• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Passagiers hoeven na een vliegreis niet meer naar de aankomsthal te lopen. Gisteren vond de lancering van de nieuwe bussen op Hato plaats. Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) was hierbij aanwezig om iedereen te informeren over de ‘grote aanwinst’ voor toeristen.

Na een vliegreis worden passagiers bij aankomst op Hato vanaf nu met een bus naar de aankomsthal gebracht. Aanleiding hiervoor is het slechte weer van de afgelopen tijd. Medewerkers van het vliegveld willen met de invoering van de bussen zorgen voor een betere service. Ook hopen ze de infrastructuur op het vliegveld te verbeteren.

Indruk
“Wij zorgen voor continue verbetering en service, vooral op plekken waar toeristen aankomen en vertrekken. Hun beleving op ons vliegveld vormt hun eerste en laatste ervaring van Curaçao, dus wij moeten zorgen dat die goed is. De invoering van de bussen ondersteunt deze verbetering”, aldus El Hakim.

16 reacties op “Na een vliegreis de bus in”

 1. Wat is er met de “slurf” gebeurd? Voor de korte afstand is het inderdaad een beetje overdreven. Uitgezonderd dan minder validen, maar laat de anderen gewoon lopen. Een snellere afhandeling van immigratie zet vermoedelijk meer PR zoden aan de dijk…Laatst waren we in Medang (Indonesie), en daar was men erg efficient, correct, vriendelijk en toch vingerafdrukken en foto’s nemen. Dacht daar wel aan de procedures op Hato.. (there is room for improvement)..

 2. @Silvia, nu zal de tax aleen maar duurder worden

 3. Kosten maken of kosten besparen, wat is belangrijker?
  in een keer wat geld uitgeven om alles vriendeijker te maken, of bussen aanschaffen dat meerdere kostenposten hebben.
  Deze regering verdiend een plek in de guinesses book of records.

 4. IK vind het tijd worden dat die bussen er zijn. Bijna een ieder hier gaat ervan uit dat het luxe is. Mindervaliden en niet noodzakelijk zittend in een kruk die hebben al die jaren moeten sukkelen naar het vliegtuig, tegen de harde wind in die daar staat. en van de luchthaventax die ik daar betaal werd het tijd dat die voorziening hier eindelijk is gekomen.
  Het is ook drukker geworden op het platform, dus alleen maar prettig het busvervoer.

 5. @cureye, we zitten op Curacao hoor.. niet in Nederland waar het elke dag regent!

 6. goed zo El Hakim! Dat de airport in zo’n slechte staat verkeert is niet de schuld van de huidige regering, maar de oude coalitie van de PAR. laten we niet vergeten dat zij aan de macht waren en akkoord gingen met het plan!

 7. Lagi nek, lijkt wel een soort anti-Hakim mob, alles maar dan ook alles wat die vent doet wordt de grond in geboord… Als ie niets doet, ook niet goed. Come on.. beeeeeeetje support?!? Ja, er er is veel mis met de airport… maar je kunt passagiers toch niet in de regen laten lopen… Stap voor stap. I second Peter…

 8. Wat een zure reacties, jullie lijken wel Nederlanders, die mopperen ook op alles.
  Dit heeft gewoon te maken met de veiligheid en een stukje service naar de passagier toe. Goed initiatief.

 9. Ha ha ha, wat een smoes dat het slechte weer van de laatste tijd aanleiding is om bussen aan te schaffen….je blijft lachen op dit eiland. Zo kom je wel erg betrouwbaar over, lijkt de regering wel.

  Voor de aanschafprijs van die bussen had men veel op kunnen knappen aan de aankomst- en vertrekhal, U weet wel die hallen waar het binnen net zo hard regent als buiten, tenminste als er een bui valt.

  Ooffff heeft men hier een vooruitziende blik, ik kan het me nauwelijks voorstellen, Die bussen zijn wel makkelijk om de toeristen straks bij de haven op te halen als de luchthaven afgezakt is naar een Cat 2 of 3 luchthaven en zij met de boot naar Korsou komen. Een Cat 1 luchthaven zit er niet in. Let op over 3 maanden!!!!!

 10. Dit is toch volslagen onzin!! Een bus voor een stukje van nog geen 100 meter. Komt bij de toerist zeer knullig over, maar ja wat niet op dit eiland? Geldverspilling is het en niets anders.

 11. En wie betaald dat allemaal weer ????
  Bussen rijden ook niet op water, wat zoals het hier altijd gaat met alles waar een motor en airco inzit wordt gestart en de rest van de dag loopt de motor en draait de airco voluit, zodat de ramen beslagen. want ja de chauffeur wil niet in een warm voertuig stappen.

  En wie betaald de salarissen voor de staf met personeel die hier ongetwijfeld nodig zullen zijn.

  Of wordt er straks weer een een of ander belasting verzonnen, zodat er weer een aantal lijntrekkers een salaris kunnen ontvangen en de rest in de zakken van de graaiers kan verdwijnen ???

 12. Nagenoeg alle eilanden hebben zulke bussen op hun vliegvelden. Curacao liep zoals altijd weer achter.

 13. Precies Juny… de oude manier van 5 minuten NAAR of VAN het vliegtuig lopen..
  Je eerste welkom of je laatste gedag zeggen aan je eiland…
  Zowiezo is het “nieuwe” vliegeveld geen SUCCES.

 14. Busbaan ?

 15. Weer een stel nutteloze ambtenaren erbij op de toch al veel te lange loonlijst van deze minister

 16. Jammer want niet iedereen past in de bus dus moet je weer lang wachten.. en trouwens is wel leuk om van het vliegtuig naar de hal te lopen. geeft het oude gevoel weer toen je na de lange vlucht ineens in de buitenlucht van Curacao stond ipv nu meteen door in de airco.