• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao biljetten antilliaanse guldenCURAÇAO – De stabiliteit van de Antilliaanse gulden staat onder druk door een forse daling van de deviezenvoorraad, meldt de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). De bank is daarom genoodzaakt om de verplichte reserve van de commerciële banken bij de CBCS met twee procentpunten te verhogen.

De Antilliaanse gulden is de munteenheid van Curaçao en Sint Maarten. Volgens de Centrale Bank is er bij de monetaire unie van de twee eilanden sprake van een toenemend tekort op de lopende rekening van de betalingsbalans.

Druk
“De economische groei van zowel Curaçao als St. Maarten stagneert, terwijl daarentegen de kredietverlening ondanks een afnemende groei sneller toeneemt dan de economische activiteiten. Gezamenlijk oefent dit een extra druk uit op de betalingsbalans”, aldus de Centrale Bank.

5 reacties op “Antilliaanse gulden onder druk”

 1. En dan komt Schotte vertellen dat er niets aan de hand is en dan weet ik en ik denk 90% van de Curacaoënaars dat het 10 seconden voor 12 is.

 2. @Churandi, zo te zien zijn er dus toch nog wel redelijk veel mensen die bij hun volle verstand zijn.

 3. Huh..??? PAR en makamba haters? Je zult wel de MFK, MAN en makamba haters (oftewel PS) bedoelen.

 4. Misschien kunnen de PAR en Makamba haters hier een antwoord opgeven.

 5. Hoe zou het toch komen dat de economische groei van Curacao stil staat???

  Wie wil er met een regering als die van Schotte nog investeren in een land dat alle kenmerken van een bananenrepubliek in zich heeft??

  In elk geval niemand die bij zijn volle verstand is.