• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PVVCURAÇAO – Ook PVV-Kamerlid Eric Lucassen vindt dat minister Elmer Wilsoe (Justitie) moet opstappen na de wantoestanden in het Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK)-gevangenis. PAR-Statenlid Magali Jacoba pleitte gisteren al voor het vertrek van de minister.

De veiligheid in de gevangenis kwam in opspraak na een schietpartij tussen gedetineerden deze week. Lucassen heeft Kamervragen gesteld aan minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) over de toestand in de gevangenis.

Noodtoestand
Het Kamerlid wil van Donner weten of er nog steeds een noodtoestand geldt in de gevangenis. In juli 2010 tot het eind van 2010 werd de noodtoestand afgekondigd. In die tijd moest de veiligheid op orde worden gesteld. Daarnaast vraagt Lucassen zich af of het klopt dat ‘gevangenen door gevangenen’ worden bewaakt op Curaçao. De PVV’er vindt dat Wilsoe, als verantwoordelijke bestuurder, moet opstappen.

17 reacties op “Lucassen: ‘Wilsoe moet opstappen’”

 1. @chacho, ach je hebt een Nederlands gezegde geleerd, nou hoop ik maar dat je het figuurlijk en niet letterlijk bedoeld, komt anders zo discriminerend over.

 2. @WaarGaatDitEilandNaarToe, je bedoelt zeker, waar niet gewerkt wordt vallen doden !

 3. Lucassen moet zelf maar stil blijven want hij is niet beter. Ik snapt zlf niet wat hij nog steeds in regering van doet. Trouwens dhr Elmer Wilsoe heeft beter paieren dat Lucassen. Lucassen even dimmen.

 4. alweer die ontucht pleger

 5. Beste dames en heren,
  Dit is zoals Minister Donner altijd heeft aangegeven: “Dit is een land aangelegenheid, maar valt wèl onder Koninkrijksrelaties”” In die kader heeft Tweede Kamerlid dhr. Lucassen PVV, wel gelijk, Chacho!! Met dit vervelende incident, komt de Minister van Justitie in een imago crisis terecht, een politieke doodzonde , althans als politiek Curaçao de veiligheid van de burgers wil garanderen. Daadkracht, creativiteit en geloofwaardigheid laat te wensen over met deze Minister van Justitie. Een totale chaos!!!!

 6. @WaarGaatDitEilandNaarToe

  Of ik hoor, het is de schuld van iemand anders of waar gewerkt wordt vallen spaanders. Nou die vallen er sowieso, ook als er niet gewerkt wordt, wat meestal het geval is, gezien onze ontwikkeling de laatste 11 maanden.

 7. @waargaatditeilandtoe..werken?? met Wilsoe zijn de overvallen alleen maar fors toe genomen dus werken?

 8. Eerst roept Bosman vaan de VVD wat en nu roept Lucassen van PVV wat! Kunnen de heren zich niet bezig houden met wat hier te lande gebeurd? Oh je weet niet wat? De bezuinigingen in de gezondheidzorg, pensioen, enz.

 9. Hoe was het onder de vorige regering?
  http://www.youtube.com/watch?v=67_u-y-UMkU

 10. Koeiman, Wilsoe en Hakim werken tenminste. En waar gewerkt wordt vallen er spaanders.

 11. Lucassen moet zich bezighouden met het niet in brievenbussen te pissen

 12. @ chacho: Staatsrechtelijk zit het iets anders in elkaar.

  Wilsoe is minister en Lucassen is kamerlid, is een groot verschil. Een kamerlid (op Korsou een statenlid) is er om de regering te controleren op de aan haar opgedragen taken.

  Wilsoe is in deze verantwoordelijk maar wordt net als in Nederland natuurlijk niet aangevallen door de coalitie.

  Over “de pot verwijt de ketel….” het volgende: Als op Korsou iedereen in de staten of de regering op zou moeten stappen waar een “vlekje” aanzit, zou het behoorlijk leeg worden.
  Misschien past enige ingetogenheid in deze.

 13. Hopi kurashi e gai aki tin!

 14. @ Rene:
  Wie bedoelt u, Wilsoe of Lucassen??

 15. @chacho, je bevestigd dus dat Kadé van hetzelfde niveau is !
  @Rene, nee volgens mij neemt niemand Kadé nog seriues !

 16. Neemt iemand deze man nog serieus?

 17. Wawww, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.