• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Karel Frielink, de deken van de Orde van Advocaten, zijn rede dat aardig wat stof liet opwaaien.

Install a Tie Speech Karel Frielink September 2011

9 reacties op “Ingezonden: Rede Karel Frielink”

 1. Zoals al eens eerder gemeld: de vorming van deze coalitie is in feite een geruisloze staatsgreep geworden, waarvan de zuiveringen nog steeds voortduren.
  Schotte weet dat het best en draagt daarom een kogelvrij vest. Ook komen veiligheidsexperts uit Columbia hem van advies dienen. Vreest hij een Farc-afdeling op Curacao ?

 2. De booschap in deze brief is in de beperkte nederlandstalige huishoudingen allang in grote lijnen bekend. Het zou in het papiaments in de papiamentstalige kranten moeten worden gepubliceerd voor de papiamentstalige huishoudens! Dan eens kijken of die loyale aanhangers nog hetzelfde blijven denken…..

 3. @Manuel

  Sorry, ik bedoelde het figuurlijk.

 4. Een advocaat kan tegenwoordig alles roepen en we gaan daar allemaal achteraan. Vervolgens vinden wij het gek dat ze 500 guldens per uur vragen.

 5. @Wimpiri

  Ik vind dat je hiermee kleine kinderen beledigt. Veel kids hebben meer beschaving dan de rest van dit Commedia dell’Arte.

 6. Het wordt al een hele tijd geroepen en de handelingen van onze regering bewijzen het. Maar nu roept een makamba het en plotseling stort “onze coalitie” zich over hem heen. Conclusie; wij (Curaçaoënaars) kunnen lullen als brugman en men trekt zich er geen ene moer van aan. Doet iemand anders dat en het risico zit erin dat het ook buiten onze eilandsgrenzen gehoord wordt en er wordt in alle toonaarden verteld dat de “anderen” het ook doen. Cleopa, Asjes jullie zijn net twee kleine kinderen waarvan het snoepje is afgepakt. Dat jullie je zo laten manipuleren zet alleen maar kracht bij mijn opmerking; jullie zijn net twee kleine kinderen.

 7. RONDUIT SHOCKING.
  Schandalige uitlatingen van eierhoofd Asjes en zijn voorman.
  Een stel nietsnutten met een bijster laag IQ durven kritiek te leveren op anderen?
  Shame on you all!

 8. Wie zijn de mensen die aan de touwtjes trekken? Ik wil namen!
  Het is een schokkende brief van de heer Frielink. Ik heb het net in het AD gelezen en ik krijg er de rillingen van over mijn lijf. Hij heeft volkomen gelijk. Wiels kan we corruptie en misstanden willen bevechten maar duldt geen tegenspraak. Waarom gaat hij niet de inhoudelijke discussie aan? Als je inhoudelijk niet eens bent met hem dan maakt hij je uit voor corrupt of immoraal. We steven af op een dictatuur. Een premier die alleen maar in de media z’n kop wil laten zien. Een regering die geen vragen dultdt en niet met groeperingen in de maatschappij praat. Een statenlid die geen tegenstand duldt. Kritiek op het OM. kritiek op de media. Jacht op hoogopgeleiden. Vul maar zelf in. Is dit Libie, Egypte. Nee Curacao. Word wakker mensen. We steven af op een dictatuur, geleid door president Wiels met premier Schotte.

 9. Heer Frielink legt de vinger op de stinkende wond. Toch verzwijgt hij wie achter de politiek zit en wie WERKELIJK ons als burgers zo negeren en onderdrukken. Maar dan zou hij zeker in problemen komen. Want wie je ook bent in de politiek een Wiels of Schotte een Constantia of Cooper het zijn marionetten van een stinkende maffia op dit eiland. En daar durft zelfd de advokaten, juristen, rechters geen uitspraak over te doen. Omdat ook hun in dit schuitje zitten en eten van die mensen.