• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op verzoek van minister Charles Cooper heeft de Raad van Ministers ingestemd met de installatie van een commissie die als taak heeft om een masterplan voor Klein Curaçao te ontwikkelen. Volgens de regering blijkt dat er verschillende onregelmatigheden plaatsvinden op het eiland.

Enkele voorbeelden hiervan zijn de bezetting van terreinen en illegale bouw en vervuiling van het eiland. Een belangrijke factor is ook de vuurtoren die op het eiland staat om schepen op zee te leiden. De vuurtoren is op dit moment erg vervallen.

Masterplan
In verband hiermee hebben ministers Jacinta Constancia (Gezondheid), minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en minister Charles Cooper (Ruimtelijke Ontwikkeling) eind juli een bezoek aan Klein Curaçao gebracht om poolshoogte te nemen. Gezien het historische belang van het eiland en het welzijn van de natuur, is de commissie ingesteld. Taak van de commissie is om binnen drie maanden te komen met een masterplan, waarin een visie staat met beleid en onderhoudsplan voor Klein Curaçao.

Leden
De commissie zal de volgende leden hebben: een lid van de beleidsorganisatie van het ministerie van minister Cooper, die als voorzitter zal fungeren, vertegenwoordigers van Domeinbeheer, Ruimtelijke Ordening en Planning, Maritieme Autoriteit Curaçao, Ministerie van Economische Ontwikkeling, CTB, Ministerie van Gezondheid, Natuur en Milieu, en een vertegenwoordiger van de vissers van Klein Curaçao.

13 reacties op “Commissie voor masterplan Klein Curaçao”

 1. @Sylvia, je vergeet die overheerlijke kiwa op het noordkustje, de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

  Maar nu even terzake, de persoon die je zoekt hoeft geen financiële verantwoording af te leggen ? Nee ? Dan vind ik het een steeds interessantere job te vinden, ben via dit medium bereikbaar.

 2. Gezocht.
  Eenmansregering voor een eiland. lengte 2,2 km, breedte 750 meter. hoogte 1,5 meter. Aanwezig, wit zand, blauw water, veel vissen, veel koraal, bana di rif, soldachi, verwaarloosde vuurtoren, veel scheepswrakken aan de noordkant, onderzeegraasweiland voor zeeschildpadden en verder niets.

  U bent verantwoordelijk voor de schilpadden die hun eieren komen leggen, van het eiland weren van alle mensen na 17.00. Innen van teoristenbelasting en milieutax aan iedereen die voorbij de blauwe waterlijn van het eiland komt. Innen van liggeld. Verwijderen van aangespoeld milieuonvriendelijk materiaal. Hout mag blijven liggen.

  Huisvesting: Een afdak met cocosbladeren, heel veel frisse lucht en zonlicht. Verder regentonnen voor het opvangen van regenwater.

  Kortom, hou je van rust en geniet je van de wind en de zon, een uitgelezen kans om hierop te sollciiteren

 3. Leave our ‘Klein Curacao’ alone, idiots! Was this your first visit, perhaps? You can’t even manage Curacao. What a joke!

 4. misschien dat Gerrit Schotte wel kan regeren op Klein curacao.
  ons Curacao is echt te groot gegrepen voor hem…..

 5. De regering mag er gaan wonen en dan mogen zij regering van Klein curacao worden

 6. Kan er ook een commissie komen die bepaalt welke commissies er moeten komen 😉

 7. Een hele commissie? Voor zo’n piepkleine vlek KLEIN Curacao ??? Nou-nou, wat een eer. Je kunt toch gewoon even met elkaar om tafel om te bepalen wat daar wel en niet mag, een bedrijf inhuren om de toren op te knappen, een beheerder daar neerzetten en klaar is kees? Daar hoef je toch niet eerst maanden over te vergaderen met mensen die allemaal belangrijker dingen te doen hebben (hoop ik)? Of denk ik nu te simpel?!

