• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisterochtend een bezoek gebracht aan de Permanente vertegenwoordiger van het Koninkrijk in de Verenigde Naties, ambassadeur Herman Schaper. Twee thema’s die ter sprake kwamen waren duurzame ontwikkeling en de positie van kleine eilanden in de wereld.

Schotte gaf aan dat hij graag meer ondersteuning zou willen zien van de Permanente Missie van het Koninkrijk bij de Verenigde Naties voor Curaçao. Ambassadeur Schaper acht dit mogelijk, indien Curaçao voor elkaar krijgt dat haar wensen worden opgenomen in de instructies die de Schaper jaarlijks krijgt van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Consulaat-generaal

In de loop van gistermiddag heeft de premier ook een bezoek gebracht aan het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in New York. Het doel van het bezoek was om kennis te maken met de Consul Generaal Rob de Vos en zijn team. De premier lichtte zijn beleid voor de ontwikkeling van Curaçao toe, zoals het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario Kòrsou en de fiscale hervormingen die economische voordelen voor het land zullen brengen.

North Sea jazz
Schotte wil het consulaat graag betrekken bij de promotieactiviteiten in de Verenigde Staten voor het derde Curaçao North Sea Jazz Festival. Van zijn kant gaf De Vos enkele van zijn stafleden de gelegenheid om in kort de consulaire en culturele werkzaamheden weer te geven waar het Consulaat Generaal zich mee bezig houdt.

Arbeidskrachten
Schotte heeft gistermiddag ook een ontmoeting gehad met het hoofd van het UNDP, Helen Clark. De premier besprak zijn plannen voor de ontwikkeling van Curaçao zoals het plan voor de ontwikkeling van buurten, stimuleren van alternatieve energie en het uitbreiden van het aantal hotelkamers. Clark is geïnteresseerd naar de beschikbaarheid van arbeidskrachten om  vacatures in de toerismesector in te vullen. Ook was zij geïnteresseerd in de situatie van de criminaliteit in ons land in vergelijking met de regio.

Barbados
Als afsluiting van zijn werkdag in New York heeft Schotte nog een ontmoeting gehad met zijn ambtsgenoot van Barbados, Freundel Stuart. De ontmoeting was gepland voor een kwartier maar heeft een uur langer geduurd. Ook in dit gesprek lichtte Schotte zijn streven naar intensivering van de relaties met andere Caribische landen toe, het plan voor de ontwikkeling van de buurten en zijn beleid voor alternatieve energie. In het gesprek kwam ook de conferentie van de CREF (Caribbean Renewable Energy Forum) naar voren, die van 12 tot 14 oktober in Barbados wordt gehouden.

4 reacties op “Dag vol afspraken voor Schotte”

 1. to be or not to be that will be the question

  Ik maakte gelijk deze gedachte toen ik las over de afspraken van de Min-Pres Schotte.
  want je heb twee soorten afspraken de ene zie je hier in het artikel en de andere is dat je een afspraak maakt om dingen te doen die je hebt beloofd.

  kijk de eerste soort afspraak is meer van ik kom op bezoek, deze kan je afzeggen door omstandigheden of verzetten.
  de tweede soort is ik maak een afspraak om er iets aan te doen , daar moet je je dan aan houden

 2. Beste heer Schotte, welke leugens heeft u verkocht over de criminaliteit hier op Curacao?, heeft u weer gedaan alsof uw neus bloed?.

  Je kan niet over duurzaamheid pratten als je die stink raffinaderij open houdt.

  verder kan je niet over duurzaam toerisme pratten als een hoog porcentage van de toeristen worden overvallen, of er wordt ingebroken bij hun verblijf. Iedere toerist die hier iets naars mee maakt, zijn er 100 minder die hier naartoe komen. Dus op lange termijn is het toerisme niet duurzaam omdat de veiligheid van de toeristen en van het volk hier niet gegarandeerd is.

  Verder kunt u het niet hebben over duurzaamheid als ieder nieuw complex hier op het eiland ten koste gaat van een stuk natuur. U heeft uw mond heel vol van duurzaamheid, maar gebruikt dat als plaatje, een plaatje met lege worden.

  Nou wilt u Sol Melia hier hebben, waar gaat u dat bouwen op zo een manier dat er geen mangroven verloren gaan en stukken natuur?. Dan hebben we nog het gay resort van de Duitsers die bij Sint Joris willen gaan bouwen, lijkt het u dat een resort naast Sint Joris baai duurzaam is?.

  Allemaal korte termijn oplossingen voor een stagnerende economie. Duurzaamheid betekent een balans tussen economie, mensen (social) en milieu. Al uw projecten gaan over economie en wijnig over het milieu. Dus duurzaam zijn ze niet.
  YWN

 3. die fotograaf kost toch al aardig wat geld

 4. mooie foto”s, zal wat gekost hebben…..