• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een stel jongemannen die vorige week voor een zeilvakantie vertrokken door de Caribische wateren, kreeg het onderweg erg zwaar. De boot van de mannen begaf het en zonk. Een vissersboot die in de buurt was, kon de Curaçaoënaars gelukkig redden en hen veilig aan land brengen.

Wat er precies gebeurd is en waar de mannen te water zijn geraakt is niet bekend. De kustwacht van Curaçao heeft contact gehad met de Venezolaanse kustwacht die bevestigt dat de mannen veilig zijn.

11 reacties op “Curaçaose zeilers gered”

 1. Ja typisch als het ietsie pietse moeilijker wordt houdt het intellect van Pueblo Doberano op !

 2. @ Pueblo Soberano. Als je tegenwoordig de Nederlandse kranten leest wordt er niet meer gerefereerd naar afkomst van daders van criminele activiteiten. Zoals van Curacaosche afkomst of van Noord Afrikaanse afkomst. Je ziet alleen af en toe nog een verwijzing van een “getuige en/of slachtoffer” en dan wordt er gesproken over getinte daders. Zouden ze hier ook moeten invoeren of is dat tegen jullie doctrine ?

 3. @Pueblo Soberano, vergat nog te vragen of jij weleens, als er meer dan één Curaçaoënaar bij elkaar is, een andere taal hebt gehoord dan papiaments ? Hier moet ik toch echt wel om lachen hoor, want zelfs jij moet weten dat je dan onzin uitkraamt.

 4. @Pueblo Soberano, je vergeet te melden dat Churandi Martina loopt voor het Nederlandse team en dat is zijn eigen vrije keus, het is onze regering die weer eens incompetent gehandeld heeft of eigenlijk helemaal niet gehandeld heeft. En het verdraaien van gegevens is jullie (PS) specialiteit, die jochies zoals jij dat noemt, worden door de Heldenaren gewoon tuig genoemd misschien met de toevoeging van Antilliaans tuig, maar tuig blijft het. En laten wij nou maar hopen dat die Rijkswet personenverkeer niet doorgaat want dan komen jou jochies allemaal terug, goedschiks of kwaadschiks en niet alleen die uit Den Helder.

 5. @wimpiri, dat is andersom toch ook zo? Churandi Martina is nu wel een Nederlander.. maar die jochies op straat in Den Helder zijn Antillianen!

  @nelli, Ik ben benieuwd hoe veel van die jongens papiamentu spreken? En gaan ze uit in makamba tenten?

  PS ben blij dat ze gered zijn maar de titel is incorrect.

 6. @Pueblo Soberano, volgens JULLIE interpretatie van het “Yuí di Korsou zijn” zijn het hoogstwaarschijnlijk wel Nederlanders maar het is zo grappig dat als ze iets bijzonders gedaan hebben zoals b.v. een eerste prijs bij een internationale ontmoeting, zijn het plotseling yui di korsou b.v. de Aanholtjes.

 7. @ PS: die hier allen al -tig jaar wonen. Man hou toch ns op, WE hebben allemaal hetzelfde paspoort. De jongens zijn gered en daar gaat t om.

 8. Hm de titel is wel misleidend.. de zeilers zijn nederlanders en geen ydk!

 9. De ankers kunnen het nooit begeven hebben, de lijnen/ketting kan breken, beslag op de boot kan breken en de ankers kunnen gaan krabben. Breken komt hoogst zelden/tot nooit voor.

 10. Aah vastgelopen dus. Vond het al zo vreemd. Op de radio vertelden ze dat Maarten Schakel (Dolfijn FM DJ) een van deze ‘jongemannen’ was. En inderdaad, eerst zeggen dat hij gezonken was en daarna dat de boot met veel schade naar de kust gesleept is(!?)

  Maarten Schakel is in ieder geval even uitgeschakelt als DJ 😉

 11. Dit verhaal klopt niet.. De boot is niet gezonken maar vastgelopen op het rif.. nadat de ankers het in noodweer begeven hadden.