• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ongeveer 45 bedrijven zijn geïnteresseerd om dinsdag een informatiesessie bij te wonen van Sona, die de bouw van het nieuwe ziekenhuis beheert. “Er zullen ongeveer 70 personen komen”, zo bevestigt Yves Schoop van de Taskforce Gezondheidszorg tegenover het Antilliaans Dagblad.

Deze groep bestaat voor 50 procent uit lokale en voor 50 procent uit internationale bedrijven. De internationale bedrijven komen op eigen kosten naar Curaçao. “Ze moeten dit zien als een eerste investering in wat voor hen een heel groot project kan worden”, aldus Schoop tegenover de krant.

Vijf kandidaten
Van alle bedrijven die zich inschrijven voor het project, wordt tijdens oktober en december een pre-kwalificatie gehouden. Daar worden uiteindelijk vijf kandidaten uitgekozen. In januari 2012 start de businessplan-fase, waarbij Sona intensief overleg voert met de vijf kandidaten. De sessie vindt plaats in het World trade Center (WTC).

3 reacties op “Veel geïnteresseerden voor bouw ziekenhuis”

  1. @ Peter van Dungen,

    Volledig eens met je redenering, alleen jouw conclusie staat haaks hierop. Deventer model past in Deventer. Een kopie Eifeltoren in Tietjerksteradeel (voor de Friesen: Tytjerksteradiel) zal voor joker staan. Trouwens standard ontwerp voor een ziekenhuis met programma eisen vanaf de ladenplank bestaat niet. Nergens niet. Was maar waar!

  2. We kunnen rustig van uitgaan dat dit een tweede hato wordt. Ten eerste moeten ontwerpwerkzaamheden nooit en te nimmer gedaan worden door een aannemer komen wat gebeurd.Het belang van een aannemer is zo veel mogelijk geld binnen halen tegen een zo laag mogelijke kwaliteit. De slager die zijn eigen vlees keurt. Ten tweede is het ontwerptijd veels te kort. Normaalgesproken duurt een ontwerp van een ziekenhuis zo’n 3 tot 6 jaar. Hier moet dat binnen vier maanden. Een standard ontwerp vanaf de ladenplank is hier het gevolg van net als bij hato. We waren dus toch beter af met het deventermodel.

  3. Hopelijk weten deze bedrijven in wat voor slangenkuil zij stappen.