eens ben, maar wat is daar dan zo stabiel aan?

  “Met welke acties doen zij NL geen eer aan. Bedoel je papa zorrequita of het huis in Mozambique. Ga jij maar ruilen, dan zal je zien dat je tot in je kleinste gaatje door iedereen bekeken wordt.”
  En zo zijn er nog meer voorbeelde Silvia… als ik zou ruilen, dan zou ik de goudenkoets aanpassen, geschiedenis rechtzetten en zou ik mijn bezoek naar Curacao afzeggen ivm de poppenkast van Schotte & Co… en weet je… dat mag iedereen zien en weten ook.

 2. @kasuari,
  Je beschuldigt de koninging van iets waar zij niet verantwoordelijk voor is. Duik effe in het staatkundig bestel voordat je wat gaat koeren.
  Voorlopig is de koningin het stabiele factor van onze natie. Als die lapzwansen als Wilders en Wiels zorgen voor een negatief beeld.
  Met welke acties doen zij NL geen eer aan. Bedoel je papa zorrequita of het huis in Mozambique. Ga jij maar ruilen, dan zal je zien dat je tot in je kleinste gaatje door iedereen bekeken wordt.

 3. @Manfeld Jansen: Best lastig hé, Nederlands…?

 4. Quote koningin Juliana: “Elk volk heeft recht op vrijheid”

  Daar heeft het Nederlandse Koningshuis de Molukken en West Papua flink belazerd!

  En door het bezoek aan Curacao vind ik dat zij het huidige beleid steunen, terwijl onderzoek doet blijken dat de huidige regering in Curacao op dit moment niet deugt….

  En niet te vergeten de koets in welke zij laatst heeft rond gereden 😉

  Los gezien van het bovenstaande vind ik wel dat het Koningshuis bij NL hoort ivm traditie en cultuur. Alleen doen zij niet altijd Nederland een eer aan door bepaalde acties.

 5. @Manfeld Jansen, als ik er zo over dacht was ik al lang naar b.v. het ontwikkelde land Suriname verhuisd, Venezuela kan ook hoor, lekker dicht bij.

 6. Lang leve de koningin. Dat ze hier nog lang naar toe wil komen!

 7. @manfeld, en Engeland dan? Canada? Zweden? Denemarken? Noorwegen? Spanje? Japan? etc hebben een koning..

 8. en laten we meteen koniginnendag afschaffen hier op Curacao!!

 9. @Manfeld leg eens uit wat dat met ontwikkeling te maken heeft?

 10. Ik kan niet geloven dat een land als nederland die zegt ontwikkeld te zijn nog steeds geloofd in koning en Koningin.