• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gistermiddag het startsein gegeven voor een reeks projecten die zijn samengesteld door Reda Sosial voor de ouderen op Curaçao. Vertegenwoordigers van de 60-plussers van diverse wijken ondertekenden het akkoord gisteren tijdens de persconferentie van ministerraad.

De projecten bestaan onder andere uit computercursussen, lessen voor een beginnersniveau van het Engels en cursussen over gezond eten, budgetteren en andere zaken. In totaal kost het project 2,5 miljoen gulden en is een onderdeel van het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario.

Schaken
Een van de projecten bevat schaakcursussen. “Het is wereldwijd bewezen dat het schaakspel een strategisch spel is. Het is de makkelijkste manier om een kind te leren om strategisch te denken. We moeten dit project vergroten. Schaken moet verspreid worden over heel Curaçao en één van onze sporten worden”, lichtte Schotte toe.

Foto’s: Ramsay Soemanta

1 reactie op “Startsein ouderenprojecten”

 1. Logisch toch, schaken is geen olympische sport.

  Schotte heeft kennelijk zelf nooit een schaakspel gehad, want denken, laat staan strategisch denken, is hem totaal vreemd. Zou dat door zijn (nooit afgemaakte) opleiding komen??

  Vind Wiels het wel goed om de oudere mensen Engels te leren, ik zou zeggen leer ze Spaans.

  Budgetteren hoeven deze oudere mensen niet meer te leren. Binnenkort hebben zij helemaal geen geld meer om uit te geven, met dank aan Jamaloodin.