• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het gaat de goede kant op met het toerisme op het eiland. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers die door  Curaçao Tourist Board (CTB) zijn bekendgemaakt. In de maand juli is het verblijfstoerisme met 11 procent gestegen.

Juli staat bekend als de maand met meer overnachtende toeristen en minder cruisetoeristen. De overnachtende toeristen zijn in juli 2011 met 11 procent gestegen en de cruiseschip toeristen met 29 procent. Het aantal nachten dat de verblijfstoeristen hebben doorgebracht op Curaçao is gestegen met 4 procent.

Overnachtingen
Het aantal overnachtingen in juli was het hoogste aantal in 2011. De 11procent stijging van overnachtende toeristen in juli vertegenwoordigt 33.266 bezoekers, vergeleken met 29.850 bezoekers een jaar eerder. De verdeling van de bezoekers is als volgt: Noord Amerika 20 procent, Zuid Amerika 22 procent, Caribische eilanden 11 procent, Europa 45 procent en de rest van de wereld 3 procent. De meeste bezoekers komen dus uit Europa.

Noord-Amerika
Toeristen die in juli uit Noord-Amerika kwamen zijn met 34 procent gestegen tot 5.771 overnachtende toeristen, vergeleken met 4.317 bezoekers in 2010. Vanuit de VS kwamen 5.487 bezoekers, wat een stijging van 33 procent betekent en vanuit Canada kwam 41procent meer toeristen dan vorig jaar. De voorlopige cijfers van de immigratiedienst geven aan dat 18 procent van de Amerikaanse bezoekers in Florida wonen, 9 procent in New Jersey en 8 procent in New York.

Zuid-Amerika
Het verkeer uit Zuid-Amerika is toegenomen met 24 procent in vergelijking met een jaar geleden in dezelfde maand. In totaal kwamen in juli 7.283 bezoekers aan, dit waren er een jaar eerder 5.878. Vanuit Venezuela verbleven 3.947 toeristen in Curaçao, een stijging van 27%. Brazilië en Colombia kenden beiden een stijging van 27 procent.

Europa
Vanuit Europa kwam 7 procent meer bezoekers, in totaal 13.029 toeristen. De kaarten die bezoekers voor de immigratiedienst in hebben gevuld gaven aan dat 89 procent naar Curaçao kwam voor vakantie, 6 procent bezocht familie of vrienden en 3 procent kwam voor werk.

Caribisch gebied
Het aantal overnachtende toeristen vanaf de Caribische eilanden is gedaald met 14 procent. Van 5.097 bezoekers vorig jaar naar 4.372 bezoekers dit jaar. Aruba, de belangrijkste markt in de regio registreerde een daling van 9 procent. In totaal kwamen 2.126 bezoekers uit Aruba naar Curaçao in juli 2011. De Dominicaanse Republiek sloot de maand af met 105 procent meer toeristen.

 

7 reacties op “Toerisme blijft stijgen”

 1. Mag ik u aanraden om de reviews te lezen op onderstaande site?

  http://www.tripadvisor.com/Hotels-g147277-Curacao-Hotels.html

 2. @ Bongoman,

  Wat begrijp je niet van YWN, aangezien daar de fouten inzitten?

 3. @Bongoman Helaas zijn de cijfers van de CBS en CBCS niet up-to-date, dus we kunnen geen vergelijking maken. Feit is wel dat Toerisme onze belangrijkste bron van inkomsten is. Ook is het zo dat onze high range hotels een slechte bezetting kennen. Als je bij het Hyatt komt lijkt het wel dat er meer lokalen en personeel is dan toeristen. De mid range lijkt het bijzonder goed te doen. Papagayo, Moreno, Livingstone etc boeren goed. Het strand van Jan Thiel baai ligt vol en daar is het in het weekend moeilijk om een bedje te krijgen. Er wordt zelfs weer een nieuw Hotel gebouwd.
  Het is statistiesch gezien uiterst correct dat het CTB de cijfers vergelijkt met een jaar eerder. We moeten blij zijn met de goede resultaten.
  Bye the way Bongoman, je bent een komma vergeten in de eerste zin van de tweede paragraaf 🙂

 4. Spelling is belangrijk anders komt je inhoud niet aan, Kasuari.
  Vraag die cijfers aan bij CBS of bij Centrale Bank. Ga maar naar hun website. Dan kan je double checken of iets niet klopt. Curacaoenaars zijn heel goed in benoemen van “de cijfers kloppen niet” als ze iets niet geloven.

