• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – Procureur-generaal Dick Piar van het Openbaar Ministerie (OM) maakt zich zorgen over het toenemend verbaal geweld, met name van Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels. Dit zei hij in zijn toespraak vrijdag ter gelegenheid van de installatie van vier nieuwe rechters.

“Vrijheid van meningsuiting is onmisbaar in een democratische rechtsstaat maar dit gebeurd steeds vaker op een ongenuanceerde, beledigende of ronduit discriminerende wijze”, zei Piar. Karel Frielink van de deken van de Orde van Advocaten, stond Piar vrijdag bij. Volgens hem heeft Wiels het recht van meningsuiting voor journalisten aangetast.

Intimidatie
Frielink hekelt vooral de werkwijze van Wiels als het gaat om Radio Direct. “Wiels heeft de bevolking opgeroepen om geen zaken meer te doen met Radio Direct, omdat dit radiostation kritiek uit op de regering.” Dat is een vorm van intimidatie en censuur die volgens Frielink niet in een rechtstaat thuishoren.

‘Racist’
De Pueblo Soberano-leider reageerde zaterdagavond, tijdens een bijeenkomst van zijn partij, op de uitspraken van Piar en Frielink. Volgens Wiels is Frielink een racist en worden hij en Piar politiek gestuurd. “Het is vreemd dat een procureur-generaal politiek gekleurde uitspraken doet”, aldus Wiels, die tevens zei dat Piar felle uitspraken terug kan verwachten. Ook Elmer Wilsoe, minister van Justitie, noemt de uitspraken van Piar en Frielink politiek gekleurd.

19 reacties op “‘Zorgen over toenemend verbaal geweld’”

 1. De vergelijking met Wilders kan niet klinkender.
  Deze figuren voeden op de economische ontevredenheid die heerst. In tijden van crisis doen nationalistiche one-liners het goed. We krijgen weer te maken met de exodus van hoger opgeleiden (geschiedenis herhaalt zich) hetzelfde gebeurde eind jaren 80. Verschillende collega’s met een HBO opleiding hebben bedankt en zijn vertrokken. Het zal uiteindelijk allemaal wel weer goed komen, alleen de aangerichte schade is enorm. En het zal weer jaren duren voor we deze klap te boven zijn. Elk volk krijgt de regering die het verdient, maar ja wat kun je verwachten van een volk waarvan 65 procent de middelbare school niet heeft afgemaakt. Wil ik nog niet eens beginnen over het gevoelige vaderschap probleem. Dios duna nos forsa.

 2. Je kunt Wiels met een paar zinnen afdoen.
  A/ een grote zakkenvuller die het geld wat hij nu binnenhaalt nooit als buurtwerker had gekregen
  en B/ iemand met erg weinig geestelijke bagage – lees IQ – die door zijn uitspraken bepaalde mensen achter zich krijgt.
  Er is geen verschil met Wilders (om blonde Dolly er toch maar even bij te halen).
  Kortom een grote bak met vuilnis om over de rest maar niet te spreken.

 3. heel mooi dat de Hr. Wiels en de Hr Schotte het goed vinden dat de bankgegevens gewoon openbaar mogen zijn.
  euhhh graag even het financiële overzicht van deze regering te beginnen met 10-10-10
  en laten we zeggen tot 10-10-11.
  o ja ook graag even het overzicht van de bankpasjes die ze hebben van de staten overzicht van de bijtelling auto van de zaak en een ritten verantwoording telefoon gebruik etc.
  SOAB er overheen en als alles goed is hoor je me niks zeggen.

 4. @Yui Korsou
  Mij gaat het ook om de democratie! Waarom Wilders erbij gehaald wordt is omdat ik hetzelfde proces en tactiek bij Wilders zie als bij Wiels. Zie het gesprek. Deze mensen rekken de democratie uit of zoeken de grenzen van de democratie. Ze hebben denken ze het mandaat van het volk om alles te zeggen wat ze willen. Daar geef ik ze gelijk in. Maar de manier hoe ze het doen, daar twijfel ik aan. Hierbij geven ze beiden de opositie voor het nakijken. Ook democratie. Alleen de prive burger, de directeur van een overheidsnv, iedereen die door het slijk wordt gehaald, kunnen zich niet verdedigen. Daarom is de actie van deze pg moedig.

