• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De commissie van Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft aangegeven geen voorkeur te geven aan de 80/20 regeling. Bij deze regeling moeten bedrijven 80 procent lokale arbeidskrachten in dienst hebben. IMF twijfelt of de regeling past in de huidige stand van de economie.

Premier Gerrit Schotte gaf gisteren tijdens een persconferentie in Fort Amsterdam aan dat de regering uitgebreid heeft gesproken met de commissie over de 80/20-regeling.

Doelen
“IMF kende de 80/20-wet niet, zij hebben erover gehoord uit de pers toen zij aan het werk waren de afgelopen weken. Maar wij hebben hen uitgelegd hoe de Raad van Ministers als uitvoerend lichaam de wet zal gaan toepassen om bepaalde doelen die wij als regering hebben, te behalen”, gaf Schotte aan. “De 80/20 wet is voor hen niet relevant in hun beoordeling.”

Gedoseerd
Volgens de premier begrijpt IMF hoe de regering de 80/20-regeling wil inzetten. Daarnaast is er met de minister van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman afgesproken dat de regeling gedoseerd zal worden toegepast op plekken waar genoeg lokale arbeidskrachten aanwezig zijn.

Aanbevelingen
Schotte gaf aan dat de aanbevelingen van IMF welkom zijn, maar de regering er niet speciaal op wacht. “Wij hebben onze lokale deskundigen, wij kennen ons scenario beter dan wie dan ook. Het is natuurlijk onmogelijk voor de commissie van IMF om in de tien dagen dat ze hier waren, op te hoogte te zijn van alle feiten. Maar het is goed om van tijd tot tijd een objectieve externe beoordeling te krijgen. We hebben zeker een aantal goede aanbevelingen gekregen.”

Belastingplan
“Wij voeren ons eigen beleid, we hebben niet op het IMF gewacht om ons te vertellen dat ons belastingplan goed is, we weten dat het goed is”, voegt Schotte daaraan toe. “Wij hebben het goed bestudeerd, we hebben de cijfers doorberekend, we weten wat de effecten zijn, we weten dat er één miljoen toeristen via de indirecte belasting zullen bijdragen aan wat wij aan het volk geven.” Volgens de premier geeft het wel bevrediging dat er in het rapport van IMF niet hoeft te staan: ‘You should overhaul taxes’. “Want dat hebben we al gedaan.”

13 reacties op “IMF twijfelt over 80/20-wet”

 1. Experts zullen zich wel bevinden onder de 80%!

 2. Totaal niet toegerust om de regeerderstaak naar behoren uit te voeren. Genoeg “credits gehad” duidelijk onvermogen bewezen en dus geldt er maar één heldere conclusie:
  OPZOUTEN voordat er meer schade aan economie en imago wordt toegebracht.

 3. er is maar 1 woord voor de reactie’s die de regering nu geeft. ONMACHT !!!!!!!

 4. Eigen deskundigheid en dan heeft Schotte het ongetwijfeld over zijn eigen intelligentie. Ik mag hierbij toch wel even lachen? Schotte is zo intelligent, en uiteraard de rest met hem, dat zij het niet door hebben dat het IMF een belangrijk lichaam is, als bijv. hier op met name het land Curacao in grote financiele nood zou komen. Dan heeft “Schotte c.s.’ het IMF nodig.
  Maar ik denk dat dit net een ‘tandje’ teveel gegrepen is. Je moet het maar allemaal snappen.
  En ondertussen gewoon doorgaan de bevolking te belazeren.

 5. @Charley, De regering zei ook dat er heel veel olie onder Curacao zit.. miljarden liters.. maar die probeerde de PAR en Nederland voorzichzelf te houden…

  tja ik snap niet dat men nu nog niet aan het graven is..

 6. De Bank van Curacao en St Maarten geeft aan dat het met de economie van Curacao niet goed gaat.
  Dhr Jardim topambtenaar van ministerie van financien geeft aan dat de economie in gevaar is.
  Raad van advies adviseert de regering om stappen te nemen om de economie in goede banen te krijgen en men raadt de 80/20 % regeling af. IMF raadt af om de 80/20% regeling in te voeren,slecht voor de economie.
  Grote economien op de wereld o.a Amerika, Europa zijn bezorgd over de economische situaties van de respectievelijke landen, gaat niet goed zegt men alom.
  Maar de huidige regering van het kleine landje Curacao zegt aan het volk, ”al die mensen met hun doemdenken hebben ongelijk, want er is NIKS aan de hand”. Hoe dom kun je zijn.

 7. Hmm wie zijn die experts dan? familie dos santos? of onze zelf hoogopgeleide Schotte.. of al die andere meelopers?

 8. Jonge, dat wat moeilijk lopen, mijn broek nu al op mijn knieen, waar haalt deze man en zijn gevolg de moed vandaan om echte deskundigheid te verfoeien? Waar vind ik de deskundigheid in zijn club?? Jamolodin met een telraam (verder kan ie niets), wiels zijn project ook al afgeschoten, wanneer gaat dit stelletje??

 9. Joost vanwege de autonomie van Curacao!

  Helaas is de regering zeer autoritair en gaan ze hen eigen weg. Schotte gaat de IMF deskundigen vergelijken met de deskundigen hier op het kleine eiland?? IMF denkt na over de grenzen heen! Schotte; Steek je kop een keertje uit het zand en wordt wakker!

 10. Ik krijg niet de indruk dat het IMF hier over twijfelt maar gewoon adviseert het niet te doen. Dat het IMF de regeling via de pers moeten horen geeft aan dat de informatievoorziening vanuit de overheid naar het IMF niet volledig is. Wat meer is er niet verteld?

 11. Nee, het IMF weet niet wat ze doen. Het IMF heeft natuurlijk geen verstand van hoe een economie in elkaar zit en wat handig is en wat niet handig is. Gelukkig heeft Curacao “experts”. Wat een beschamende vertoning weer van het dorpsgekkie Gerrit Schotte. Iedereen snapt dat de 80/20 regeling je economie verder naar de knoppen helpt. Helaas hebben we met de huidige coalitie enkel met extreem zwakbegaafden te maken…
  Gekke Gerrit mag lekker gaan doorspelen met zijn zogenaamde “experts”. De echte wereld draait gewoon door en de gevolgen van het beleid van Gekke Gerrit en zijn bende malloten zijn voor Curacao.

 12. Vraagje: waarom was het IMF eigenlijk hier?

 13. Het zijn alleen de “deskundigen” naar wie ZIJ willen luisteren… aanbevelingen van andere deskundigen die wijzen op de negatieve aspecten worden gewoonweg genegeerd…

  Ik denk dat de top van het IMF meer gerespecteerd is dan Schotte & Co… in beide gevallen zijn/ waren er buitenvrouwen in het spel (DSK).