 8. Daar gaan we weer, we zetten een comissie op om weer mensen te betalen die niets zullen doen.

  Cooper jij en jou ministerie geven illegaal grond weg aan corrupte mensen zoals Dos Santos. Ga is iets doen tegen de illegale bouw op Curacao. Kom is met een ontwikkelings plan voor heel Curacao en laat Klein Curacao met rust.

  De CTB krijgt 7% toeristen belasting maar doet hier niets mee, alleen zakkenvullen. Niemand in de toeristische sector ziet hier de vruchten van, en nu gaan ze zich zorgen maken over Klein Curacao?.

  Het ministerie van Milieu en Gezondheid wordt door een kalf geleid en is nog niet eens in staat om het Curacaoce milieu op orde te krijgen in eigen tuin, hoe gaan ze dat dan doen op een ander eiland?.

  Het ministerie van economische ontwikkeling kan zich beter zorgen maken over hoe zij het zinkend schip Curacao gaan redden van de idioten zoals Jamalodin. De hele economie van Curacao gaat achteruit, hebben zij daar niet wat meer aan te doen dan kracht en tijd te besteden aan Klein Curacao?.

  Als laatse, de vissers, zij dumpen olie in zee, zij dumpen afval in zee, zij jagen illegaal op schilpadden, zij maken zich schuldig aan vis technieken die niet milieuvriendelijk zijn, verder maken zij er een grote teringzooi van op Klein Curacao, ga maar langs het vissersdorp daar, en hun ga je betrekken bij deze comissie?, hahahaha.

  Even voor de duidelijkeheid dit is wat er moet gebeuren:
  – De vissers die daar wonen moeten oprotten, omdat ze het milieu niet beschermen maar beschaddigen en ze maken er een zooi van.
  – De bedrijven die toeristen brengen naar Klein Curacao moeten hun afval weer mee nemen en heel streng gaan bekijken wat zij gebruiken om hun toeristen te bedienen. Menig plastic bord en beker vindt zijn weg naar zee. Verder moeten deze bedrijven is er voor gaan zorgen dat zij samen met de toeristen ook vuilnisbakken aan land brengen.
  – De vuurtoren mag opgeknapt worden en de rest van de constructie zou als museum kunnen fungeren, daar creer je weer een baan er bij. De personen die daar dan de boel mogen beheren moeten dan ook de vuurtoren onderhouden.
  – Er moet een parkwachter komen die mensen beboet als zij afval laten liggen of in zee laten waaien.
  – Heel klein Curacao moet een national park worden zodat het beschermd kan worden tegen malafide economische praktijken die door bijvoorbeeld politici worden verzonnen.
  YWN

 9. Volgens Hakim moet er sneller transport komen naar het eiland. Dit duurt nu te lang, volgens hem, dus hier ligt een taak voor de commissie, een snellere verbinding betekend een luchthaven. Nu komt meteen de opmerking om de hoek kijken van ons illuster quartet met hun opmerking, Klein Curaçao moet groeien. want de enige plek waar zo’n landingsbaan aangelegd kan worden is in zee.
  Milieu activisten maak jullie maar op voor de bescherming van ons laatste stukje ongerepte rots.

 10. Ohw er waren nog een paar vriendjes die nog geen baan hebben.
  De vissers van klein Curacao? wist niet dat daar vissers woonden……..

 11. Komen er ook van die mooie dure hoge klinker drempels en rotondes minister Asfalt?

 12. De regering komt er nooit.. nu ineens zijn ze er 4 uur en dan blijken er onregelmatige dingen er te gebeuren??? door wie dan want er woont niemand. of zijn het de schildpadden daar?
  Bezetting van tereinen? op een rotsblok? en ging men maar wat doen aan de illegale bouw op curacao!!

  Nee oppassen mensen.. deze regering is gevaarlijk.. binnenkort zal wel niemand meer toegang hebben en is het eiland toegewezen aan de familie Dos Santos..

 13. Wordt Cooper toch nog premier!……van klein Curacao! Pa bien Coops!