• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling,Arbeid en Welzijn) heeft een voorstel ingediend bij de Raad van Ministers om het minimumloon te indexeren per 1 januari 2012. Als dit voorstel doorgaat, zal er zo’n twintig cent bovenop het huidige uurloon van 7,53 gulden komen.

Volgens Koeiman tegenover het Antilliaans Dagblad is het voorstel al goedgekeurd door de Raad van Ministers en ligt het nu bij de Raad van Advies. De minister zegt dat er enige haast is bij het voorstel; de indexering kan niet met terugwerkende kracht toegekend worden. Het zal per 1 januari  in moeten gaan.

2 reacties op “Verhoging uurloon in zicht”

 1. 20 cent is nog niet eens genoeg om dew achterlijke hoge busprijzen te dekken.
  De arme bevolking moet het maar weer allemaal zien te klaren. Wat een zakkenvullers toch allemaal. Geen wonder dat de voedselbank het plafond nog lang niet ziet zitten. Shame on you all.
  Schotte maar op reis en zich volvreten. Wiels gaat maar door met iedereen te beledigen. Bah.

 2. Makkelijke oplossing. Gooi maar weer het minimumloon omhoog. Het lost niets op. Lonen gaan omhoog, prijzen gaan omhoog, dus uiteindelijk schieten de minimumloners er niets mee op. De overheid zou in beter onderwijs en investeringen in training en arbeidsethos (fiscaal) moeten stimuleren. Daarmee maak je mensen die niet hun hele leven van het minimum hoeven te leven en help je ze pas echt.