 5. @nederlander
  Hahaha. Misschien hebben Wilders en Wiels we een deal met elkaar.
  Hoe zou het gesprek gaan tussen deze twee?
  Hoi
  hoi, no. Papia papiamentu!
  Ik geef je je yu di Korsou terug en jij mijn Nederlanders.
  Deal!
  Ei dat schreeuwen in de tweede kamer gaat best wel goed.
  Doe normaal man zeiden ze.
  Ik scheld iedereen verrot op Curacao.
  Ik heb een hekel aan mensen van een bepaald geloof.
  Ik heb geloof ik een hekel aan iedereen.
  Wel leuk he: zoveel macht en geen verantwoordelijkheid.
  Ja man, schreeuwen en geen oplossingen.
  En de oppositie krijgt geen vat op ons.
  Je moet eens proberen met Henk en Ingrid: heeft goed bij mij gewerkt.
  Ahmmm, nee Tula, dat werkt bij ons. Tula en black jetset.

 6. @ Bongoman.
  Alle makambas zullen het land ontvluchten, en alle negers zullen hals over kop weer naar Curaçao repatrieëren, misschien wel een handje geholpen door Wilders.

 7. @Bongoman, laten wij nu een keer proberen een discussie schoon te houden. Het gaat hier over Curaçao en waarom Wilders dan tevoorschijn moet worden gehaald begrijp ik niet. Wij hebben vooralsnog niets met die man van doen.
  Het gaat hier over de democratie hier en alle pijlen die door o.a. Wiels op onze democratie worden afgevuurd meestal doet hij dit als statenlid, dus kan hij daar niet voor aangepakt worden. Maar in een normale democratie (en zie, ik praat nu al over een normale democratie in the past sense) zou een statenvoorzitter de statenleden binnen de democratische regels moeten houden en ik ga ervan uit dat hij in de “gedragscode” van een statenvergadering voldoende gereedschap heeft om dat te doen. Helaas kan ook onze statenvoorzitter het woord democratie niet schrijven, laat staan dat hij de mening van het woord kent. Maar rest assured ik blijf daar altijd tegen ageren.

 8. Waar heeft Wiels op school gezeten? Laten we dat even uitzoeken. Iemand? Ik zie veel gelijkenis tussen Wiels en Wilders. Beiden schreeuwers. Beiden haat. Beiden populisten. Beiden bloeien op een arme achterban. Wilders is alleen maar gegroeid door hem te negeren. Wiels breekt zijn eigen bevolking ( de gestudeerde zwarte Curacaoenaar) af. Volgens mij wil Wiels de absolute macht op Curacao. Hij schreeuwt beledigt kraakt af en lokt zo uit dat Nederland ingrijpt. Dan kan hij z’n zwarte arme achterban ophitsen om tegen nederland in te gaan en de onafhankelijkheid uit te roepen.

  Alle makambas zullen het land ontvluchten en Curacao zal dan in een economisch en sociaal gat vallen. Wiels zal dan het vaderland redden. Misschien zichzelf aansluiten bij Venezuela. Ook een dictator van het volk.

  Dus in discussie gaan met Wiels. Tonen dat hij onzin verkoopt. Waar blijft de opositie?

 9. @Sander, de politieke mensen zijn idd de onderdrukkers. de YDK is bang om zijn stem te verheffen of te gaan demonstreren omdat ze bang zijn! Angst om hun baan te verliezen! De politkeke mensen hebben te veel macht op dit eiland.

 10. @WaarGaatDitEilandNaarToe, in principe ben ik het met je eens, aan de andere kant als er gezwegen wordt denkt hij (in zoverre hij kan denken) dat iedereen het met hem eens is en zijn aanhangers gaan hem steeds meer als “de door god gezondene” zien en ik denk niet dat Curaçao een tweede regerings termijn van deze coalitie zal kunnen overleven. En ja, Schotte verkoopt het volk voor het “pluche”, want als hij ook maar één greintje compassie had met het zo door hem vereerde “volk” had hij zelf al lang de stekker uit deze regering getrokken.

