• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Plan Nashonal pa Desaroyá Bario Kòrsou heeft een officiële organisatiestructuur gekregen in het overheidsapparaat. Het Plan Nashonal wordt aangestuurd door alle ministeries. De formalisering vond plaats middels een Landsbesluit dat door gouverneur Frits Goedgedrag is uitgegeven.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Regering van Curaçao op integrale wijze werkt aan de ontwikkeling van buurten. Volgens cijfers van het CBS is op zijn minst de helft van de buurten in Curaçao op een onacceptabel niveau.

Bureau
Om het werk te coördineren is een programmabureau voor het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario Kòrsou opgezet. De organisatie valt rechtstreeks onder premier Gerrit Schotte en onder de verantwoordelijkheid van de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Algemene Zaken. Het zal echter volledig decentraal functioneren en te maken hebben met alle ministeries.

Personeel
Het programmabureau bestaat uit een directeur, aangevuld met een programmasecretaris die ter beschikking wordt gesteld door het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. Als directeur zal Vernon Daal worden benoemd. Ook zal het kantoor bestaan uit een secretaresse, een administratief medewerker en een communicatiedeskundige. De vacature voor communicatiedeskundige is intern uitgezet.

Ontwikkeling
Alle negen de ministeries zullen een programmacoördinator aanwijzen, ook wordt rekening gehouden met een coördinator vanuit de Universiteit van Curaçao en één van AMFO/USONA. Plan Nashonal pa Desaroyá Bario is een duurzaam programma dat werkt aan een betere ontwikkeling van de buurten in Curaçao. Elk jaar krijgen 15 buurten extra aandacht.

1 reactie op “Plan Nashonal krijgt steeds meer vorm”

  1. Klinkt goed al blijf ik mijn twijfels hebben omdat het team Schotte duidelijk laat blijken dat het niet gaat om zijn volk te helpen maar om stemmen te winnen. Je ziet dat aan de manier de heren Scotte, Jansen en Koeiman zaken aanpakken en mensen die het werkelijk goed voorhebben af stoten en zelfs negeren. Kan niet anders dat je hele plan niet zuiver is want anders zou je werkelijk met iedereen om de tafel gaan zitten.