• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bewoners van Banda Bou hebben vanaf 05:45 uur zonder stroom gezeten omdat de bliksem was ingeslagen in een van de transformatorhuisjes. Tegen 12:00 uur was de stroom grotendeels weer terug. Alleen bewoners van Westpunt zitten nog zonder stroom.

In het transformatorhuis in Westpunt was brand uitgebroken na een blikseminslag. “De reparatiewerkzaamheden zijn nog in volle gang, maar zijn bijna afgerond”, aldus Sharo Bikker, woordvoerder van Aqualectra.

Storing zorgt voor buien
Een storing boven het noordoostelijk Caribisch gebied veroorzaakt de komende 24 uur voor nog meer plaatselijke buien en onweer boven de eilanden Curaçao en Bonaire. Volgens de Meteorologische Dienst viel er tot 08:00 uur op verschillende plaatsen op Curaçao tussen de 11,3 en 32,7 millimeter regen.

4 reacties op “Banda Bou zonder stroom door bliksem”

 1. De bliksem slaat in de lijnen boven de grond in en via die lijnen loopt de bliksemspanning ook naar de installaties in de huisjes. Daar kan het helaas kwaad met gevolgen zoals vanochtend. Men zou wel goed werkende afleiders voor elk transformatorhuisje kunnen plaatsen, is niet eens zo duur.
  Alles onder de grond is beter, maar ja dat kost gewoon 5 maal zoveel als boven de grond. En dat voor dat ‘beetje’ kWh’s op Banda Bou….. (ik woon er zelf ook hoor!)

 2. Pluim voor de electra afdeling van Aqualectra. Helaas dat mensen alsmaar de koperen bliksemafleiders stelen en zo wij alsmaar met deze ellende zitten en veel schade te maken krijgen door blikseminslag of kortsluitingen die deze koper stelers alsmaar veroorzaken. Alles in de grond zou een oplossing kunnen zijn maar wie gaat dat betalen?

 3. Zeker een pluim voor de kerels! Bestaan er ook bliksemafleiders? Of komt dit doordat de hoogspanningskabels niet in de grond zitten? 6 uur zonder stroom is hoogst irritant voor de diepvries! Lijkt me handig dat er een keertje schadevergoeding mag komen als het langer duurt dan 3 uur. Dan zullen ze wel investeren in bliksemafleiders.

 4. een pluim voor de jongens van het stroom,