 11. Deze dingen heel slecht voor curacao!

 12. Big Daddy, uit wat je hier schrijft mbt het karakter van Helmin Wiels valt op te merken dat je helemaal niet weet over wie jij een opinie geeft. Voor jouw informatie, je kunt van mij aannemen dat Helmin Wiels sinds zijn jonge jaren, misschien zelfs al op school, wist wat het Koninklijke Huis waard was en dat het Wilhelmus alleen voor mensen zoals jij, (jouw woordkeuze in achtnemende lijkt je een soort YDK), Troyaanse paarden binnen ons gemeenschap die zich YDK wanen, bewaard is gebleven. De PG heeft veel andere zaken waarmee hij zich moet bemoeien, zoals het toezicht houden op de naleving van onze wetten en de adminastrieve kaos bij de Openbare Ministerie opklaren. Wat dacht je van menige procesverbaal die opmerkelijk genoeg door de PG moet worden gecontroleerd en toch door de Rechters worden afgewezen. De PG heeft duidelijk bewezen een politiek figuur te zijn geworden en waarschijnlijk heeft hij als laatste in de kring die de huidige leger oppositie misschien wel door de Nederlandse regering of door het kamerlid Rosemuller de op Curacao ronddwallende Nederlandse kamerlid, de huidige regering adverseren en met alle geschut op de bres is gesprongen

 13. wie is hier de racist?
  ik heb de speech gelezen en kon daar niets racistisch in ontdekken.
  maar als Wiels zijn mond open doet is het puur racisme wat er uit komt.
  haat kweken onder het onderdrukte deel van de bevolking..
  maar wie zijn nu de onderdrukkers???
  niet NL en ook niet de rijke patserige makamba”s die hier in de rsorts zitten.
  Maar de politiek is al heel lang bezig het volk dom te houden……
  daar zitten de onderdrukkers…….

 14. Grappig, maar de grootste racist is Wiels zelf!!

 15. Ik vind dat we deze narcist gewoon moeten doodzwijgen. Gewoon geen aandacht meer aan schenken. Elk artikel geweid aan deze persoon is inkt en tijd verspilling. Dit is geen persoon, die zal bijdragen aan een evenwichtige, economissch bloeiende en veilige rechtstaat, waarin ieder zich thuis voelt. Voor mij is dit de laatste keer dat ik nog zal reageren over iets wat met dhr. Wiels te maken heeft.

 16. @bigdaddy, ja hij was ook ANTI prijsverhogingen benzine, ANTI datacentrum van De lIma, Anti verhoging OB.. en kijk eens.. het is allemaal gebeurt en van Wiels horen we niets!!
  Hij is zgn anti corruptie maar blijft samenwerken met corrupte mensen..

 17. Wiels is nu eenmaal de ANTI. Anti tegen alles wat HEM niet aanstaat. idd, zodra je de politiek (vooral hem) bekritiseerd krijg je een stempel. Op FB heeft een nederlander hem in het Nederlands (de door HEM gehate taal) uitgedaagd antwoord te geven op de vraag (in het Nederlands) Geen antwoord natuurlijk. Dat is de Heer Wiels. Gal spuien tegen alles waar hij tegen is, maar zodra van hem een antwoord wordt verwacht sluit deze ANTI zijn mond en huld zich in stilzwijgen. Nu komt Beatrix met gevolg naar Curacao. Als hij een VENT is moet hij zich niet tussen of in de directe nabijheid van hen vertonen. Maar je zal zien HIJ zal als een schoothondje achter/naast hen lopen, doen alsof hij helemaal voor is, Uit volle borst het wilhelmus meezingen (in het Nederlands).
  Zodra alles voorbij is zal hij opnieuw zijn gal spuien over alles wat oranje is.

  Dat is de mentaliteit van Wiels.

 18. Deze kerel hangt mij de keel UIT !!!! Meteen als je deze waardeloze regering kritiseerd krijg je een stempel van ‘gekleurde politieke uitspraken’.

 19. Als het niet mag dan kan de OM zelf wiels aanklagen