• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 20-jarige Moustapha K., die op 22 juli zijn medestudente Kan Mei Chan (24) met twintig messteken om het leven bracht, moet voor een jaar opgenomen worden in de Capriles Kliniek. Dat bepaalde de rechter vanmorgen, meldt Amigoe. Hij lijdt aan paranoïde schizofrenie.

De dader verwondde ook docente Farrah Sayed van de Caribbean Medical University (CMU). Zij herinnert zich dat ze na een stoot op haar schouder omdraaide en werd gestoken in haar buik en borst. “Ik moest mijn darmen met mijn handen tegenhouden. Toen hoorde ik Kan Mei gillen.” Sayed is herstellende maar heeft voor alle dagelijkse handelingen hulp nodig.

Medicijnen
Moustapha K. zegt zich niets meer te herinneren van het incident. Zijn geestelijke gesteldheid was al eerder vastgesteld door een psychiater in Dubai, die hem medicijnen had voorgeschreven waar hij na drie maanden mee mocht stoppen. Zonder de medicijnen hoort hij stemmen in zijn hoofd die hem zeggen dat hij mensen moet aanvallen of zelfmoord moet plegen, zo verklaarde de dader tegenover de rechter.

Tweede opinie
De directeur van Capriles heeft aangeven dat de kliniek niet genoeg middelen heeft voor de behandeling van zulke zware gevallen. De eeneiige tweelingbroer van Moustapha K. lijdt aan dezelfde stoornis en is opgenomen in een kliniek in Canada. Ook zijn zus en grootmoeder hebben dezelfde aandoening. De familie van Kan Mei Chan liet volgens de krant vanmorgen weten een tweede opinie van een psychiater te willen.

www.versgeperst.com