• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tijdens een vergadering van premier Gerrit Schotte met de premier van St. Kitts en Nevis, Denil Douglas, kwam het lidmaatschap van Caricom ter sprake. Douglas is op dit moment ook voorzitter van de Caribische handelsorganisatie Caricom. De twee premiers vergaderden gisteren in New York.

Aan de vergadering nam ook de onlangs benoemde secretaris-generaal van de Caricom, ambassadeur Irwin LaRocque, deel. LaRocque legde de mogelijkheden voor Curaçao uit om te fungeren als geassocieerd lid van de Caricom.

Technische missie
Caricom heeft als doel het verbeteren van de handels- en economische relaties tussen de verschillende leden. Binnen de handelszone van de Caricom is een vrije handel van goederen en diensten mogelijk. De regering van Curaçao zal om te beginnen een technische missie sturen om het secretariaat van Caricom in Guyana te bezoeken. Zo moet het proces om geassocieerd lid van de Caricom te worden op gang komen.

8 reacties op “Schotte overweegt lidmaatschap Caricom”

 1. @ Karel, breng hem nou niet op ideeën zeg.

 2. @obi, en met jou soort intellectuelen moeten wij “het” doen, bai hunga pishibamba swa.

 3. Even ge googled op Caricom. Chavez levert via die club olie op afbetaling aan regeringen. Kan toch helpen als je een begroting op orde wilt brengen en de rekening wilt uitsmeren?

 4. @omayra, u vergeet ak die olievoorraden onder Curacao die de PAR probeerde geheim te houden zodat aleen paristas hiervan rijk konden worden.. Er waren allemaal oliecontracten getekend.. we wachten ook nog steeds op goedkoper fruit en de benzine prijs zou niet stijgen…

 5. Ik ben verbaasd dat hij niet meteen voor de G8 gaat.

 6. Curacao is beland in een roep-Cultuur, onder leiderschap van MP Gerrit Schotte. Niets is gebaseerd op waarheid of feiten. Curacao kan als niet-onafhenkelijk land geen lid worden van het Caricom. Ook Aruba kon dat niet. Er zijn nog twee opties mogelijk, nl observer of associate member. De laatste is alleen mogelijk voor voormalige Britse colonies. De enige optie die mogelijk is voor Curacao is die welke de Anitllen had, nl. observer status. Triest dat onze jeugdige Premier zich profileert als een onnozele one-liner. Voorbeeld van nog meer van deze onliners: “ik ga naar VN om te eisen dat Curacao lid wordt van het IOC; ik heb MOU’s getekend voor 6 nieuwe hotels voor Curacao; Ik heb een mondelinge overeenkomst met Trinidat voor gas inmport voor Curacao.

 7. Om lid te worden van de Caricom dien je onafhankelijk land te zijn.. dus geen centjes meer van Nederland

 8. Nu pas?.. dit had allang overwogen moeten worden. Een beetje als de Europese Unie, alleen dan zonder de lasten.. (Nederland-Griekenland)