• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag geeft de Curaçaose Sport & Olympische Federatie een reactie op een eerdere brief.

Bestuur van de Curaçaose Sport en Olympische Federatie (CSOF) wil reageren op een schrijven waarin onze naam is genoemd. Één van de doelen van de CSOF is om Olympische erkenning voor Curaçao te krijgen. Inmiddels is bekend dat het IOC een brief heeft gestuurd waarin zij meedeelden dat zij geen olympische erkenning geven aan geen van de vijf eilanden die deel uitmaakten van de Nederlandse Antillen. Maar wij blijven ons uiterste best doen om deze erkenning te krijgen.

De fundamentele vraag is of het zo moeilijk is om te begrijpen dat de olympische erkenning is gebaseerd op de staatsstructuur van je land. Waarom is toen 10-10-10 genaderd was, nog geprobeerd om op allerlei manieren een sportstructuur te maken die geen link had met de staatsstructuur en zelf in strijd was met de olympische charter.

CSOF heeft op drie gelegenheden geprobeerd om het bestuur van de NAOC te pakken te krijgen om met hen om tafel te zitten om naar alternatieven te zoeken en te komen tot zekere afspraken. Maar het bestuur van ex-NAOC heeft uitdrukkelijk te kennen gegeven, zelfs voor de Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, geweigerd dit te doen. Zij waren er zo van overtuigd dat het plan dat zij hadden gemaakt internationaal zou slagen. Zij hebben zelfs getracht om een opleidingstructuur van een van de sportentiteiten van de ex-Antilliaans federaties te creëren, die de fakto samen met het NAOC na 10-10-10 geen enkele basis van opereren meer had.

Al vanaf augustus 2010 heeft de CSOF haar leden opgeroepen om zichzelf bij internationale federaties aan te sluiten. En de documenten die wij hebben gepresenteerd laten deze oproep weer zien en ook hoe de CSOF vanuit Curaçao tegenslag en tegenwerking op internationaal niveau heeft gehad. De sportstructuur in Curaçao is in verandering en in deze verandering is de CSOF één van de pilaren. In deze transitieperiode doet het gehele bestuur van de CSOF haar uiterste best om de sport in Curaçao vooruit te helpen zonder een tak buiten te sluiten. CSOF was, is en zal beschikbaar zijn om met alle partijen om tafel te zitten die geïnteresseerd zijn in de zaak van Curaçao en haar sporters.

 

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

1 reactie op “Ingezonden: Reactie CSOF”

  1. Jammer van het NOAC als je denkt dat je wel weet hoe het geregeld zou moeten worden, wat een belachelijke mening.