• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose zeilers, die maandag strandde bij de Aves eilanden, hebben de Blue Marlin achtergelaten en zijn inmiddels terug op Curaçao. “Wij zijn verrast door het slechte weer”, aldus Timo Hilhorst, eigenaar van de boot. “De kustwacht heeft ons uitstekend behandeld. Tien keer hoera voor hen.”

De zeilers waren verrast door de snelle weersverandering. “Het weer veranderde heel snel. De wind stond de verkeerde kant op en het was minstens windkracht zeven. De golven bouwden zich heel snel op”, vertelt de nog steeds geschrokken eigenaar van de boot. “We waren van plan te verkassen maar het was al te laat. Het begon te onweren en onze haren stonden recht overeind.”

Trieste gelegenheid
De zeilers hadden de boot op een goede plek geankerd en lagen veilig, maar het weer zorgde voor een grote schrik. “Er waren geen sukkels aan boord, ze wisten allemaal hoe ze met een motor om moesten gaan en hoe ze de boot moesten starten”, vertelt Hilhorst. “We hebben geprobeerd te redden wat er te redden viel maar de boot was total loss.”

Gestript
De Curaçaose kustwacht heeft bemiddeld en al snel was de kustwacht van Venezuela ter plekke volgens de kapitein. “Het roer was door de boot geslagen en het was een trieste aangelegenheid. Van de boot was niets meer over dan een wrak en de kustwacht heeft de boot voor ons gestript. We hebben dat absoluut niet zelf gedaan.”

Kustwacht 
“De kustwacht van Curaçao en van Venezuela hebben ons fantastisch behandeld. Er is niets aan gelegen gelaten om ons gerust te stellen”, vertelt de zeiler. “We kregen handdoeken en het weinige eten dat ze hadden hebben ze met ons gedeeld. De kustwacht heeft in onze ogen perfect gehandeld. Tien keer hoera voor de Curaçaose kustwacht, tien keer hoera voor de Venezolaanse kustwacht en duizend keer hoera voor de Safari, die ons heeft opgehaald.”

www.versgeperst.com