• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een delegatie van de Raad van Advies van Curaçao is in Nederland om onder andere Prinsjesdag bij te wonen. Daarnaast bezocht de delegatie gisteren het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao te Den Haag.

De delegatie bestaat uit de Ondervoorzitter Carl Grüning en de leden Beatriz Doran-Scoop, Lizanne Dindial, Ron Gomes Casseres en de Secretaris Cadlyn Raphaëla.

Curaçaose gemeenschap
Bij het Kabinet hebben de leden van de Raad vanochtend verder een voorlichtingsbijeenkomst bijgewoond met bestuur, medewerkers en vertegenwoordigers van OCAN (Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders) en MAAPP ( Movimentu Antiano i Arubano pa Promové Partisipashon). Daarbij hebben beide organisaties een presentatie verzorgd vanuit hun werkzaamheden in Nederland met betrekking tot de Curaçaose gemeenschap in Nederland.

Symposium
Morgen heeft de delegatie een afspraak met de Europese Commissie te Brussel, waarna zij vanaf donderdag het radenoverleg van het Koninkrijk en het symposium ‘Koninkrijk Quo Vadis’ zullen bijwonen. Sprekers Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven en prof. Mr. Ernst Hirsch-Ballin zullen het onder andere hebben over de democratische versterking van het Koninkrijk.

Projecten
Vrijdag brengt de delegatie een bezoek aan de Directie Veiligheid van Gemeente Rotterdam, het Centrum voor Jeugd en Gezin van Ijsselmonde en de projecten ‘Meer Taal Meer Kans’ en een tienermoederproject in Ijsselmonde. In het weekend zal de delegatie weer huiswaarts keren.

4 reacties op “RvA bezoekt Kabinet van Curaçao”

 1. Ik dacht dat Curacao niets met Nederland te maken wil hebben. Bij de opening van de gemeenteraad / staten mocht er ook geen Nederlandse vertegenwoordiger zijn, Rosenmüller mag met niemand praten terwijl hij mede op verzoek van Curacao onderzoek komt doen maar men gaat wel naar Prinsjesdag voor een snoepreisje? Of is het gewon weer ordinair geld graaien voor de Islas inutiles?
  Veel schelden op Nederland en ondertussen weer lekker de hand op houden.

  Wtf is trouwens de raad van advies van Curacao? Heb nog nooit zoveel absurde en nutteloze organen (gemeenteraad / staten, raad van advies, etc) en functies (gouverneur, premier, ministers etc.) gezien voor een kleine gemeente (vergelijkbaar met Emmen) die niets opbrengt en slechts geld kost en problemen geeft…

 2. HET taboe, HET tienermoederschap…

 3. Meer Taal Meer Kans! en de taboe op Curacao over de tienermoederschap!

 4. gelezen: “democratische versterking van het Koninkrijk”
  The sooner the better, want op dit moment is er geen democratie. We leven nog steeds in een kleptocratie.