  Het zijn prachtige cijfers en toch blijven we “zeuren”. Kritiek mag altijd, ook een kritische geest, maar kom met oplossingen.

 5. De directeur van CTB is voorgedragen door Schotte & Co, dan weet je al hoelaat het is of niet?

  En ze hoeven inderdaad niet te liegen, maar percentages zijn makkelijk te manipuleren door andere vergelijkende cijfers te gebruiken.

  Kom ajb niet praten over spelling, want inhoud is duidelijk van ywn.

 6. Misschien zijn er meer bedden bijgekomen? Daarom kan je makkelijker een bed krijgen? Ik ben niet van de CTB, maar je moet blij zijn met deze cijfers. Normaal zijn die cijfers gewoon bij de douane te krijgen of via het Centraal Bureau voor de statistiek. Verder houdt ook de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten die bij. Kijk maar op Centralbank.an. Mijn ervaring is niet dat al die instanties, dus en CTB en CBS en Centrale bank “liegen”.

  Dus ik zou een beetje positiever zijn dan alleen maar altijd klagen dat het zo slecht gaat. Je geeft terecht aan dat er veel verbeterd kan worden. Maar wat doe je er zelf aan ipv alleen maar te klagen over de cijfers en niet geloven in de cijfers.

  Terecht stel je dat de bezettingsgraden van de hotels lager zijn. Kan het niet zijn dat die toeristen in appartementen blijven etc.

  Kortom: ik zou niet klagen over de cijfers, maar juist proberen om deze stijgende toeristen aantallen te vertalen naar business. Ga er wat aan verdienen.

  Tenslotte een tip: zorg dat je spelchecker aan staat. Want je hebt een aantal taalfouten in je zinnen.

 7. Beste CTB en andere entiteiten die de mensen misleiden,
  Misschien kunnen jullie het volgende fenomeen uitleggen met jullie cijfers:
  Tussen 2008 en 2010 moest je voor 10:00 in de ochtend op het strand zijn om een ligbed te kunnen krijgen, anders was het helemaal vol en kon je op de grond gaan liggen.

  Dit jaar maakt niet uit hoe laat je komt, er zijn altijd bedden en plekken. Dit is een goede indicatie dat het niet goed gaat met het toerisme.

  Veel toeristen kiezen voor andere eilanden in de regio waar het schooner is.

  Toeristen kiezen ook voor andere landen of eilanden in de regio waar de onderwaterwereld wel goed beschermd is. Waar ze dus mooi beschermd koral kunnen zien.

  Toeristen kiezen tegenwordig ook nog is voor andere locaties waar zijn niet overvallen worden of waar zij niet de angst hoeven te beleven dat er weer is ingebroken in hun verblijfswoning.

  Voor iedere toerist die iets naar mee maakt, zijn het er 100 die niet meer komen.

  Waat doet CTB met die 7% toeristen belasting, wij hier op Curacao zien er wijnig mee gebeuren. Hebben jullie ook cijfeertjes over daling van inbraken, daling van overvallen, dalling van hoeveelheid vuil op straat?.

  Jullie verhal is een wassennuis. Zekker weer vrienden van de coalitie die niets anders doen dan het volk misleiden.

  Hoe verklaart de CTB dan dat de Hyatt, Marriot, Renaissance en andere high range hotelen onder de 40% bezitting zitten?. Waar zijn al die toeristen, kampen zij bij CTB op kantoor?.

  Niemand heeft het hoog seizoen mee gemaakt tussen Juni en Augustus. Jullie cijfers zijn misleidend en zijn gebasserd op een piek vanwege het Curacao North Sea Jazz festival. Dat zijn dus toeristen die hier 4 dagen waren max.
  YWN