• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten van Curaçao hebben een drukke week voor de boeg. Volgens de officiële agenda staan er voor de hele week vergaderingen gepland. De vergaderingen beginnen iedere dag om 9.00 uur. Onder andere onderwerpen als Aqualectra, de Centrale Bank en Olympische erkenning komen aan bod.

Morgen begint de Staten met een openbare vergadering waarbij met de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport,Lionel Jansen, beraadslaagd zal worden over een multifunctionele sporthal in Barber. Enkele statenleden willen weten wanneer de minister met dit project gaat beginnen, aangezien de financiën voor het project zijn goedgekeurd.

Erkenning
Verder zal met de minister de Olympische erkenning van het land Curaçao worden besproken. Zoals bekend heeft Curacao geen Olympische erkenning gekregen. Een derde en laatste onderwerp dat met Jansen besproken zal worden gaat over de dienst die belast is met sportaangelegenheden, Sedreko. Specifieke aandachtspunten zijn de huidige directie van Sedreko en het aandeel van deze stichting in het bevorderen van sport, in het bijzonder op scholen. Deze vergadering wordt op verzoek van de MFK-fractie gehouden.

Aqualectra
Dinsdag zal in de Staten van Curaçao, tijdens een centrale commissievergadering, de overheids-nv Aqualectra worden besproken. De Staten zullen praten met de Raad van Commissarissen (RvC) over de algemene situatie van het bedrijf, en in het bijzonder de wijze waarop een betrouwbare en betaalbare levering van water en elektriciteit kan worden gegarandeerd. Verder zal tijdens deze vergadering  de directie van Aqualectra aan het woord komen over de dagelijkse bedrijfsvoering. Beide agendapunten zijn een verzoek van de PAR. De vergaderingen van maandag en dinsdag kunnen gevolgd worden via de rechtstreekse uitzending van chacoline.

Centrale Bank
Woensdag wordt het jaarverslag 2010 van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten besproken. Voorafgaand houdt de president van de Centrale Bank, Emsley Tromp, een presentatie. Donderdag wordt er gesproken over een nationaal plan om huiselijk geweld en kindermishandeling aan te pakken. Bij dit overleg zijn verschillende organisaties uitgenodigd. De drukke week wordt vrijdag afgesloten met een overleg over een aanvulling in het Burgerlijke Wetboek met bepalingen tot de bescherming van de consument.

4 reacties op “Drukke week voor de Staten”

 1. @ yuli:
  Het is toch duidelijk waarom de studie journalistiek is afgeblazen??? Je hebt alleen maar last van lastige persmuskieten en op deze wijze snoer je ze in een heel vroeg stadium de mond.!!!

 2. je kunt je afvragen of ze het wel echt druk hebben (zolang mensen verschijnen op allerlei onzinnige bijeenkomsten zoals Cooper bij het spantenbier bij isa’s mall) maar je kunt je ook afvragen waarom dit soort persberichten door de media massaal en integraal wordt overgenomen….

  sorry maar dit is toch geen nieuws….. eeuwig zonde als de journalistiek opleiding van de UNA weer niet doorgaat dit jaar….

 3. Nou nou nou, wat een agenda…… de enige punten van belang: Huiselijk geweld en de aanpak van kindermishandeling.
  De rest zal eindigen in een ordinaire schreeuwpartij over Aqualectra en de Centrale Bank.

  De olympische erkenning is een gepasseerd station waar de regering uitblonk door het niet maken van afspraken met Jaques Rogge om tot een gesprek te komen.

  Regering….slaap lekker.

 4. Wat een drukke week! Ze moeten bijna elke werkdag werken!!! Als ik ook zo’n drukke week heb, mag ik dan ook een persbericht uitgeven?