• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao biljetten antilliaanse guldenCURAÇAO – Het belastingplan van minister George Jamaloodin is gisteravond goedgekeurd door de Staten. Dat betekent dat de omzetbelasting (OB) per 1 januari met één procent wordt verhoogd. Minister Jamaloodin verwacht dat de koopkracht stijgt. Versgeperst.com peilde de verwachtingen van voorbijgangers.

Ryan (34) zou graag de berekening van het ministerie van Financiën willen zien. “Ik verwacht dat we het allemaal gaan voelen in onze portomonnee, terwijl de overheid meent dat de koopkracht omhoog gaat. Ze hebben een berekening gemaakt die ik heel graag wil bestuderen, want volgens mij gaan we er juist op achteruit.”

Werklozen
De 32-jarige Imro denkt dat de werklozen niets hebben aan de belastinghervormingen. “Tegenover de verhoging van de OB staat een verlaging van de loonbelasting, maar iemand die niet werkt merkt daar niets van. Maar overal zit wel een OB van zes procent op! De werklozen gaan er wel dergelijk op achteruit.”

Taart
Ook Soraya (41) heeft haar eigen rekensommetje gemaakt. “Als er overal één procent bovenop komt, kan het aardig oplopen. Als iemand een taart wil kopen bij de bakker, zal deze aanzienlijk duurder zijn. Want bovenop de prijs van meel is één procent OB gekomen, maar ook op slagroom, suiker en ga zo maar door. Het eindproduct is dan fors duurder!”

Afwachten
Haar collega George (43) begrijpt de beredenering van Soraya, maar vindt dat iedereen even moet afwachten. “De overheid zal dit niet zomaar doorvoeren. Daar is heus wel over nagedacht, niet alleen door de minister maar door allerlei financiële instanties die verbonden zijn aan het ministerie.”

7 reacties op “‘Werklozen worden de dupe’”

 1. Beste Ferdinand, Ik ben al jaren ondernemer en betaal wel degelijk OB over allerlei produkten die ik moet gebruiken. Misschien dat jij iets weet, wat ik niet weet, kan je dat dan met de wereld delen? Alvast bedankt.

 2. Beste Ferdinand, wat Soraya betreft, zij kan wel rekenen. Zij heeft nog allleen nog maar over de taart, maar er komen nog meer dubbeltjes in beeld!! De drie maaltijden, kleren, en ga zo maar door. En wat naief om de vraag of zij het wel of niet zullen aftrekken op tafel te leggen. Verder, of die 80/20 regeling een stupide regeling is of niet (vind ik overigens niet ), feit is dat er iets is scheefgegeroeid, en wij moeten blijven proberen het recht te trekken, en dat is kennelijk voor velen nog steeds niet te begrijpen. Hoe moeilijk kan dat zijn. Je kop in het zand steken is ook een actie; en wat voor een ……..

 3. Beste Ferdinand,

  Waar woon jij?
  Het is weldegelijk een optelsom, eerst invoerechten, dan agentschap, dan detailhandel,dan de bakker en uiteindelijk de klant. Niks verrekenen gewoon optellen.

 4. PLKP moet zijn MFK in onderstaande reactie. Beter ga ik snel naar de happy hour.

 5. Voor de sociaal zwakkeren betekent het nieuwe belastingplan een flinke ader lating. Ik vind dit een hele slechte zaak. Heb elders gelezen dat de loonbelasting van 49.5% naar (geleideliljk aan) 30% gaat. Ik ga er dan zelf flink op voorruit, maar “have a heart” mensen dit kan toch niet. We zitten weer een tweedeling in onze maatschappij te kreeeren. Dit belastingplan betekent een verhoging van de criminaliteit in ons land. Van de PLKP kan ik dit plan wel indenken, maar van de PS en MAN????? I am speechless.

 6. @Ferdinand, en jij kan wel rekenen? want zeker dat die taart een stuk duurder gaat kosten.. ook over de inhoud zal het duurder worden.. als de olieprijs met 10 procent stijgt stijgt de benzine prijs ook niet met 10 procent!

  en die George.. deze regering staat er bekend om om niet na te denken en vooral om advies van andere niet aan te nemen!

 7. Soraya kan bovendien niet rekenen… Als de taart exclusief OB even duur blijft (ondernemers hebben immers niks te maken met OB als kostenpost, dat trekken ze gewoon weer af) gaat hij niet omhoog met de som van alle producten verhoogd met ELK 1%… alleen in totaal. Rekenvoorbeeld… een taart van een tientje exclusief OB gaat inclusief OB straks niet Naf 10,50 maar Naf 10,60 kosten. Wauw een heel dubbeltje… inderdaad heel “fors”.

  En voor de niet-werkenden… zoek een baan. Sinds gisteren zouden ze volgens Wiels voor het oprapen moeten liggen nadat hij zijn stupide 80/20 regeling heeft doorgedrukt.