• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers heeft ingestemd met het voorstel van minister Charles Cooper (Vervoer) voor de installatie van een Adviesplatform voor de luchtvaart. De noodzaak voor de installatie van deze organisatie komt voort uit de aanzienlijke achterstand die Curaçao heeft in luchtvaartbeleid.

Volgens de richtlijnen van het International Civil Aviation Organization (ICAO) moet het Eilandsgebied van Curaçao een aantal kritieke verbeterpunten uitvoeren. De achterstand kan een bedreiging zijn voor de luchtvaartindustrie van Curaçao.

Verbeteringen
Het platform moet zo spoedig mogelijk komen met een inventarisatie en concrete voorstellen om de achterstand op het gebied van luchtvaart te herstellen. Uit een veiligheidsaudit van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) vorige week bleek dat de luchtvaart aardig wat verbeteringen moet aanbrengen om te blijven voldoen aan alle vereisten van de ICAO.

Platform

De volgende organisaties maken deel uit van het platform: Beleidsorganisatie van het Ministerie van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning, Curaçao Airport Partners (CAP), Curaçao Airport Holding (CAH), Curaçao Airline Association (CAA), Curaçao Tourism Bureau (CTB) en Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA).

5 reacties op “Adviesplatform moet luchtvaart verbeteren”

 1. En blijf even nadenken over een boeing747 die opde baan klapt en al de ambulances die dan al die passagiers naar al die ziekenhuisbedden moeten brengen.. Hulp van buiten invliegen is dan ooklastig.. Kortom..zorg dat de medische sector ook even meedenkt.. Ook dat hoort bij een goede internationale airport..Hier is “room for improvement”…

 2. Adviesplatform hier, adviescommissie daar…. ennen wie moet dat betalen?? Natuurlijk de belastingbetaler.
  Als jezelf de kennis niet hebt, dat krijg je met 2 jaar basisschool en een dansdiploma, moet je als regering dure commissies inhuren.
  Geen wonder dat het geld als sneeuw voor de zon wegsmelt.

 3. @ Edward:
  Wat betreft de bussen, van één van de bussen was vandaag de deur al defect. De bestuurdermoest hem handmatig komen sluiten, anders kon de bus niet meer rijden.

  Hopelijk gaat het met het platform beter.

 4. Huh?! Maar we hebben pas nog een nieuwe bus aangeschaft. Dat moeten die Amerikanen toch wel waarderen?

 5. Heeft Cooper het licht gezien ? In nederland zeggen ze dan de sloot dempen als de koe verdronken is, kan even niet op de papiamentse versie komen.