• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper (Verkeer) wil binnenkort de motorvoertuigenbelasting aanpassen. De minister vindt het na tien jaar wel een keer tijd. Versgeperst.com vroeg aan voorbijgangers of ze de aanpassing ook noodzakelijk vinden.

Fernando (29) begrijpt dat de belasting omhoog moet na een aantal jaar, maar wil dan wel resultaten zien. “De overheid moet dan wel de wegen opknappen en de files op de Caracasbaai en Gosieweg oplossen. Ik wil wel zien dat er iets met mijn geld gebeurd.”

Jarenlang
“Ik ben het daar absoluut niet mee eens”, zegt de 21-jarige Tati. “Er is jarenlang niets aan de wegen gedaan, nu zijn ze inderdaad bezig, maar wat is er gebeurd met al het geld dat we voorgaande jaren hebben betaald? Dat is verdwenen. Het is niet eerlijk tegenover het volk om nu meer te vragen.”

Systeem
Gerald (41) vindt dat Curaçao hetzelfde systeem moet invoeren als in Nederland. “Zware auto’s die meer brandstof gebruiken en het wegdek meer belasten betalen meer. Mensen met een grote SUV hebben vaak meer geld. Zo ontlast je de armere en oudere Antilliaan, die in zijn oude bakkie rijdt.”

Wanbetalers
“Prima, maar zorg dan wel voor een goed systeem”, vindt Karin (29). “Wanbetalers moeten aangepakt worden. Ik voorspel dat als de overheid alle wanbetalers inrekent, er genoeg geld blijkt te zijn zodat een verhoging niet nodig is.” Victoria (30) wil de boel omdraaien. “Nee, dit klopt niet. Niet eerst geld vragen en dan de wegen verbeteren. Eerst de wegen verbeteren, dan pas meer geld vragen!”

11 reacties op “‘Pak wanbetalers aan’”

 1. Het verhogen van de benzineprijs om zo de belasting te dekken klinkt erg interessant maar is niet haalbaar en uiteindelijk vele malen duurder voor de bevolking. Bedrijven moeten namelijk veel meer betalen plots voor het vervoeren van goederen en krijg je vanzelf een prijsstijging in ALLES. Dus niet alleen betaal je meer per liter benzine maar betaal je ook meer voor alles in de maatschappij (ook al rijdt je minder of helemaal niet). Iedereen is de dupe, toerisme daalt doordat we te duur zijn, banen raken verloren en de economie gaat naar de klote. Dus gewoon wegenbelasting zien af te dwingen bij mensen….

  Mijn suggestie: gewoon bij wanbetalers thuis of in het verkeer een wielklem zetten op hun auto. Dit kan prima in samenwerking met de zogenaamde wielklem “parking authority” in Punda.

 2. Eindelijk wanbetalers eens flink aanpakken.
  Een kleine 1.5 mnd geleden waren er nog 37.000 mensen die hij WB niet hadden betaald. Hoe zit dat nu.
  Er moet echt veel verbetert worden, rijgedrag (iedere dag staan er wel een aantal auto’s aan de kant of midden op de weg waarvan bestuurders niet goed hebben opgelet) strenger bij het afrijden. Dankzij al die kneuzen is de autoverzekering hier absurd hoog. Je betaadl voor de brokken van de ander. Solidariteit heet dt.
  En dan meteenzorgen dagt mensen die noodgedwongen van de bussen gebruik moeten maken een ikverstapje van 1 uur hebben. Dat heb je overal behalve hier.
  Mensen kunnen het niet meer opbrengen allemaal. Schofterig van een ‘sociale’ regering.
  En roeptoeter Wiels zwijgt weer zoals gewoonlijk. Hij roeptoetert slechts als er onzin uit zijn meurende muil kont. Voor de rest laat hij ‘zijn volk’ verkommeren.

 3. Ik sta ook versteld van het motorgeweld wat veel automobilisten nodig achten. Je hebt hier geen V6 of V8 nodig, want waar kan je harder rijden dan 80km/u? Inderdaad komt minder auto gebruik dan meestal neer op thuiszitten, maar daarom zou het openbaar vervoer wat beter moeten zijn. En dan bedoel ik niet die busbaan van Wiels……….

 4. laten we ook het fietsen promoten, daar loopt dit eiland hopeloos achter.

 5. Het is wel een goed idee dat de gebruiker betaald.
  @Beer besparen op je auto gebruik? is dus thuiszitten!
  Het openbaar vervoer rijdt wanneer ze zin hebben en de kleine busjes zitten in de spits al vol met vaste klanten. Je heb maar 1 grote busstation waardoor je kan overstappen naar een andere bus. Kansloze missie als je met het openbaar naar je werk wilt gaan.

 6. Mensen met grote autos hebben meer geld.. Ik zie veel van die oude amerikaanse bakken rijden met oudere ydk erin.. ook zie ik oude ydk rijden in die grote oude chevrolet pickups die zeker benzine slurpen.. die mensen hebben echt niet geld om meer te betalen voor benzine!

 7. Beste mensen,
  Het gaat ook om het milieu, hoe groter de auto en hoe groeter de motor (hoe meer hp) hoe meer de eigenaar zou moeten betalen.

  Voer dan meteen in dat tijdens de jaarlijkse keuring de CO2 emissies worden gecontroleerd. Stoot je te veel Co2 uit, omdat je waarschijnlijk niet op tijd onderhoud pleegt, dan mag je gewoon de weg niet meer op of betaal je een boete gebaseerd op jaar basis voordat je je auto weer mag mee nemen.
  YWN

 8. In de brandstof prijs verwerken, de grote gemene deler nemen van wat er nu door verschillende categorieen wordt betaald en daarvan een gemiddeld bedrag op de brandstof leggen. Terecht is er al opgemerkt dat we hier niet door “buren” worden bezocht die dan benadeeld zouden worden. Ambtenaren niet meer nodig, het jaarlijkse circus rondom de sticker kan worden afgeschaft, geen verloren manuren meer door een halve dag in de rij te gaan staan enz enz .Rijdt je meer, betaal je meer.. simpeler kan het niet. Geen ontduiking wat nu toch wel op redelijk grote schaal plaatsvindt, het is niet meer mogelijk. Als je tankt dan betaal je belasting.

 9. Cooper is een beetje duizelig van al dat rondjes rijden.
  Maar verwerken in de benzine/dieselprijs lijkt me ook goed.
  In Europa werkt dat niet niet, maar van dit eiland kan je toch niet af om bij de buren te gaan tanken. Dan betaald iedereen lekker mee, en je auto minder gebruiken levert je dan ook echt een besparing op.

 10. bon tardi,
  laten we gewoon de belasting afschaffen en de benzine prijs met 0.30 cent verhogen.
  Dan is het de gebruiker betaald en hij/zij die veelt rijdt, dus ook de wegen gebruikt en het voordeel er van heeft betaald het meest.
  Iedereen op zijn voertuig belasten is niet eerlijk .
  100 gulden verhoging voor een rijke is weinig maar iemand die weinig inkomen heeft heel veel.

 11. Minister Cooper vindt het na tien jaar wel een keer tijd om de motorvoertuigenbelasting aan te passen.
  Dit is echt een Cooper argument, hij heeft het geld niet nodig om de staat van de wegen in deze optimale conditie te houden. Nee het is al tien jaar geleden, dus het wordt gewoon eens tijd om de tarieven te verhogen, gewoon dus, omdat hij dat leuk vind. Waar het geld naar toe zou moeten gaan weet alleen Cooper (hoop ik dan maar).