• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties), brengt van 26 tot en met 29 september een werkbezoek aan Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Donner wil persoonlijk kijken hoe de overgang van de BES-eilanden naar Nederland verloopt. Op 29 september is Donner even op Curaçao.

Donner is verantwoordelijk voor de coördinatie van het beleid van de rijksoverheid op de drie eilanden. Het werkbezoek begint op 26 en 27 september op Saba. Donner spreekt met (onder meer) het bestuurscollege en de eilandsraad over actuele zaken, zoals de zorg. Daarnaast staat er een bestuurlijk overleg over de financiële verhoudingen tussen het Rijk en Saba op het programma.

Financiële verhoudingen
Verder bezoekt de minister het project Under the Hill (sociale woningbouw) en de haven te Fort Bay. De uitbreiding van de haven is afgerond. Op 27 september reist de minister naar Sint Eustatius. Daar spreekt Donner onder meer met het bestuurscollege en de eilandsraad. Ook hier vindt een bestuurlijk overleg over de financiële verhoudingen plaats.

Curaçao
De minister reist de volgende dag, 28 september, naar Bonaire. Ook op dit eiland overlegt Donner over de actuele stand van zaken wat de transitie naar Nederland betreft met het bestuurscollege. De financiële verhoudingen staan eveneens op het programma. Op 29 september in de ochtend vertrekt de minister voor overleg naar Curaçao en ’s middags naar Nederland. Dit wordt het derde bezoek van minister Donner dit jaar aan Caribisch Nederland.

5 reacties op “Donner bezoekt BES en Curaçao”

 1. Piet Hein Donner. Wilt U aub Uw voornaam wijzigen, want dat kan absoluut meer op Curacao anna 2011 😉

 2. Die komt even langs met de “blijde boodschap” van de commissie Rosenmoller en om te horen hoe het staat met de visie van Pais Korsouw op de samenwerking binnen het koninkrijk.
  Meer dan 10 minuten heb je daar echt niet voor nodig.

 3. Nou denk ik zomaar dat geen enkele minister (misschien Jacintha, maar daar heb je weinig aan) op 29 September tijd heeft om Donner te woord te staan.

 4. Piet Hein komt niet met de zilvervloot voor ‘HET LAND CURAÇAO! Die hebben ze daar al opgemaakt en over de balk gegooid.
  NEE! Minister Donner komt met een hele grote verrassing in zijn binnenzak!
  NEDERLAND ZEGT ZELF EENZIJDIG HET STATUUT OP!! HET IS HELEMAAL MOOI GEWEEST. de 80/20 % regeling houdt in! Dat er geen bursalen meer naar Makambia kunnen komen voor opleidingen die ook op CURAÇAO GEVOLGD KUNNEN WORDEN
  De huidige bursalen gaan allemaal, met of zonder diploma, direkt terug naar hun eigen LAND CURAÇAO .
  HELMIN WIELS DIE DE MAKAMBA’S ERG HAAT ZAL HET DAN OOK NIET ERG VINDEN DAT: Met terugwerkende kracht van 10-10-’10 is het lAND CURAÇAO zijn eigen paspoort krijgt en dat alle Nederlandse paspoorten dienen te worden ingeleverd..
  Zo kun je dan ook gelijk zien wie een echte CURAÇAOëNAAR IS.
  VOOR HET REIZEN NAAR NEDERLAN WORDT EEN VISUMPLICHT INGESTELD.

 5. Geache minister Donner,

  Zet Schotte maar eens even flink de duimschroeven aan.!!
  Dat heeft deze man nodig, maar waarschijnlijk zijn alle minsiters dan van het eiland af, ten eertse om hun zakken tevullen en ten 2e vluchtgedrag.