• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft dinsdagmiddag een gesprek gevoerd met vicekanselier van Panama, Franciscao Alvarez De Soto. Het gesprek vond plaats bij de permanente missie van Panama bij de Verenigde Naties. Het gesprek dat gepland was voor twintig minuten heeft een uur langer geduurd.

Schotte heeft onder meer uitgewijd over zijn beleid voor buitenlandse relaties; zijn energiebeleid en het economische beleid alsmede een luchtvaarovereenkomst met COPA Airlines uit Panama.

Consulaire vertegenwoordiging

Zowel de vicekanselier als de Secretaris Generaal voor Buitenlandse Betrekkingen van Panama, gaven tijdens het gesprek aan veel mogelijkheden tot samenwerking te zien met Curaçao op onder meer het gebied van energie en bankwezen. De vicekanselier beloofde aan zijn kanselier voor te stellen om een consulaire vertegenwoordiging te openen in Curaçao en gaf ook aan Curaçao te willen bezoeken. Tot slot nodigde vicekanselier De Soto premier Schotte uit voor een officiëel bezoek aan Panama.

4 reacties op “‘Consulaire vertegenwoordiging Panama’”

 1. Kunnen we Schotte gelijk een meer YdK naamgeving verzorgen:
  Gerrit “mr. Bean” Schotte!
  Hij heeft ondertussen wel wat gelijkenis met de onnavolgbare Mr. Bean uit de tv series.

 2. @Juny, even geduld onze regering is met het “gasplan” bezig, mileu vriendelijk en zal de oplossing voor onze raffinaarderij zijn. Het plan is heel simpel en luidt “eat more beans Schotte needs the gas”
  Nu ga ik zeker naar bovenwinds verhuizen, zal Maal straks even bellen misschien heeft hij nog een stukje grond over.

 3. Samenwerken op gebied van energie… Curacao heeft alleen een stinkende olierafinaderij..

 4. Ons eiland heeft inmiddels in Latijns Amerika en de Carïben een naamsverandering ondergaan van Islas Unitiles is het geworden Islas Paljasos.