• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De HBO-opleiding Media, Communicatie en Journalistiek van de University of Curaçao (UoC) start ook dit jaar niet. Dat bevestigt coördinator Sinuhe Oomen. Uiteindelijk bleken er te weinig inschrijvingen voor de opleiding.

De opleiding werd vorig jaar ook al uitgesteld, ook door te weinig inschrijvingen. Voor de studie moeten minstens vijftien studenten starten, anders is het financieel niet haalbaar. Met zeven aanmeldingen was de opleiding niet rendabel. Oomen denkt dat de slechte publiciteit rondom de universiteit potentiële kandidaten heeft afgeschrikt.

6 reacties op “Opleiding journalistiek afgelast”

 1. Die zal je nooit te zien krijgen @Gerrit.
  Die zit alang in de hele grote DOOFPOT van Curacao.

 2. Die nimkinpoop Eisden van Fuvareko is hiermee begonnen en iedere keer krijg ik dan zo’n zeepbel-gevoel in mijn buik. Gelukkig lost dat zich weer op als ik een goeie scheet heb gelaten.

 3. zeeboringen

 4. Zal wel graag jounalistieke onderzoek zien naar de grondboringen! Er is toch olie volgens Premier schotte? Hij zal toch de contracten boven tafel halen en de geheime illegale getekende documenten aan de bevolking laten zien. Hierdoor wilt hij de PAR aanpakken!

  Volgens mij wilt Schotte dit in een doofpot gooien omdat er geen bewijzen zijn. Het heeft wekenlang de voorpagina gehaald.

 5. Te weinig animo????
  Nee bang om het woord in de media te zetten/zeggen. Persvrijheid is hier een gevaarlijk woord. Het is precies wat EenNederlandsPaspoort zegt. Je schrijft wat hun willen en niet de waarheid. Zodra je de waarheid begint te schrijven heb je de hele politiek op je dak en ja ook nog de verscholen Maffia.

 6. Niet verwonderlijk. Als journalist ben je in Curacao bejaagbaar wild. Je doet wat er gezegd wordt, of anders….
  Daarom is het goed dat bij RNW een Caraibische afdeling is in het Nederlands en Papiaments.
  Daar zijn artikelen te lezen die niet in Curacao geschreven (kunnen) worden, maar die wel belangrijk zijn voor de meningsvorming van het Curacaose volk. Dat blijkt wel uit de reacties over neo kolonialisme en dergelijke.
  Voor de rest kun je als journalist op Curacao gewoon overschrijven wat er in de persberichten van Forti staat. Je mag vooral geen (moeilijke) vragen stellen.
  Een regelrecht teken dat de democratie hier nog maar in de kinderschoenen staat en dat er weinig belangstelling is om daar, verandering in te brengen. Preces zoals Schotte en Wiels dat willen hebben. Er zijn overigens in Nederland goede journalistieke opleidingen.